Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SRT Performance Screen - ukryta opcja
Autor Wiadomość
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 186
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-07-18, 17:49   

crowM napisał/a:
Panowie wiecie już od czego zależy czy w menu SRT wyświetla nr biegu czy nie?


Z tego co można na tą chwilę zoabserwować to głównie czy to benzyna (wyświetla) czy też diesel (brak).
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 26
Wysłany: 2016-07-18, 21:03   

Zigor napisał/a:
crowM napisał/a:
Panowie wiecie już od czego zależy czy w menu SRT wyświetla nr biegu czy nie?


Z tego co można na tą chwilę zoabserwować to głównie czy to benzyna (wyświetla) czy też diesel (brak).


Ja mam diesla i wyswietla numer biegu, tak jak widac na zdjeciu.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 186
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-07-19, 18:34   

xtrzy napisał/a:
Zigor napisał/a:
crowM napisał/a:
Panowie wiecie już od czego zależy czy w menu SRT wyświetla nr biegu czy nie?


Z tego co można na tą chwilę zoabserwować to głównie czy to benzyna (wyświetla) czy też diesel (brak).


Ja mam diesla i wyswietla numer biegu, tak jak widac na zdjeciu.


A to wtedy już nie mam pojęcia, a jaki masz rocznik auta? :) U mnie np. nie wyświetla 4 biegu, odrazu wskakuje z 3 na 5 ;)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
Bartek39 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lut 2016
Posty: 290
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-07-19, 22:29   

Czy jakiś szczęśliwy posiadacz umiejętności odblokowania SRT PS jest z Wrocławia lub okolicy i mógłby za drobną odpłatnością odblokować mi tę funkcję?
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 19500km Rok prod.: 2014
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 26
Wysłany: 2016-07-20, 09:43   

Bartek39 napisał/a:
Czy jakiś szczęśliwy posiadacz umiejętności odblokowania SRT PS jest z Wrocławia lub okolicy i mógłby za drobną odpłatnością odblokować mi tę funkcję?


Tak,daj znac na PW, odblokujemy Ci opcje.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2016-08-04, 23:42   

A ja się z chęcią w Warszawie podłączę. oczywiście za pomoc- gratyfikacja. W końcu zajmę komuś trochę czasu ;)
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2016-08-05, 06:25   

Wy, w tej Warszawie, to od razu wszystko za pieniądze ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-08-05, 09:05   

subuk napisał/a:
Wy, w tej Warszawie, to od razu wszystko za pieniądze ;-)


No mogę włączyć ale nie za pieniądze...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Romek 
ROZKRĘCA SIĘ
romi


Dołączył: 08 Gru 2014
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-05, 12:35   

figarek napisał/a:
subuk napisał/a:
Wy, w tej Warszawie, to od razu wszystko za pieniądze ;-)


No mogę włączyć ale nie za pieniądze...


To ja też się chce podłączyć ,napiasłem ci na PW mój telefon,jestem na twojej trasie prawie zawsze
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 91600km Rok prod.: 2013
 
Rexel 
ROZKRĘCA SIĘ



Dołączył: 20 Kwi 2014
Posty: 35
Skąd: Wa-wa
Wysłany: 2016-08-06, 07:49   

Jeśli ktoś dobre piwo albo inną okowitę uważa za pieniądz, niech tak będzie.
zgodnie ze staropolskim przysłowiem "Polska to dziwny kraj... Za 25 zł ciężko coś załatwić, ale przyjdziesz z butelką wódki i wszystko załatwione" :-D
_________________
Nóweczka Kia-nka Sportage XL! 300C 3,5l czarna mamba i do tego PT w kolorze wisienki. Lubie jakoś te amerykany :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 142000km Rok prod.: 2013
 
Romek 
ROZKRĘCA SIĘ
romi


Dołączył: 08 Gru 2014
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-08-06, 08:23   

Rexel napisał/a:
Jeśli ktoś dobre piwo albo inną okowitę uważa za pieniądz, niech tak będzie.
zgodnie ze staropolskim przysłowiem "Polska to dziwny kraj... Za 25 zł ciężko coś załatwić, ale przyjdziesz z butelką wódki i wszystko załatwione" :-D

