aktualizacja navi

Dyskusja o panelu nawigacyjnym

Moderatorzy: awanturnik, mireks, pająk

macx

OBSERWATOR
Posty: 10
https://32.phpbb3styles.net
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015
Przebieg: 86000

aktualizacja navi

Post autor: macx » 10 lut 2020, 22:00

Podpowiedzcie mi, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem instrukcję aktualizacji z chomika kolegi jagruszka.
Od niedawna posiadam FF z uconnectem 8.4. Info wyświetlane w menu About nawigacji:
Model: CTP16
Software version: 6.22
Dealer locator: 2.00
Audio: 2.10 (British English)
Voice Command: 2.10 (British English)
Text: 6.22 (British English)
I teraz czy żeby zaktualizować mapy i wgrać polski język powinienem wykonać kroki jak poniżej (?):
  • 3. Aktualizacja oprogramowania systemu nawigacyjnego z CTP13 do CTP15 soft 5.21
  • 4. wgrania polskiego lektora czyli oprogramowania CTP15 soft 5.21PL
  • 5. Aktualizację do CTP16 soft 6.22PL
Tak jest w instrukcji, ale na tym chomiku jest jeszcze plik CTP17+soft+7.09+PL i zastanawiam się czy jak będę aktualizował wg powyższej listy to czy wersję CPT17 nie można by wgrać od razu (po punkcie 2) czy jednak przejść wszystkie wersje po kolei i CPT17 wgrać po punkcie 5.

Wybaczcie pytanie, ale pewności nie mam a czytałem już, że ktoś uwalił nawigację i chciałbym tego uniknąć.

Jak wy to robicie?

Awatar użytkownika
Orson

CZŁOWIEK FORUM
Posty: 151
Rejestracja: 01 maja 2018, 15:21
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 153000
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Orson » 11 lut 2020, 19:50

Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.
Pozdrawiam,
Mateusz.

macx

OBSERWATOR
Posty: 10
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015
Przebieg: 86000

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 11 lut 2020, 22:51

Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.
Czyli po downgrade robię mapy, i później od razu "CTP17 soft 7.09 PL" czy wcześniej jeszcze jakieś inne wersje mam wgrać by mieć PL lektora ?
Bo rozumiem że w tym sofcie jest już lektor PL. Chyba że się mylę?

Michal85pl

OBSERWATOR
Posty: 9
Rejestracja: 30 sty 2020, 0:58
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 145000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Michal85pl » 15 lut 2020, 0:37

Witaj napisałem wiadomość na pw jak znajdziesz chwilę czasu odezwij się

dsi84

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 41
Rejestracja: 29 sty 2019, 14:12
Model: FREEMONT
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 98000
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: dsi84 » 15 lut 2020, 7:46

Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.

Jest opcja że cała ta operacja może Ci się nie udać, temat był już roztrząsany, poszukaj, mi się to znaną tutaj metodą nie udało, podobnie jak kilku innym użytkownikom. Jakaś blokada czy coś. Pozdro.

macx

OBSERWATOR
Posty: 10
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015
Przebieg: 86000

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 15 lut 2020, 22:15

Michal85pl pisze:
15 lut 2020, 0:37
Witaj napisałem wiadomość na pw jak znajdziesz chwilę czasu odezwij się
jeśli do mnie to nic nie dostałem :)

Michal85pl

OBSERWATOR
Posty: 9
Rejestracja: 30 sty 2020, 0:58
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 145000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Michal85pl » 15 lut 2020, 23:03

Do Orson-a ale jeszcze nie odczytał

macx

OBSERWATOR
Posty: 10
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015
Przebieg: 86000

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 16 lut 2020, 0:55

dsi84 pisze:
15 lut 2020, 7:46
Orson pisze:
11 lut 2020, 19:50
Robisz downgrade, potem mapy i lektor, a na końcu upgrade do wersji jakiej chcesz. Nie musisz wgrywać po kolei CTP14, CTP16 itd. Możesz od razu CTP17.

