Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"
Autor Wiadomość
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 209
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-04, 16:21   Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"

Zauważyłem, że oba wyświetlacze mają takie same trzy konektory.

Kod:
https://allegro.pl/dodge-journey-monitor-ekran-05064976ab-i7315904508.html


Kod:
https://allegro.pl/freemont-journey-dodge-thema-wyswietlacz-ramka-i7657512602.html


Zastanawiam się teraz czy jakbym zrobił wymianę samego ekranu
z małego na duży to czy to miałoby prawo zadziałać?

Radio zostałoby to samo.
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-05, 19:24   Re: Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"

Trudno powiedzieć.
Ja u siebie zmieniłem cały zestaw. Nigdy nie myślałem, żeby wymieniać tylko sam wyświetlacz.
Jedno jest pewne - wszystkie wtyczki były kompatybilne i radio (a właściwie komputer) natychmiast dogadał się z klimą i resztą samochodu.
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 209
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-05, 19:24   

Dobra, dzięki za pomoc.
Osobiście zrobiłem podmiankę ekranów
i już wiem :idea:
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 209
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-05, 19:30   Re: Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"

mireks napisał/a:
Ja u siebie zmieniłem cały zestaw.

Tzn, co wymieniałeś?
_________________
Pozdro
Sylwester
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Sylwester 76 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 247
Wysłany: 2018-12-06, 06:06   

Neonix napisał/a:
Dobra, dzięki za pomoc.
Osobiście zrobiłem podmiankę ekranów
i już wiem :idea:


Tzn, do się czy się nie da?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 209
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-06, 09:34   

Niestety, nie zadziałało - czarny ekran.
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-06, 19:39   Re: Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"

Neonix napisał/a:
mireks napisał/a:
Ja u siebie zmieniłem cały zestaw.

Tzn, co wymieniałeś?

Wymieniłem cały przedni panel (ze sterownikiem panelu i radio (a może komputer, bo to z pewnością nie jest typowe radio), a konkretnie skrzynkę z wbudowanym czytnikiem DVD i karty pamięci.
Jedyne co trzeba było zrobić, to to wprowadzić do "radia" numer VIN samochodu.
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 209
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-06, 19:56   Re: Podmiana wyświetlacza z 4,3" na 8,4"

mireks napisał/a:
Neonix napisał/a:
mireks napisał/a:
Ja u siebie zmieniłem cały zestaw.

Tzn, co wymieniałeś?

Wymieniłem cały przedni panel (ze sterownikiem panelu i radio (a może komputer, bo to z pewnością nie jest typowe radio), a konkretnie skrzynkę z wbudowanym czytnikiem DVD i karty pamięci.
Jedyne co trzeba było zrobić, to to wprowadzić do "radia" numer VIN samochodu.


Dużo zapłaciłeś za taki komplecik?
Jest to wszystko gdzieś w jednym miejscu do kupienia?
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group