Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzisiejszy Chip-tuning FF
Autor Wiadomość
Grubby 
OBSERWATOR


Dołączył: 08 Maj 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-14, 17:02   Dzisiejszy Chip-tuning FF

relacja z chip-tuningu FF 170KM
seria 170KM 350Nm
po zabiegu 193KM i 396Nm

https://www.facebook.com/...elevant_count=1

https://www.facebook.com/...&type=1&theater
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 1200km Rok prod.: 2013
 
danko8790 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 27 Cze 2013
Posty: 22
Wysłany: 2013-08-14, 20:57   Re: dzisiejszy Chip-tuning FF

Grubby napisał/a:
relacja z chip-tuningu FF 170KM
seria 170KM 350Nm
po zabiegu 193KM i 396Nm

https://www.facebook.com/...elevant_count=1

https://www.facebook.com/...&type=1&theater
gdzie sie bawiles z czipem?.I jak wrazenie
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2013-08-18, 11:26   

Wrzucę w temat wyniki chpituningu z Cinsoftu. Gość jest znany i polecany wśród właścicieli włoszczyzny.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
Roman 
ROZKRĘCA SIĘ
Roman


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 47
Skąd: Piła
Wysłany: 2013-08-18, 16:20   chiptuning

Witam!
Kolego Gruby, czy możesz zdradzić ile kosztował chiptuning FF-a w Słupsku?
_________________
Roman
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 48000km Rok prod.: 2011
 
sufitowski 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Mar 2013
Posty: 37
Wysłany: 2013-08-18, 21:29   

u mnie 202km/430Nm

jest wyczuwalne, auto bardziej elastyczne w dole tj do 3,5 tys, góra nistety szybko leci w dół ale i tak lepiej niz seria ...

generalnie auto bardziej elastyczne ale nie myslcie że nagle stanie sie hot-suv'em :)

[ Dodano: 2013-08-19, 20:47 ]
PS. Grubby, nie przegrzewał Ci się silnik na rolkach ? :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL
 
malowany79 
ROZKRĘCA SIĘ
Doradca Biznesowy Plus


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 44
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-28, 18:13   

Czy ASO jest w stanie wykryć modyfikacje map silnika? Jak sie ma chip do gwarancji?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 139000km Rok prod.: 2011
 
sufitowski 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Mar 2013
Posty: 37
Wysłany: 2013-08-29, 00:40   

jeśli nie będą wiedzieć gdzie szukać - i że mają szukac - nie wykryją .... teoretycznie jeśli znajdą = po gwarancji, logiczne

jedank podkreślam, przy normalnych czynnościach serwisowych nie do wykrycia

jeśli np wyjdzie Ci wał bokiem, padnie skrzynia i turbina oraz zaczną podejrzewać to mogą dojść po sumie kontrolnej - w praktyce jednak mało realne, lub po śladach na centralce która we freemoncie niestety trzeba rozbierać
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL
 
malowany79 
ROZKRĘCA SIĘ
Doradca Biznesowy Plus


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Lut 2013
Posty: 44
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-07, 09:57   

Zaproponowano mi programowalnego demontowalnego boxa , i zastanawiam się czy nie skorzystać. Zawsze to ustroństwo można wypiąć przez wizytą w ASO.
Termin montażu umówiony jakoś na przyszły tydzień.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 139000km Rok prod.: 2011
 
raf 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


Dołączył: 17 Lis 2012
Posty: 72
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-10, 14:39   

mam takiego boxa w innym aucie. pierwszy właściciel go założył. celowo wybrał boxa zamiast chip tuningu, bo żeby uniknąć problemów z ewentualną utratą gwarancji demontował go przed obowiązkowymi przeglądami.

auto smiga na boxie prawie od nowości (aktualny przebieg 127kkm), nie wyobrażam sobie jazdy bez niego (mam porównanie, bo przełącznik trybu mam w kabinie), ale słyszałem, że z boxem można szybciej turbinę zajeździć. moja niestety już cieknie i paskudzi mi olejem w EGR, więc pewnie niedługo ją wymienię na regenerowaną.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 40000km Rok prod.: 2013
 
saoi 
OBSERWATOR


Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-12-07, 21:26   

Jeśli chodzi o zmianę mapy - to moim zdaniem jest to kij co ma dwa końce.
W kuzynie FF czyli Grand Voyager 2,8 CRD zmieniono mi mapę - nie powiem autko śmigało jak dzikie ponad 4 lata. Nakręciłem prawie 200 tyś i podobno jak stwierdził fachowiec zmieniając moment obrotowy wykończyłem sprzęgło. Tak więc bądźcie tego świadomi że zawsze coś za coś. Ale jak sobie pomyślę co to autko potrafiło po tuningu to równoważy to koszt naprawy sprzęgła.
Dziwny zbieg okoliczności - sprzęgło padło w dniu w którym zamówiłem nowego FF. Czyżby kuzyn się pogniewał ?
_________________
SAOI
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2013
 
legion12 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 161
Skąd: Kębłowo k/Wejherowa
Wysłany: 2013-12-08, 15:14   

Czy ktoś już próbował tuningować benzynkę.słyszałem,że podniesienie mocy o jakieś 30% jest bezpieczne?jeśli udało by się to w v6 uzyskalibyśmy jakieś 370kucy
_________________
Gloria Victis
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100300km Rok prod.: 2013
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2013-12-08, 19:04   

Chip wolnossącego da może z 5%.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
nodde 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 450
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-12-08, 20:51   

W polskim internecie znalazłem tylko coś takiego:
http://www.kreatormocy.pl...y-fiat#freemont

Na anglojęzycznych forach wczytałem, że kombinują w ten sposób, że dokładają turbinę...
np. http://www.rippmods.com/2...1213jk36sds.htm
_________________
Pozdrawiam
nodde
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 65000km Rok prod.: 2013
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2013-12-09, 21:48   

325 na kołach, to jakieś 370-390KM mocy silnika. No i sprężarka mechaniczne, czyli brak turbodziury.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-01-19, 20:15   

Koledzy bawimy sie FF i doszedłem do wniosku,że robie chipa profesjonalnego do 200km/400nm.