OK kiedy i gdzie,na PW wyśle swój nr.telefonu
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 91600km Rok prod.: 2013
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-08-06, 18:52   Wiadomości prywatne

Panowie,

Nie działają mi prywatne wiadomości - nic od dłuższego czasu nie dostaję i nie mogę nic wysłać (to co skleciłem siedzi w "do wysłania").
Nie wiem o co chodzi...
W tej sytuacji piszcie na mail figarek@gmail.com - wymienimy się numerami lub od razu jakoś się umówimy. Po weekendzie będę w Wawie.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2016-08-06, 23:29   

Zniknie z "do wysłania", gdy odbiorca ja przeczyta.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-08-07, 08:09   

subuk napisał/a:
Zniknie z "do wysłania", gdy odbiorca ja przeczyta.


OK, rozumiem... jednak nie otrzymałem ostatnio, żadnych PW mimo iż koledzy wspominają w postach wyżej o ich wysłaniu (co faktycznie nie oznacza wysłania ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-08-08, 14:51   Nowa opcja w programie do diagnostyki

Kilka dni temu pojawiła się nowa wersja narzędzia, którego między innymi używam do aktywacji SRT. Z info na stronie autora wynika, że dorzucono możliwość aktywacji DRL w freemont/journey.

Jak znajdę chwilę dziś to się podłączę i zobaczę czy i ewentualnie jak to działa w moim FF.
Dam znać jak się uda...

No i się nie udało - mimo, że próbowałem różnych konfiguracji. Może nie zadziałać, w aucie z manualną skrzynią (w progamie jest uwaga, że włączą się tylko jak nie będzie w trybie park i na hamulcu postojowym)

:-(
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 325
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-08-09, 21:25   

a czy aktywacja SRT nie wplywa w jakis sposób na gwarancje?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
TomekD 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 164
Skąd: Wawa
Wysłany: 2016-08-10, 07:25   

Figarek dzięki! W Dodge właczenie SRT też się udało tylko musiał sie przez parę godzin uśpić system.. Po ponownym odpaleniu opcja jest dotępna.
_________________
Yankes czyli Dodge Journey
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-08-10, 09:39   

TomekD napisał/a:
Figarek dzięki! W Dodge właczenie SRT też się udało tylko musiał sie przez parę godzin uśpić system.. Po ponownym odpaleniu opcja jest dotępna.


Nie ma sprawy. Miałem nadzieję, że tak właśnie będzie - dotychczas zawsze wystarczało uruchomienie silnika, które zawsze powoduje krótki brak zasilania uconnecta. W tym przypadku trzeba było poczekać dłużej ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-08-12, 17:03   

Panowie a w okolicach Krakowa, lub Sosnowca potrafi ktoś odblokować srt??
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2016-08-12, 20:23   

Nie pisze się w okolicach "Krakowa lub Sosnowca", lecz w okolicach "Krakowa lub Katowic" ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
  Wysłany: 2016-08-12, 21:21   

do Katowic paszportu nie mam więc................ :mrgreen: pisałem Sosnowca, tak szczerze to z premedytacją to zrobiłem ,ciekaw byłem kto zareaguje .
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-08-16, 20:03   

panowie a może po prostu dacie instrukcje jak to zrobić posiadam jakieś dwa urządzenia diagnostyczne to może sam to zrobie?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 26
Wysłany: 2016-08-16, 22:40   

gucwiz napisał/a:
panowie a może po prostu dacie instrukcje jak to zrobić posiadam jakieś dwa urządzenia diagnostyczne to może sam to zrobie?


Przeciez jest napisane na 1 stronie tego tematu co trzeba miec: ELM 327 i Multiecuscan w pelnej wersji
R.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
gucwiz 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2016
Posty: 192
Skąd: czeladź
Wysłany: 2016-08-17, 07:57   

to przeczytałem bardziej chodzi mi gdzie szukać tej opcji , zakładam że we wszystkich FF jest ta opcja zablokowana w jednym miejscu .
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2014
 
arku 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 02 Lut 2015
Posty: 30
Wysłany: 2016-08-17, 20:20   

Witam, pytanie czy ktoś z okolic Poznania potrafi odblokować to dodatkowe menu?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 62000km Rok prod.: 2014
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group