Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SRT Performance Screen - ukryta opcja
Autor Wiadomość
TomekD 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 164
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-08-18, 14:45   

a ja mam pytanie: czy opcje z pierwszego ekranu SRT (np. pomiar przyspieszenia..) są mozliwie do uzycia? a jesli tak to jak?
_________________
Yankes czyli Dodge Journey
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2892
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-07, 07:34   

TomekD napisał/a:
a ja mam pytanie: czy opcje z pierwszego ekranu SRT (np. pomiar przyspieszenia..) są mozliwie do uzycia? a jesli tak to jak?

U mnie to nie działa i nie wiem jak aktywować taki pomiar.

Aktywowałem u siebie ekran SRT.
Samochód ze skrzynią manualną więc brak informacji o włączonym biegu (co raczej było pewne od początku).
Brak informacji z dwóch czujników przeciążenia - FF pewnie ich nie ma.
Brak informacji o ciśnieniu oleju (wskazuje 10 bar) oraz temperatury oleju (pokazuje -70'C).
Brak możliwości aktywacji odczytu przyspieszenia do 100 km/h
Co jest pokazywane:
kąt skrętu kierownicy
wartość przeciążenia grawitacyjnego z dwóch czujników
prędkość poruszania się.
moment obrotowy i moc w kW [obydwie informacje podawane w czasie rzeczywistym] - np. na wolnych obrotach diesel generuje moment ok 20 Nm i 4 kW mocy. Jazda z prędkością 50 km/h wymaga od silnika ok. 30 kW i 60 Nm.

W sumie ciekawy gadżet. Wielka szkoda, że ponad połowa wskazań nie jest podawana z powodu braku czujników w samochodzie.
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 26
Wysłany: 2016-09-09, 15:26   

Aktywowałem u siebie ekran SRT.
Samochód ze skrzynią manualną więc brak informacji o włączonym biegu (co raczej było pewne od początku).
Brak informacji z dwóch czujników przeciążenia - FF pewnie ich nie ma.

U mnie pokazuje przeciazenia z 4 czujnikow : przod i tyl, prawa i lewa strona.
R.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-09-10, 20:29   

a ja wciąż szukam kogoś ze Śląska kto by to zrobił
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2892
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-09-12, 18:08   

Pojeździłem tydzień i pozbyłem się "fjuczera". Znudził mi się :mrgreen:
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
piecykkk 
ROZKRĘCA SIĘ


Dołączył: 09 Lip 2016
Posty: 40
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-09-20, 21:04   

podpisuje sie pod kolega ze slaska, ze jak ktos bedzie tu w okolicy chetnie sie podlacze ;)
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-09-20, 22:21   

Aktywowałem to u siebie.
Pokazuje dane ze wszystkich czujników, są wszystkie temperatury, ciśnienia, przeciążenia, itp, ale.... Ale nie ma jednej rzeczy - brak wskazania biegu. A mam przecież automat :shock: Może zależy to od wersji oprogramowania w BodyComputer?

Inna sprawa, że jazda z tym włączonym ficzerem :mrgreen: na ekranie powoduje zbyt duże rozproszenie uwagi kierowcy :-/

Co do samego oprogramowania, to czy macie możliwość podłączenia się do sterownika skrzyni (zakładka : skrzynia/ Chrysler 62 TE Automatics GearBox)? Bo u mnie się nie da :-P

Komplet (interfejs/program/ licencja) kupione od użytkownika PMFACTORY
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-09-20, 22:23   

tomek napisał/a:
Aktywowałem to u siebie.
Pokazuje dane ze wszystkich czujników, są wszystkie temperatury, ciśnienia, przeciążenia, itp, ale.... Ale nie ma jednej rzeczy - brak wskazania biegu. A mam przecież automat :shock: Może zależy to od wersji oprogramowania w BodyComputer?

Inna sprawa, że jazda z tym włączonym ficzerem :mrgreen: na ekranie powoduje zbyt duże rozproszenie uwagi kierowcy :-/

Co do samego oprogramowania, to czy macie możliwość podłączenia się do sterownika skrzyni (zakładka : skrzynia/ Chrysler 62 TE Automatics GearBox)? Bo u mnie się nie da :-P

Komplet (interfejs/program/ licencja) kupione od użytkownika PMFACTORY


Do skrzyni, klimy i niektórych innych modułów potrzebna jest przejściówka "niebieska" jeśli się dobrze orientuję. Nie wiem czy jest ona do kupienia...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-09-20, 22:52   

Ja wiem, ale akurat do sterownika skrzyni nie wskazuje, aby była potrzeba podłączenia adaptera. W ogóle Figarek, to czy zestaw przyszedł ci z adapterami żółtym i zielonym? W paczce był interfejs bez adapterów, pomimo że na allegro są w tym zestawie...
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-09-21, 12:09   

tomek napisał/a:
Ja wiem, ale akurat do sterownika skrzyni nie wskazuje, aby była potrzeba podłączenia adaptera. W ogóle Figarek, to czy zestaw przyszedł ci z adapterami żółtym i zielonym? W paczce był interfejs bez adapterów, pomimo że na allegro są w tym zestawie...


