Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uconnect - działa jak chce
Autor Wiadomość
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 3
  Wysłany: 2018-06-13, 20:11   Uconnect - działa jak chce

Szanowni Koledzy , bardzo proszę o poradę w którym kierunku powinienem zadziałać. W niedawno zakupionym Fiaciku który bardzo mnie cieszy niestety ale coś nawala w wyświetlaczu. Mianowicie - czasami wyświetlacz działa normalnie a czasami nie działa dotyk , po czym dojeżdżam wkurzony do domu i wszystko jest w porządku. Moje pytanie jest następujące : czy przygotować się na wymianę modułu wyświetlacza ? ( nadmienię że wgrałem najnowszego softa ) Zauważyłem zależność że jak już wisi to po kilku krotnym wciskaniu włącznika radia czy wyjścia płyty czasami się uruchomi jedna opcja np. przełączenia na odtwarzacz, albo gdy telefon był sparowany i ktoś zadzwonił to z automatu uruchomiła się funkcja zestawu i można powrócić do radia .
Z góry dziękuję za pomoc, tematy przeglądałem ale konkretnych odpowiedzi na moją bolączke nie znalazłem .
Z pozdrowieniami dla wszystkich forumowiczów
Adam
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1922
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-13, 20:48   

Hmm.
Wygląda na to, że wyłącznie problemem jest płytka dotykowa. To jest część, którą normalnie można wymienić w każdym wyświetlaczu/telefonie/tablecie itp. Oczywiście ASO zaproponuje całość za 3k zł :mrgreen: Więc nie polecam ASO.

Tu masz jak to zdemontować:

https://www.youtube.com/watch?v=tvxtiC4ihHs

Objawy z filmiku są podobne jak u ciebie.

Facet wymienia wprawdzie cały monitor, ale można spróbować wymienić samą płytkę dotykową.

Być może sam touchscreen jest ok, tylko przy połączeniu nie ma styku? Może już ktoś tam grzebał?
_________________
pozdr.
Tomek
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 551
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-13, 20:54   

Najnowszy soft CTP wcale nie polepsza szybkości działania uconnecta - ja u sibie na CTP17 stwierdziłem znaczące spowolnienie w stosunku do wcześniejszych wersji, więc zostawiłen CTP15
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101500km Rok prod.: 2013
 
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-06-13, 21:53   

znalazłem płytkę dotykową na alliexpress https://www.aliexpress.co...2735932421.html zamówię i spróbuje ją wymienić jeśli nie to poprostu czeka mnie wymiana całego ekranu na jakąś używkę . Choć jeszcze liczę że Tomek może mieć rację - wydaje się że podczas postoju częściej chodzi niż gdy auto jest w ruchu więc być może jest to spowodowane jakimś przetartym ( zagiętym ) przewodem.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-06-13, 22:01   

a tu znalazłem filmik jak goście wymieniają taką płytkę nie wygląda to najtrudniej więc może warto spróbować https://www.youtube.com/w...4&v=DNk-03LxNFo
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group