Jest opcja że cała ta operacja może Ci się nie udać, temat był już roztrząsany, poszukaj, mi się to znaną tutaj metodą nie udało, podobnie jak kilku innym użytkownikom. Jakaś blokada czy coś. Pozdro.
Może ktoś rozwinąć temat? Miałem dziś aktualizację robić wg instrukcji, ale przeczytałem ten post i stchórzyłem :)

Awatar użytkownika
Orson

CZŁOWIEK FORUM
Posty: 151
Rejestracja: 01 maja 2018, 15:21
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 153000
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Orson » 22 lut 2020, 13:12

Robiłem to już kilka razy i nie miałem z tym problemów.
Wszystko poszło jak należy.
Jedyne co, to trzeba kilka godzin zarezerwować.
Pozdrawiam,
Mateusz.

Kreda

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 69
Rejestracja: 22 lut 2020, 18:51
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 112200
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Kreda » 22 lut 2020, 19:05

Dzień dobry wszystkim. Nie dawno zakupiłem FF :) w związku z tym mam parę pytań ale porozkładam je do odpowiednich działów. Żeby nie było to googlowałem część ;)
Pytanie dotyczy Navi Garmina, mam niestety wersję CTP 2012 i wiem że sposobem jednego z szanownych kolegów z forum nie da rady jej zaktualizować. Pytanie czy jest jakiś inny sposób na aktualne mapy ? Sprawdzałem na stronie garmina ale nawet odpłatnie nie ma. Przynajmniej żeby były z 2018-2019 roku.
Druga sprawa czy jest możliwość spolszczenia całego uconnecta, jeśli nie ma to trudno, komendy czy odczytywanie po angielsku nie sprawia mi kłopotu ale zawsze rodzimy język to rodzimy ;)

Czy kod pin do radia można jakoś " wyciągnąć " po obd2 ? W serwisie Fiata po numerach vin chcą 350 zł. Jeśli to jedyny sposób to muszę przemyśleć temat.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 10 mar 2020, 21:05

Dzień dobry, a ja mam pytanie do wszystkich korzystających z tego uconnecta - czy wam tez wychodzi po odpaleniu silnika do losowego pod-menu ? , czyli odpalam silnik a przechodzi do dvd, lub tv , lub przechodzi do bluetooth, a jeszcze drugie pytanie - dlaczego nie możecie korzystać z nawigacji - automapy ?, ja korzystam z nowej automapy europy która jest na karcie micro sd
pozdrawiam
Andrzej

Kreda

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 69
Rejestracja: 22 lut 2020, 18:51
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 112200
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Kreda » 11 mar 2020, 11:58

Cześć. W moim przypadku po odpaleniu silnika, uconnect uruchamia się w miejscu gdzie był włączony przed zgaszeniem. Navi mam aktualną dzięki uprzejmości kolegi Jagruszka i to mi wystarczy. Nie chciałem dodatkowego urządzenia na szybie, jeśli jest naprawdę jakiś „młyn” to wystarczy zweryfikować z Google Maps.

Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 50
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: dawid77 » 11 mar 2020, 19:42

perceval1974 pisze:
10 mar 2020, 21:05
- dlaczego nie możecie korzystać z nawigacji - automapy ?, ja korzystam z nowej automapy europy która jest na karcie micro sd
pozdrawiam
Andrzej
Na Uconnet korzystasz z automapy? W jaki sposób? Podaj jakieś szczegóły.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo Mw 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet

Awatar użytkownika
Orson

CZŁOWIEK FORUM
Posty: 151
Rejestracja: 01 maja 2018, 15:21
Miejsce zamieszkania: Jaworzno
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 153000
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: Orson » 12 mar 2020, 13:08

Też jestem ciekaw.
Ale wydaje mi się, że kolega po prostu korzysta z zewnętrznej navi z automapą.
Pozdrawiam,
Mateusz.

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 03 maja 2020, 14:29

Cześć wszystkim
Przepraszam że nie zaglądałem, ale miałem różne zajęcia i kłopoty z moim freemontem, założyłem w serwisie hak , zmieniłem akumulator (bo być może padł ) , a obecnie muszę wymienić sprawdzić alternator - ładowanie , masę ?? , padł mi nowy akumulator - brak ładowania pewnie.
A do ogólnego stwierdzenia - tak mogę wgrać praktycznie dowolną mapę znajdującą się na rynku - taką która będzie oczywiście działała na windows 5.0. Nie wiem jaką mam wersje oprogramowania , ale ma wady , niestety - tak jak napisałem , potrafi się czasem zablokować itp. uważam że coś jest źle wgrane , zaktualizowane.

