Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak map w navi- nagle!
Autor Wiadomość
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
  Wysłany: 2014-07-02, 17:47   Brak map w navi- nagle!

Panowie, pomocy. Dziś w ciągu dnia jeżdżąc po naszej pięknej stolycy pojawiła mi się taka oto informacja jak na zdjęciach :cry:






Co robić, pomocy...
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
phariseo 
OBSERWATOR


Dołączył: 04 Lip 2014
Posty: 4
Wysłany: 2014-07-04, 16:18   

wygląda to na uszkodzenie pamięci flash lub systemu plików na niej.
można spróbować wgrać mapy od nowa, jeżeli posiadasz taką możliwość.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 1200km Rok prod.: 2014
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-07-04, 21:31   

Jedź do ASO. Pewnie zaprponują Ci wymianę "tego monitora" - jak mi ... :mrgreen:
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-07-05, 00:02   

Właśnie umówiłem się na wtorek w serwisie. Co sie mnie wydaje, że na tym sie skończy...
BT tez działa jak chce, a wcześniej wymieniali antenę i spliter bo navi gubiła sygnał. Coś pechowe to auto :(
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
pavel 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Gru 2013
Posty: 17
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-07-21, 18:02   

No właśnie mi również mapy również były uprzejme udać się w nieznanym kierunku, i navi nie może ich odnaleźć. W Euromobil mają wiedzieć coś więcej koło czwartku, bo usterka ponoć świeża (czyżbyś się tam zgłosił ?) i czekają na info z FAP....
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-07-21, 21:34   

DOKŁADNIE. Mnie podali termin 2 tygodnie. Próbowali coś sami wgrać, ale niestety- pełna amatorka.
Żenada- zły jestem na nich jak ch...!
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
camle 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


Dołączył: 28 Wrz 2013
Posty: 58
Wysłany: 2014-07-22, 22:25   

To chyba nowa plaga Freemontów, mój wspólnik też to ma - czeka na wymianę "radia". W ASO powiedzieli, ze są też inni oczekujący na nowe "radia" z tym samym symptomem... Memento mori. Czekam na swoją kolej.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 55000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-07-22, 22:34   

Moim skromnym zdaniem pada pamięć flash oparta na kościach Hitachi w tych radiach. tak coś poczytałem w sieci...
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-07-22, 22:36   

W CTP13 jest SanDisk, nie wiem jak w CTP14 ...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-07-22, 22:54   


tak to wygląda.
Zresztą, cała strona o tym poniżej:
http://electronics360.glo...inment-platform
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-07-23, 17:30   

Ta kostka nie jest od Garmina tylko od układu UC i nie widać na niej nic poza bazą utworów Gracenote.
Kość garminowska jest zalutowana na stałe na układzie scalonym od niego.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1959
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-07-23, 17:42   

subuk napisał/a:
Ta kostka nie jest od Garmina tylko od układu UC i nie widać na niej nic poza bazą utworów Gracenote.
Kość garminowska jest zalutowana na stałe na układzie scalonym od niego.


Subuk , wybebeszyłeś swojego "monitora" :mrgreen: :mrgreen:
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-07-23, 18:26   

Już dawno, przecież zamieszczałem zdjęcia ... :-)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-08-11, 19:41   

Koledzy wczoraj wskoczyło mi coś takiego…..
Nie widzę zdjęcia problemu kolegi,który wcześniej zgłaszał brak możliwości używania nawigacji.
Nie jestem w stanie wpisać adresów i cała historia została skasowana…

Poniżej fotki.
CO o tym myślicie??

navi1.jpg
Plik ściągnięto 12536 raz(y) 50,69 KB

navi2.jpg
Plik ściągnięto 12536 raz(y) 55,43 KB

  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-08-11, 20:55   

A majstrowałeś coś przy mapach ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-08-11, 21:03   

Nic zupełnie!.
Jak na złość jechałem nad ranem i potrzebowałem navi i nagle takie coś.
Dzień wcześniej wszystko chodziło idealnie.
Serwis twierdzi,że dopiero we wrześniu dostanie płyty(przy dobrych wiatrach),żeby coś z tym zrobić.
Co myślicie?
Niestety bez Navi jestem w głębokiej du… ,jezdzac po małych mieścinach w Polsce i Europie jest ciężko.Można kupić zwykła navi ale nie po to kupowałem auto z fabryczną…
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-08-11, 21:15   

Zaglądnij do odpowiedniego wątku i spróbuj sam naprawić :-) Jeśli się samo nie budzi do życia, a ASO takie pierdoły opowiada, to może warto spróbować ? ;-)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-08-11, 21:27   

Subuk, wgrałem te mapy na pendrive itp nic.
NIe potrafię:)albo brak mi cierpliwości.
Poprzedni przypadek zniknięcia map był inny??
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-08-11, 21:55   

Ja się z czymś takim nie spotkałem osobiście, wcześniej był chyba jeden taki przypadek opisany na forum (w tym wątku).
Jakbyś był w okolicy, to wpadnij - popatrzymy.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Wisnia 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Gru 2013
Posty: 126
Skąd: KRKAKÓW
Wysłany: 2014-08-11, 22:49   

Subuk, Jeśli masz mapki to mogę wpaść nawet jutro na kawę:)
Może ty coś poradzisz, jak nie to zaczynam działać inaczej.
Mam swój ulubiony serwis w Krakowie,super goście ale taka ignorancja ze strony fiata nie wchodzi w gre...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-08-12, 06:25   

To wpadnij po południu na kawę, jeśli nie żal Ci gnojówki na tak daleką podróż ... :mrgreen:
Nie mogę obiecać nic, bo nie miałem nigdy podobnego przypadku i nie wiem, czy coś się będzie dało zrobić, ale kawę mam dobrą :-)
Ustaw sobie w navi miejscowość "Biery" ... o sorry, znaczy wydrukuj sobie instrukcję z google maps jak jechać ;-)
A tak na serio to albo A4 i poźniej S1 do MC`Donalds / Shell w Jasienicy, albo przez Skawinę, Wadowice, Andrychów do Bielska, na obwodnicę i dalej na S1 jak wyżej (z Bielska 8km).
PW
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-08-16, 19:32   

Panowie, w temacie braku map w navi... Radio wymienione na nowe :)
Ale słowem we Fiacie nie powiedzieli dlaczego tak się stało. Po prostu poczekałem dwa tygodnie na nowe i wymienili w godzinę.
Wiem, że w euromobilu już 3 osoba, włącznie ze mną zgłaszała taka usterkę.
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2014-08-16, 20:50   

CTP13 czy 14 Ci włożyli ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2014-08-16, 23:23   

14. Takie miałem od nowości.
Ale tu ciekawostka- w salonie stał juz freemont z 2014 roku i miał nowszy soft od mojego- 4.25 albo 4.26.
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
piejo 
PRAWIE U SIEBIE
piejo


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 07 Gru 2013
Posty: 135
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-10-15, 10:06   

Właśnie dopadła mnie taka awaria. Can't unlock map a potem informacji o braku szczegółowych map. Czy komuś udało się rozwiązać problem poprzez załadowanie nowych map czy też zawsze się kończy wymianą nawigacji? Będę w weekend walczył z wgraniem nowych map.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 135000km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group