Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SRT Performance Screen - ukryta opcja
Autor Wiadomość
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-05-05, 15:51   

rafalmaurycy napisał/a:
Chciałem z całą serdecznością podziękować Ci za pomoc. Wszystko działa, SRT menu jest. BAAAARDZO jestem wdzięczny. Jeżeli będziesz potrzebował jakiejkolwiek pomocy, tylko daj znać. Pozdrawiam. Rafał.


Nie ma problemu - jakby trzeba było coś odczytać czy skasować błędy wal jak w dym...
Jak będę luźniejszy zabiorę się za aktualizację map ;-)

Pozdrawiam,
Rafał
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 186
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-05-14, 21:55   

U mnie również odpaliłem, przy automatycznej skrzyni pokazuje na którym biegu jedzie, nie wiem czemu tylko pokazuje 5 bieg jako najwyższy, a skrzynie mamy chyba 6 stopniową? :)

image1.JPG
SRT
Plik ściągnięto 13774 raz(y) 98,76 KB

  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
Bartek39 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lut 2016
Posty: 290
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-05-16, 11:00   

Czy któryś z kolegów jest z Wrocławia lub mieszka blisko i mógłby mi odpłatnie odblokować tę funkcję!!!!
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 19500km Rok prod.: 2014
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 186
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-05-16, 12:27   

Jakbyś był w okolicach Trójmiasta to zapraszam :) Może w połowie czerwca będę we Wrocławiu to dam znać ;)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-05-16, 12:59   

Bartek39 napisał/a:
Czy któryś z kolegów jest z Wrocławia lub mieszka blisko i mógłby mi odpłatnie odblokować tę funkcję!!!!


Jutro będę w Poznaniu ale to chyba trochę daleko od Wrocławia... ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Bartek39 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lut 2016
Posty: 290
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-05-16, 13:08   

Zigor napisał/a:
Jakbyś był w okolicach Trójmiasta to zapraszam :) Może w połowie czerwca będę we Wrocławiu to dam znać ;)


Dzięki czekam na info

[ Dodano: 2016-05-16, 13:09 ]
figarek napisał/a:
Bartek39 napisał/a:
Czy któryś z kolegów jest z Wrocławia lub mieszka blisko i mógłby mi odpłatnie odblokować tę funkcję!!!!


Jutro będę w Poznaniu ale to chyba trochę daleko od Wrocławia... ;-)



No niestety ale dzięki wielkie.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 19500km Rok prod.: 2014
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 325
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-05-21, 10:17   

ja też chęnie skorzystam z czyjejś pomocy w okolicach Warszawy, Piaseczna, Józefosławie. Ktoś ? :)

PS. Czy ta modyfikacja wpływa na gwarancję auta?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 21 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2875
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-05-21, 12:00   

To może i ja się podłączę?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101101km Rok prod.: 2014
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 186
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2016-05-21, 20:52   

tucz napisał/a:
ja też chęnie skorzystam z czyjejś pomocy w okolicach Warszawy, Piaseczna, Józefosławie. Ktoś ? :)

PS. Czy ta modyfikacja wpływa na gwarancję auta?


Na gwarancje chyba nie powinno, można to też wyłączyć tą samą metodą :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
Bartek39 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 13 Lut 2016
Posty: 290
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-05-21, 21:12   

Jak zapytałem w ADF-ie we Wrocławiu czy są w stanie odblokować taką opcję w body computer, to mi powiedzieli że jest to nie możliwe, że we FF jest taka opcja. Pomimo że pokazałem im zdjęcia z forum to diagnosta nie uwierzył. Więc nie mogę się doczekać kiedy sobie ją odblokuję i im przy okazji pokażę.


Czy któryś z szanownych forumowiczów mógłby podpowiedzieć jaki dokładnie interfejs kupić żeby dostać się do body komputera do tej opcji srt performance screen? Program już mam.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 19500km Rok prod.: 2014
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-05-22, 00:21   

Interfejs ELM327 najlepiej od razu zmodyfikowany pod program MES (nie wiem na czym polega taka modyfikacja). Właściwą wersję można nabyć na allegro od użytkownika PMFACTORY (ma też licencje na program).
Dla tych, którzy program mają przypominam, że można to zrobić tylko pełną wersją - nie wiem od której wersji ta opcja jest ale mam 3.0 i jest taka pozycja. W wersji demo dostęp do tych modułów jest niemożliwy
Posiadam zakupioną licencję, więc służę pomocą tym, którzy są z Warszawy, Siedlec i okolic.
W obu miejscach bywam regularnie ;-)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
Romek 
ROZKRĘCA SIĘ
romi


Dołączył: 08 Gru 2014
Posty: 49
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-22, 07:54   

maq napisał/a:
To może i ja się podłączę?


