Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Moderatorzy: awanturnik, mireks

Dodge

ZNAWCA
Posty: 355
https://32.phpbb3styles.net
Rejestracja: 05 gru 2016, 12:40
Miejsce zamieszkania: Tomaszów Lubelski
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2013
Przebieg: 80000
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: Dodge » 03 sie 2020, 17:56

Witam, kupiłem interfejs z niemieckiej strony, rekomendowany przez alfa obd. Mogę już ogarniać Quick learn i światła dzienne. Jakby ktoś z okolicy potrzebował pomocy to zapraszam.

endriug100

OBSERWATOR
Posty: 2
Rejestracja: 20 wrz 2020, 10:30
Model: FREEMONT
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 0

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: endriug100 » 20 wrz 2020, 10:49

Witam. Ja nabyłem Freemont z silnikiem benzynowym 3,6 i chcę nabyć swój interfejs i MES. Ale mam pewne obawy, bo nie widzę w MES innej wersji silnika niż 2.0 MultiJet. Czy będzie działał z moją wersją?

zdzislaw140

OBSERWATOR
Posty: 2
Rejestracja: 30 wrz 2020, 14:38
Model: DODGE
Silnik: 3.6 280 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2016
Przebieg: 60000

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: zdzislaw140 » 30 wrz 2020, 14:52

Czy dobrym wyborem jest interfejs icar 2 vgate bluetooth?

Będzie to współpracowało z MES na windowsa i przejściówką niebieską?

Czy nie kombinować i kupić zwykłego przewodowego.

Potrzebuje oczywiście do DJ 3.6.

Almiro

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 22
Rejestracja: 22 lis 2020, 15:20
Miejsce zamieszkania: Śląsk
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 0
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: Almiro » 29 mar 2021, 15:23

Hej Panowie i Panie,

Czy ktoś wiek jak w Multiecuscan można zmienić interwał wymiany oleju silnikowego?
U mnie domyślnie jest ustawione 30000km co przy dieslu byłoby barbarzyństwem...
Nie potrafię tego pola edytować... jest to wogóle możliwe??
Pozdrawiam
Mirek
FF2012 2.0 JTD AWD
Śląsk

Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 97
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: dawid77 » 29 mar 2021, 17:41

Odpowiadając na to czy Icar na blutka bedzie wspołpracował-tak. Też czasami korzystam z takiego połączenia.Choć Freemonta wolę diagnozować przez AlfaObd.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa SW 2.4 JTD
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo MW1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta Platino 1.6 JTD
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet
Lancia Musa Platino 1.4 16V

Kreda

PRAWIE U SIEBIE
Posty: 146
Rejestracja: 22 lut 2020, 18:51
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 112200
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: Kreda » 30 mar 2021, 7:52

Almiro pisze:
29 mar 2021, 15:23
Hej Panowie i Panie,

Czy ktoś wiek jak w Multiecuscan można zmienić interwał wymiany oleju silnikowego?
U mnie domyślnie jest ustawione 30000km co przy dieslu byłoby barbarzyństwem...
Nie potrafię tego pola edytować... jest to wogóle możliwe??
Pozdrawiam
Niestety nie da rady. Jedyna sprawdzona metoda to serwisówka pod maską 😁 Przywiesić w widocznym miejscu i po temacie. Mnie tez to drażni że nie można samemu wybrać interwału.

Almiro

ROZKRĘCA SIĘ
Posty: 22
Rejestracja: 22 lis 2020, 15:20
Miejsce zamieszkania: Śląsk
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2012
Przebieg: 0
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: Almiro » 30 mar 2021, 15:26

Kreda pisze:
30 mar 2021, 7:52
Niestety nie da rady. Jedyna sprawdzona metoda to serwisówka pod maską 😁 Przywiesić w widocznym miejscu i po temacie. Mnie tez to drażni że nie można samemu wybrać interwału.
Hmmm dość dziwne to... Ale cóż... bywa...
Mirek
FF2012 2.0 JTD AWD
Śląsk

tofik21

OBSERWATOR
Posty: 5
Rejestracja: 25 maja 2020, 16:53
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: tofik21 » 19 kwie 2021, 17:08

Panowie czy najnowszy MES z licencją, na windows da radę zrobić quick learn skrzyni i poradzi sobie z programowaniem wtrysków ?
Z góry dzięki za pomoc

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Krzys76

OBSERWATOR
Posty: 3
Rejestracja: 23 kwie 2021, 15:04
Miejsce zamieszkania: Żory
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2011
Przebieg: 0
Dziękuję za post;: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: Krzys76 » 24 kwie 2021, 17:45

Koledzy czy taki Interfejs iCar 3 BT 3.0 ELM327 działa z ff? Bo mam go ale nie mogę się połączyć żadnym programem. FF 2011 2.0 170km. Ewentualnie co proponujecie pewnego co będzie działać
Już działa.
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2021, 14:23 przez Krzys76, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 97
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: dawid77 » 24 kwie 2021, 19:45

Działa na 100 procent.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa SW 2.4 JTD
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo MW1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta Platino 1.6 JTD
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet
Lancia Musa Platino 1.4 16V

tofik21

OBSERWATOR
Posty: 5
Rejestracja: 25 maja 2020, 16:53
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: AUTOMAT
Rok produkcji: 2015

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: tofik21 » 10 cze 2021, 18:35

tofik21 pisze:Panowie czy najnowszy MES z licencją, na windows da radę zrobić quick learn skrzyni i poradzi sobie z programowaniem wtrysków ?
Z góry dzięki za pomoc Obrazek

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Program kupiony, programowanie wtrysków i quick learn skrzyni ogarnięty. Wcześniejsze "darmowe"wersję miały różne problemy a tu wszystko śmiga aż miło Obrazek

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
dawid77

ROZKRĘCIŁ SIĘ
Posty: 97
Rejestracja: 06 sty 2020, 17:49
Miejsce zamieszkania: Opolskie
Model: FREEMONT
Silnik: 2.0 MJ 170 KM
Skrzynia biegów: MANUAL
Rok produkcji: 2014
Dziękuję za post;: razy
Otrzymał Podziękowanie: razy

Re: Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny

Post autor: dawid77 » 12 cze 2021, 14:59

Dobrze wiedzieć na przyszłość.Fajnie że ktoś to spawdził.
Lancia Delta II 2.0 16V
Lancia Kappa SW 2.4 JTD
Lancia Y 1.2
Fiat Bravo II 1.9 MJet
Fiat Stilo MW1.9 JTD
Fiat Stilo Abarth 2.4
Lancia Delta Platino 1.6 JTD
Fiat Grande Punto Sport 1.4 16V
Fiat Freemont Lounge 2.0 MultiJet
Lancia Musa Platino 1.4 16V

ODPOWIEDZ