Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Pilot 'bramy' w osłonie p.słonecznej.
Autor Wiadomość
wilkacy 
OBSERWATOR


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 24 Wrz 2018
Posty: 8
Wysłany: 2018-10-04, 13:12   Pilot 'bramy' w osłonie p.słonecznej.

Witam,

Czy wbudowanego w osłony przeciwsłoneczne pilota można zakodować przy użyciu MES? Z tym systemem keyless i kluczami w kieszeni musze szukać pilota do bramy i chciałbym go sklonować skoro juz mam takie piekne akcesorium w aucie. Chyba ze to temat dla szacher-macher autoalarm?

Pozdrawiam,
wilku
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2569
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-10-04, 17:24   

Ja swój przykleiłem taśmą dwustronną. Jest git ;)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1964
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-10-04, 23:01   Re: Pilot 'bramy' w osłonie p.słonecznej.

wilkacy napisał/a:
Witam,

Czy wbudowanego w osłony przeciwsłoneczne pilota można zakodować przy użyciu MES? Z tym systemem keyless i kluczami w kieszeni musze szukać pilota do bramy i chciałbym go sklonować skoro juz mam takie piekne akcesorium w aucie. Chyba ze to temat dla szacher-macher autoalarm?

Pozdrawiam,
wilku


Tu nie chodzi tylko o kodowanie.

Niestety, inne częstotliwości są stosowane w USA, niż w EU, do transmisji tego typu. Musiałbyś mieć napęd do bramy sprowadzony z USA (lub centralkę stosowaną na tamten rynek). Wiem że np. NICE czy FAAC na tamten rynek stosują inne częstotliwości w odbiornikach przy napędach, ale czy są one dostępne w EU?

MES także nie posiada konfiguracji tej funkcji. Kodowanie odbywa się poprzez odpowiednie naciskanie tych guzików przy otwartym kodowaniu w odbiorniku (poszukaj w instr. do Journey-a), ale raczej się nie zgrają ze względu na różne częstotliwości.
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group