I ja się podłącze
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 91600km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 325
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-05-22, 11:49   

figarek napisał/a:

Posiadam zakupioną licencję, więc służę pomocą tym, którzy są z Warszawy, Siedlec i okolic.
W obu miejscach bywam regularnie ;-)


to napisz kiedy i gdzie by Ci pasowało najbardziej
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 41
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2016-05-24, 10:13   

W temacie włączenia SRT w Wawie lub Siedlcach piszcie na priv

[ Dodano: 2016-05-24, 10:19 ]
tucz napisał/a:
figarek napisał/a:

Posiadam zakupioną licencję, więc służę pomocą tym, którzy są z Warszawy, Siedlec i okolic.
W obu miejscach bywam regularnie ;-)


to napisz kiedy i gdzie by Ci pasowało najbardziej


W wawie w godzinach między 7 a 18 jestem w okolicy okęcia ale zarówno rano jak i po południu przelatuję łazienkami lub trasą siekierkowską w jedną lub drugą stronę... ;)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 125000km Rok prod.: 2015
 
crowM 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 131
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-24, 19:57   

figarek napisał/a:
...

W moim pewne funkcje nie działają - np nie wyświetla się numer biegu z racji braku automatu jak się domyślam w moim wozidle...


U mnie też nie wyświetla nr biegu a mam automat :)

PS. dzięki za odblokowanie SRT :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 160000km Rok prod.: 2013
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-24, 20:45   

crowM napisał/a:
figarek napisał/a:
...

W moim pewne funkcje nie działają - np nie wyświetla się numer biegu z racji braku automatu jak się domyślam w moim wozidle...


U mnie też nie wyświetla nr biegu a mam automat :)

PS. dzięki za odblokowanie SRT :)


CrowM, pojechałeś do W-wy?
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
crowM 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 131
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-05-24, 20:47   

Bywam w WWA co kilka tygodni więc umówiłem się na aktywację ;)

[ Dodano: 2016-05-30, 18:53 ]
SRT z górki - 208km/h ;)

[ Dodano: 2016-05-31, 07:24 ]

Nie wyświetla/wyświetla błędnie:
1. nr biegu
2. ciśnienia oleju - cały czas jest 10bar
3. temp. oleju - wyświetla np "-35"

FF_SRT_small.jpg
Plik ściągnięto 13534 raz(y) 388,3 KB

  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 160000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 325
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-05-31, 17:03   

figarek napisał/a:

W wawie w godzinach między 7 a 18 jestem w okolicy okęcia ale zarówno rano jak i po południu przelatuję łazienkami lub trasą siekierkowską w jedną lub drugą stronę... ;)


no to bardzo chętnie podjadę na Okęcie w okolicach 9:15 rano. Kiedy Ci pasuje? :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2016-06-01, 15:30   

może ktoś mógłby udostępnić pełną wersję Multiecuscana 2.4 lub wyższą? Bo jest dostępna tylko 2.2 ale tam nie ma jeszcze dostępu do body.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
nthx 
CZŁOWIEK FORUM
Eko Gaz



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 245
Wysłany: 2016-06-03, 16:40   

lol .. co tu sie dzialo?! :-)

Dawno zagladalem...

A co zrobic, aby wlaczyc 4 rury jak ma Grand? :->
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95000km Rok prod.: 2013
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 26
Wysłany: 2016-07-02, 18:20   Re: SRT Performance Screen - ukryta opcja

Dla tych, którzy poza jazdą lubią wiedzieć więcej w temacie co dzieje się z autem polecam włączenie fajowej opcji z wyświetlaniem w czasie rzeczywistym różnych ciekawych danych z systemu sterowania pracą silnika na ekranie uconnecta.
Nie będę się rozpisywał szczegółowo a zainteresowanym polecam wrzucić zapytanie "srt performance screen" wujkowi googlowi i pooglądać grafiki - można się zorientować jakie dane są możliwe do pozyskania.

Dzis wlaczylem u siebie, dziala ;-)
Najbardziej mi sie podoba wykres mocy i Nm w czasie rzeczywistym.

DSC_0730 (2).JPG
Plik ściągnięto 13210 raz(y) 36,65 KB

DSC_0733 (2).JPG
Plik ściągnięto 13210 raz(y) 30,55 KB

  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Greg121 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 41
Wysłany: 2016-07-03, 10:08   

Pewnie na wyswietlaczu 4,3 opcja niedostępna ;/
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 90000km Rok prod.: 2011
 
konradrawa 
ROZKRĘCA SIĘ
konradrawa


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Maj 2015
Posty: 28
Skąd: Rawa Mazowiecka
Wysłany: 2016-07-04, 15:49   

Czy może ktoś kto mógłby to wgrać przejeżdża przez Rawę Mazowiecką?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 70500km Rok prod.: 2014
 
crowM 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 131
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-07-13, 23:01   

Panowie wiecie już od czego zależy czy w menu SRT wyświetla nr biegu czy nie?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 160000km Rok prod.: 2013
 
piecykkk 
ROZKRĘCA SIĘ


Dołączył: 09 Lip 2016
Posty: 40
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2016-07-15, 11:24   

A czy ktoś z osób obeznanych i wiedzących jak to uruchomić i wgrać nie bedzie czasem na śląsku, co by móc się spotkać i pomóc w odblokowaniu tej opcji :> ?
Bylo by fajnie ^^
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group