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 03 maja 2020, 16:38

Orson pisze:
12 mar 2020, 13:08
Też jestem ciekaw.
Ale wydaje mi się, że kolega po prostu korzysta z zewnętrznej navi z automapą.
W ustawieniach głównych , masz tzw setup, później ustawienia gps i tam podajesz ścieżkę na której mam automape - oczywiście na karcie micro sd, w ten sposób uruchamiam moją automape , ale ostatnio pomieszałem z ustawieniami gps na automapie- i nie łapie mi gps-ów , muszę wrócić do starej mapy i wtedy zobaczę
Pozdrawiam Andrzej

Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 50
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: dawid77 » 03 maja 2020, 19:07

Ciekawe ciekawości nam tu kolega wypisuje.Że też nikt wcześniej tego nie spróbował/nie wpadł na to.Myślę że warto by zrobić,opisać dość szerszy manual dla tej operacji a na pewno wielu z niego skorzysta.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo Mw 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet

sebuś

OBSERWATOR
Posty: 5
Rejestracja: 16 kwie 2020, 10:56
Miejsce zamieszkania: Pawłowice
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 139000

Re: aktualizacja navi

Post autor: sebuś » 16 maja 2020, 19:23

Nie wiem czy w dobrym temacie, jeśli nie to poprawcie mnie proszę.

Nie orientuje się ktoś z Was czy nasze FF potrafią obsłużyć "Android Auto"? Może tak dałoby się z google maps skorzystać?

Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 50
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: dawid77 » 17 maja 2020, 4:12

Niestety nie potrafią.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa 2.4 JTD SW
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo Mw 1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta III 1.6 JTD Platino
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 24 maja 2020, 19:12

dawid77 pisze:
03 maja 2020, 19:07
Ciekawe ciekawości nam tu kolega wypisuje.Że też nikt wcześniej tego nie spróbował/nie wpadł na to.Myślę że warto by zrobić,opisać dość szerszy manual dla tej operacji a na pewno wielu z niego skorzysta.
Cześć dawid77
U mnie to polega na zwykłej (praktycznie) podmianie map - jak w zwykłej nawigacji typu modecom (lark - itp), gdzie nie można było wgrywać automapy, czyli instalujemy na karcie microsd automapę lub dowolną nawigację - później w głównym menu - setup tutaj ustawienia gps - powinno Ci pokazać ścieżkę dostępu do karty (karta w slocie dolnym w dvd) folder automapy plik uruchamiający i tyle - OK
Startuje automapa u mnie
pozdrawiam Andrzej

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 24 maja 2020, 19:20

:-) heh - teraz chyba dopiero włączyłem powiadomienia na wasze odpowiedzi - powinienem szybciej odpowiadać , ale jeśli cośto piszcie - ja postaram się odpowiadać emailowo :-D

macx

OBSERWATOR
Posty: 10
Rejestracja: 06 sty 2020, 22:25
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015
Przebieg: 86000

Re: aktualizacja navi

Post autor: macx » 25 maja 2020, 10:27

perceval1974 pisze:
24 maja 2020, 19:12
U mnie to polega na zwykłej (praktycznie) podmianie map - jak w zwykłej nawigacji typu modecom (lark - itp), gdzie nie można było wgrywać automapy, czyli instalujemy na karcie microsd automapę lub dowolną nawigację - później w głównym menu - setup tutaj ustawienia gps - powinno Ci pokazać ścieżkę dostępu do karty (karta w slocie dolnym w dvd) folder automapy plik uruchamiający i tyle - OK
Startuje automapa u mnie
pozdrawiam Andrzej
Możesz wrzucić screeny jak u ciebie to wygląda ? Szukałem w moim uconnect ale nie ma tam takiej opcji nigdzie. Ani w głównych ustawieniach (settings) ani w dealer mode.