Niestety nie jestem w stanie posiadac 3,6 w mojej pracy,(spalanie) czego bardzo żałuje!

Jechałem demo 3,6 po zakupie diesla i czuje niedosyt.

Chcę zrobić modifikację ale pod okiem specjalisty.

Koszty kosztami ale robiąc 60-70kk w pracy rocznie chce mieć pewnosc,że nie zajezdze tego silniczka;)

Jak będę piekny i bogaty biore nowego w benzynie:)a i zmienie zawod:)

Polecacie jakies firmy? Ktos ma cos wiecej w dieslu?

Jestem w stanie jechać jechać na 2 koniec polski,żeby było ok:)

Zabawa z ff jest tego warta!:)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2014-01-19, 22:17   

Wisnia napisał/a:
Koledzy bawimy sie FF i doszedłem do wniosku,że robie chipa profesjonalnego do 200km/400nm.

Niestety nie jestem w stanie posiadac 3,6 w mojej pracy,(spalanie) czego bardzo żałuje!

Jechałem demo 3,6 po zakupie diesla i czuje niedosyt.

Chcę zrobić modifikację ale pod okiem specjalisty.

Koszty kosztami ale robiąc 60-70kk w pracy rocznie chce mieć pewnosc,że nie zajezdze tego silniczka;)

Jak będę piekny i bogaty biore nowego w benzynie:)a i zmienie zawod:)

Polecacie jakies firmy? Ktos ma cos wiecej w dieslu?

Jestem w stanie jechać jechać na 2 koniec polski,żeby było ok:)

Zabawa z ff jest tego warta!:)


Cinsoft w Gliwicach. To znany i ceniony tuner jeśli chodzi o silniki MJ i wszelkiej maści ropniaki.
Pewnie od razu wyłączy i zaślepi EGR, oraz wywali DPF. Silnikowi nic nie będzie, martwiłbym się o przeniesienie napędu.
https://pl-pl.facebook.com/CINSOFT
http://www.cinsoft.pl/

Od pewnego czasu taż myślę o chipie i jeśli się zdecyduję to pojadę do niego.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-01-20, 06:15   

Jak się z gnojowozu wywali DPF to zaczyna kopcić przy redukcji jak Stefan Batory na pełnym morzu ? :mrgreen:
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
emmer 
CZŁOWIEK FORUM
Fiat Linea T-Jet



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2013
Posty: 216
Skąd: Białobrzegi
Wysłany: 2014-01-20, 09:07   

Chojnacki
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1978
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-20, 10:03   

subuk napisał/a:
Jak się z gnojowozu wywali DPF to zaczyna kopcić przy redukcji jak Stefan Batory na pełnym morzu ? :mrgreen:


Zależy od technologii wtrysku danego silnika i jego stanu technicznego , a także od tego jaką gnojówkę tankuje właścicel :mrgreen:
Ale np. są takie, które nawet przy DPF i sprawnym silniku kopcą jak suszarnia na tytoń :-P , np TDCI forda, jak ja nie lubię za takimi jeździć :-x
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2014-01-20, 11:18   

Chyba lepiej żeby kopcił na zewnątrz nić do kolektora.
Kolektor po 100tyś km http://www.autka.pl/wp-co...11/06/kol_4.jpg
EGR kiedyś się zatka, musi. Wcześniej, przez zapchany kolektor, pojawią się problemy z mocą, odpalaniem itd.
Wszystkie ekowynalazki są szkodliwe dla silnika i kosztowne dla właściciela.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1978
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-01-20, 14:21   

Dlatego pentastar nie posiada EGR :lol:
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
nthx 
CZŁOWIEK FORUM
Eko Gaz



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 245
Wysłany: 2014-01-24, 00:27   

Wywalic filtr i powoli truc siebie i innych
Gratuluje - wazne aby bylo taniej
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95000km Rok prod.: 2013
 
k_z_S 
PRAWIE U SIEBIE


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 07 Sie 2012
Posty: 149
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2014-01-24, 18:23   

Albo ekologia, albo niezawodność.
_________________
http://www.lineaklubpolska.pl
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 51000km
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-01-28, 21:06   

Pewnie się zdecyduję,żeby jakoś zrekompensować sobię brak V6:)

Patrzyłem Cinsoft robił już nie jednego FF.

Chojnacki,też wygląda że profesjonalny zakład.
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
Juniores 
PRAWIE U SIEBIE
Juniores


Dołączył: 24 Wrz 2013
Posty: 144
Skąd: Steszew k/Poznania
Wysłany: 2014-01-28, 21:24   

nodde napisał/a:
W polskim internecie znalazłem tylko coś takiego:
http://www.kreatormocy.pl...y-fiat#freemont

Na anglojęzycznych forach wczytałem, że kombinują w ten sposób, że dokładają turbinę...
np. http://www.rippmods.com/2...1213jk36sds.htm



Dołoża mi całe 14 koni? To jakiś żart?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 147000km Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group