Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Uconnect - działa jak chce
Autor Wiadomość
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 10
  Wysłany: 2018-06-13, 19:11   Uconnect - działa jak chce

Szanowni Koledzy , bardzo proszę o poradę w którym kierunku powinienem zadziałać. W niedawno zakupionym Fiaciku który bardzo mnie cieszy niestety ale coś nawala w wyświetlaczu. Mianowicie - czasami wyświetlacz działa normalnie a czasami nie działa dotyk , po czym dojeżdżam wkurzony do domu i wszystko jest w porządku. Moje pytanie jest następujące : czy przygotować się na wymianę modułu wyświetlacza ? ( nadmienię że wgrałem najnowszego softa ) Zauważyłem zależność że jak już wisi to po kilku krotnym wciskaniu włącznika radia czy wyjścia płyty czasami się uruchomi jedna opcja np. przełączenia na odtwarzacz, albo gdy telefon był sparowany i ktoś zadzwonił to z automatu uruchomiła się funkcja zestawu i można powrócić do radia .
Z góry dziękuję za pomoc, tematy przeglądałem ale konkretnych odpowiedzi na moją bolączke nie znalazłem .
Z pozdrowieniami dla wszystkich forumowiczów
Adam
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1995
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-13, 19:48   

Hmm.
Wygląda na to, że wyłącznie problemem jest płytka dotykowa. To jest część, którą normalnie można wymienić w każdym wyświetlaczu/telefonie/tablecie itp. Oczywiście ASO zaproponuje całość za 3k zł :mrgreen: Więc nie polecam ASO.

Tu masz jak to zdemontować:

https://www.youtube.com/watch?v=tvxtiC4ihHs

Objawy z filmiku są podobne jak u ciebie.

Facet wymienia wprawdzie cały monitor, ale można spróbować wymienić samą płytkę dotykową.

Być może sam touchscreen jest ok, tylko przy połączeniu nie ma styku? Może już ktoś tam grzebał?
_________________
pozdr.
Tomek
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 160000km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 575
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-13, 19:54   

Najnowszy soft CTP wcale nie polepsza szybkości działania uconnecta - ja u sibie na CTP17 stwierdziłem znaczące spowolnienie w stosunku do wcześniejszych wersji, więc zostawiłen CTP15
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 10
Wysłany: 2018-06-13, 20:53   

znalazłem płytkę dotykową na alliexpress https://www.aliexpress.co...2735932421.html zamówię i spróbuje ją wymienić jeśli nie to poprostu czeka mnie wymiana całego ekranu na jakąś używkę . Choć jeszcze liczę że Tomek może mieć rację - wydaje się że podczas postoju częściej chodzi niż gdy auto jest w ruchu więc być może jest to spowodowane jakimś przetartym ( zagiętym ) przewodem.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
sigik 
OBSERWATOR


Dołączył: 28 Maj 2018
Posty: 10
Wysłany: 2018-06-13, 21:01   

a tu znalazłem filmik jak goście wymieniają taką płytkę nie wygląda to najtrudniej więc może warto spróbować https://www.youtube.com/w...4&v=DNk-03LxNFo
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 214
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-11-20, 12:51   

Udało się rozwiązać problem?
Podziel się po wszystkim swoją wiedzą.
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Byq 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 08 Lut 2018
Posty: 105
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-12-06, 20:03   

u mnie wyświetlacz działał elegancko, aż myślałem, że Dodge ma lepszy wyświetlacz niż Fiat ;)
no i zaczął strzelać fochy, zaczęło się od przywieszania radia, nie można było przełączać pomiędzy stacjami, teraz już dół ekranu też się przywiesza, póki co climate jeszcze działa za każdym dotknięciem
u mnie to raczej nie jest problem samego dotyku, a przywieszanie się całego radia lub uconnecta, bo sterowanie w kierownicy wtedy też nie działa, wyszukiwanie stacji pokrętłem ostatnio także nie zadziałało, jedynie mogę zwiększać głośność.
miał ktoś podobny problem i pomogło jakieś przeczyszczenie styków, przelutowanie czegoś?
zaczęło się jak się oziębiło, ale samo zimno to raczej nie przyczyna, bo rok temu było po -10 i stał cały dzień na mrozie, a działał
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 77777km Rok prod.: 2014
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 214
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-07, 11:34   

Jakby był ktoś zainteresowany to znalazłem takie coś.
Kod:
https://allegro.pl/dotyk-laj084t001a-uconnect-8-4-fiat-dodge-jeep-i7713391023.html
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Byq 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 08 Lut 2018
Posty: 105
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-12-07, 19:47   

dzięki za link

czy ktos wymienil sam dotyk i wszystkie problemy zniknely?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 77777km Rok prod.: 2014
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 214
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-07, 22:13   

Ja wymieniałem ostatnio i jest wszystko teraz ok.
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Byq 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 08 Lut 2018
Posty: 105
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-12-09, 11:55   

Neonix, jak u Ciebie postepowaly problemy z dotykiem?
Stalo się nagle czy to byl jakis dluzszy czas?
Kurcze, u mnie w przeciagu tygodnia zwariowal, wczesniej dzialal bez najmniejszych problemow.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 77777km Rok prod.: 2014
 
Neonix 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Mar 2018
Posty: 214
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2018-12-09, 15:33   

Raz działał, a raz nie, a potem całkowicie zdechł.
_________________
Pozdro
Sylwester
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 85000km Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group