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 27 maja 2020, 21:08

Witam
Moję ustawienia wyglądają tak że mam takie menu jak w obrazku -1 setup, następnie wchodzę w - 2 ust gps, tam mam scieżkę docelową do karty micro sd, tutaj wybieram folder automapa - plik autostartu ( aplikacja ) mapy , lub sam wykonywalny mapy - i ok potwierdzam - uruchamia się automapa, niestety każde wejście w setup - i w kafelek radio , i calibration (blokada i hasło), i jeszcze w system - inne kafelki =woła hasło którego nie mam - taki kafelek - obrazek - 4 hasło ! , Wiem że na forum jest opisane dealer mode, ale mógłbyś opisać czy tak samo wchodzisz , czy inaczej - bo u mnie nie działa
Pozdrawiam Andrzej
PS. Wszystkie kafelki praktycznie działają w głównym MENU , prócz kafelka RADIO - jest puste naciśnięcie (bez pika :-) )
Załączniki
1 setup.jpg
1 setup.jpg (55.48 KiB) Przejrzano 1257 razy
2 ust gps.jpg
2 ust gps.jpg (50.73 KiB) Przejrzano 1257 razy
3zawartosc sd.jpg
3zawartosc sd.jpg (58.58 KiB) Przejrzano 1257 razy
4 hasło.jpg
4 hasło.jpg (45.08 KiB) Przejrzano 1257 razy
blokada i hasło.jpg
blokada i hasło.jpg (45.41 KiB) Przejrzano 1257 razy
Ostatnio zmieniony 27 maja 2020, 21:20 przez perceval1974, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
perceval1974

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 14
Rejestracja: 10 lis 2019, 18:16
Miejsce zamieszkania: Łódź
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 151000
Dziękuję za post;: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: perceval1974 » 27 maja 2020, 21:18

Kreda pisze:
11 mar 2020, 11:58
Cześć. W moim przypadku po odpaleniu silnika, uconnect uruchamia się w miejscu gdzie był włączony przed zgaszeniem. Navi mam aktualną dzięki uprzejmości kolegi Jagruszka i to mi wystarczy. Nie chciałem dodatkowego urządzenia na szybie, jeśli jest naprawdę jakiś „młyn” to wystarczy zweryfikować z Google Maps.
Cześć
A czy wiesz może o jakimś ustawieniu, - przycisku - które pozwoliłoby zostawić wyświetlone radio - tam wyświetlany ... rds, - i zakresy fal, - jak już napisałem - u mnie po kilku sekundach wychodzi do głównego menu , lub losowe - dvd,tv , zmieniarka (dysk hdd) płyt , aux, blutooth, - oczywiscie w tle radio i ustawiona stacja gra !!! (ku...wa) - mam białą gorączkę jak to mi się dzieje nawigacja - wyświetla sie normalnie , nawet chyba mogę odpalić jakiegoś divx (filmik) i sobie leci - znika tylko na chwilkęjak odgłaszam radio , zmieniam stację i tyle. Jeden raz zadziałało tak że przejechałem z domu do pracy i wyświetlało się radio .....
Muszę jechać do jakichś :-) magików - ale nie chciałbym zrobić z siebie idioty
Pozdrawiam Andrzej

Awatar użytkownika
tomek

LIGA SUBUKA
Posty: 2269
Rejestracja: 03 paź 2012, 10:38
Miejsce zamieszkania: Kraków
Model: FREEMONT
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 190000
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: aktualizacja navi

Post autor: tomek » 27 maja 2020, 21:41

perceval1974, to co jest na tych obrazkach które wrzuciłeś, to nie jest Uconnect. Prawdopodobnie masz jakiś zamiennik z Ali...
Zdarzali się tacy, co wymieniali radio i ekran z wersji 4.3" na 8.4", kupując cały zestaw od chińczyka...
pozdr.
Tomek

FF, 3.6 V6 Pentastar, AWD Lounge
JGC WK2 6.4 SRT - Biała Furia 8-)
I inne grzmoty :mrgreen:

ODPOWIEDZ