aktualizacja navi

Dyskusja o panelu nawigacyjnym

Moderatorzy: pająk, awanturnik, mireks

macx

OBSERWATOR
Posty: 6
https://32.phpbb3styles.net
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25

aktualizacja navi

Post autor: macx » 10 lut 2020, 22:00

Podpowiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem instrukcję aktualizacji z chomika kolegi jagruszka.
Od niedawna posiadam FF z uconnectem 8.4. Info wyświetlane w menu About nawigacji:
Model: CTP16
Software version: 6.22
Dealer locator: 2.00
Audio: 2.10 (British English)
Voice Command: 2.10 (British English)
Text: 6.22 (British English)
I teraz czy żeby zaktualizować mapy i wgrać polski język powinienem wykonać kroki jak poniżej (?):
  • 3. Aktualizacja oprogramowania systemu nawigacyjnego z CTP13 do CTP15 soft 5.21
  • 4. wgrania polskiego lektora czyli oprogramowania CTP15 soft 5.21PL
  • 5. Aktualizację do CTP16 soft 6.22PL
Tak jest w instrukcji, ale na tym chomiku jest jeszcze plik CTP17+soft+7.09+PL i zastanawiam się czy jak będę aktualizował wg powyższej listy to czy wersję CPT17 nie można by wgrać od razu (po punkcie 2) czy jednak przejść wszystkie wersje po kolei i CPT17 wgrać po punkcie 5.

Wybaczcie pytanie, ale pewności nie mam a czytałem już, że ktoś uwalił nawigację i chciałbym tego uniknąć.

Jak wy to robicie?

Awatar użytkownika
Orson

PRAWIE U SIEBIE
Posty: 141
Rejestracja: 01 maja 2018, 15:21
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 153000

Re: aktualizacja navi

Post autor: Orson » 11 lut 2020, 19:50

Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.
Pozdrawiam,
Mateusz.

macx

OBSERWATOR
Posty: 6
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 11 lut 2020, 22:51

Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.
Czyli po downgrade robię mapy, i później od razu "CTP17 soft 7.09 PL" czy wcześniej jeszcze jakieś inne wersje mam wgrać by mieć PL lektora ?
Bo rozumiem że w tym sofcie jest już lektor PL. Chyba że się mylę?

Michal85pl

OBSERWATOR
Posty: 4
Rejestracja: 30 sty 2020, 0:58
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 145000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Michal85pl » 15 lut 2020, 0:37

Witaj napisałem wiadomość na pw jak znajdziesz chwilę czasu odezwij się

dsi84

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 35
Rejestracja: 29 sty 2019, 14:12
Model: FREEMONT
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 98000

Re: aktualizacja navi

Post autor: dsi84 » 15 lut 2020, 7:46

Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.

Jest opcja że cała ta operacja może Ci się nie udać, temat był już roztrząsany, poszukaj, mi się to znaną tutaj metodą nie udało, podobnie jak kilku innym użytkownikom. Jakaś blokada czy coś. Pozdro.

macx

OBSERWATOR
Posty: 6
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 15 lut 2020, 22:15

Michal85pl pisze:
15 lut 2020, 0:37
Witaj napisałem wiadomość na pw jak znajdziesz chwilę czasu odezwij się
jeśli do mnie to nic nie dostałem :)

Michal85pl

OBSERWATOR
Posty: 4
Rejestracja: 30 sty 2020, 0:58
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 145000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Michal85pl » 15 lut 2020, 23:03

Do Orson-a ale jeszcze nie odczytał

macx

OBSERWATOR
Posty: 6
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 16 lut 2020, 0:55

dsi84 pisze:
15 lut 2020, 7:46
Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.

Jest opcja że cała ta operacja może Ci się nie udać, temat był już roztrząsany, poszukaj, mi się to znaną tutaj metodą nie udało, podobnie jak kilku innym użytkownikom. Jakaś blokada czy coś. Pozdro.
Może ktoś rozwinąć temat? Miałem dziś aktualizację robić wg instrukcji, ale przeczytałem ten post i stchórzyłem :)

ODPOWIEDZ