Zamówiłem wersję z adapterami i taką dostałem - pewnie zapomnieli wysłać ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-09-21, 20:12   

tomek napisał/a:
Aktywowałem to u siebie.
Pokazuje dane ze wszystkich czujników, są wszystkie temperatury, ciśnienia, przeciążenia, itp, ale.... Ale nie ma jednej rzeczy - brak wskazania biegu. A mam przecież automat :shock: Może zależy to od wersji oprogramowania w BodyComputer?

Inna sprawa, że jazda z tym włączonym ficzerem :mrgreen: na ekranie powoduje zbyt duże rozproszenie uwagi kierowcy :-/

Co do samego oprogramowania, to czy macie możliwość podłączenia się do sterownika skrzyni (zakładka : skrzynia/ Chrysler 62 TE Automatics GearBox)? Bo u mnie się nie da :-P

Komplet (interfejs/program/ licencja) kupione od użytkownika PMFACTORY


Kolego widzę że z Krakowa jesteś może byśmy się jakoś dogadali i byś mi to aktywował, ja pracuje w KRK na Rybitwach
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
Bartek39 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lut 2016
Posty: 290
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-09-22, 10:11   

Mam SRT aktywowane i czasami lubię sobie popatrzeć na parametry. U mnie wszystkie wskaźniki działają. Jedyny problem to niedokładne wskazania biegu: brak 4 i 6 no i nie ma możliwości sprawdzenia przyspieszenia.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 19500km Rok prod.: 2014
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 325
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-09-22, 10:20   

a pokazuje tam wartosci temperatury wykrywane przez poszczegolne czujniki w srodku auta?
pytam w kontekscie problemow z klimatyzacja - moze ktorys z czujnikow cos przeklamuje?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
krzychu0727 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 260
Skąd: Tychy
Wysłany: 2016-09-22, 12:57   

trochę z innej beczki, czy jest możiwość za pomocą ELMa aktywować domykanie szyb (przynajmniej przód) tzw. moduł komfortu?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 82000km Rok prod.: 2015
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-09-22, 14:13   

krzychu0727 napisał/a:
trochę z innej beczki, czy jest możiwość za pomocą ELMa aktywować domykanie szyb (przynajmniej przód) tzw. moduł komfortu?


Nie widziałem takiej opcji...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 21 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2875
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-09-22, 18:09   

Tak, to by było fajne. Kolega dawno temu zamontował alarm samochodowy z taką opcją w Passacie. Domykał i otwierał również szyberdach.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101101km Rok prod.: 2014
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-09-22, 19:32   

gucwiz napisał/a:


Kolego widzę że z Krakowa jesteś może byśmy się jakoś dogadali i byś mi to aktywował, ja pracuje w KRK na Rybitwach


W Środę będę bardziej dostępny (będę w Krakowie) - wyślę ci info na priv
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
lukasz3.6 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
był FF JTD


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 02 Sty 2014
Posty: 89
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-09-22, 21:09   

Ja mieszkam na Rybitwach tzn. W okolicy i podłączam sie do aktywacji, jesli Tomek będzie łaskawy kolejny razu użyczyć swojego intelektu. :lol:
_________________
Łukasz
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 57000km Rok prod.: 2013
 
Firstone 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 38
Skąd: Płock
Wysłany: 2016-09-26, 11:12   

Czy ktoś z Warszawy lub okolic znajdzie chwilę, żeby włączyć u mnie opcje SRT ??
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2012
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-09-26, 11:16   

Firstone napisał/a:
Czy ktoś z Warszawy lub okolic znajdzie chwilę, żeby włączyć u mnie opcje SRT ??


Bywam w miarę regularnie w stolicy i posiadam konieczne zabawki - możemy się jakoś umówić (najlepiej po południu)
Pisz na priv jakby coś...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Firstone 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 38
Skąd: Płock
Wysłany: 2016-09-26, 11:50   

Dziś będe w Wawie. Zostawiam samochód w serwisie do środy. także, jeżeli to nie problem to w środe moglibysmy się umówić
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2012
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-09-26, 13:24   

Firstone napisał/a:
Dziś będe w Wawie. Zostawiam samochód w serwisie do środy. także, jeżeli to nie problem to w środe moglibysmy się umówić


A co się przepsuło, że się aż rozstawać trzeba? ;-)
Powinienem być w stolycy we środe...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Firstone 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 38
Skąd: Płock
Wysłany: 2016-09-26, 13:52   

Chyba nic :D
Wymieniam olej w skrzyni, do tego chce, żeby ją jeszcze raz zaadaptowali i tak ogólnie go przejrzeli :D
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2012
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-09-28, 19:53   

Dzięki Tomkowi też mam SRT jeszcze nie udało mi się tym pobawić ale jest jeszcze raz dzięki, jakbyś coś potrzebował z części do samochodów to pisz śmiało.

p.s. Ładnego masz tego swojego FF w chromach zew. ale naprawdę pasuje mu to
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-09-28, 21:13   

gucwiz napisał/a:
Dzięki Tomkowi też mam SRT jeszcze nie udało mi się tym pobawić ale jest jeszcze raz dzięki, jakbyś coś potrzebował z części do samochodów to pisz śmiało.

p.s. Ładnego masz tego swojego FF w chromach zew. ale naprawdę pasuje mu to


Nie ma za co :mrgreen:
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group