Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
DRL czyli światła do jazdy dziennej.
Autor Wiadomość
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2018-07-20, 09:33   

Co do problemu który miałem - został naprawiony w MultiEcuScan po moim zgłoszeniu. Po prostu nie była obsługiwana pewna partia komputerów. Najnowsza aktualizacja jest tu http://www.multiecuscan.n...ecuscan41R3.msi
Światła świecą elegancko. Nie wiem tylko, czy to normalne, żeby się zaświeciły musi być puszczony ręczny, trochę dziwne ale działa :)
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 883
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-07-20, 19:57   

Kanadyjska wersja wymaga odpuszczenia hamulca ręcznego
_________________
bg.gorniak
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2018-07-21, 09:00   

A jest gdzieś rozpiska roznic? Bo wszyscy ustawiaja Kanade a opcji jest dużo więcej...
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 883
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-07-21, 14:39   

Tutaj nie podpowiem.Miałem pojazdy z Kanady i stąd moja wiedza.Pozdrawiam DG
_________________
bg.gorniak
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2018-07-21, 14:45   

No to jak będę się kiedyś nudzić to przelece po reszcie opcji i podzielę się obserwacjami.
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
preis 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 21 Lip 2016
Posty: 19
Wysłany: 2018-07-30, 14:02   

Jakby ktoś był zaineteresowany to mam taki zestaw (używany na sprzedaż):

Freemont DRL

Cena 180 zł.

Lampy są naprawdę świetne, bardzo jasne i pasują idealnie.
Zdjęcia mogę wysłać na maila.

Mój email: tomek@preis.pl

Pozdrawiam,
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2018-08-05, 09:04   

Przeprowadziłem testy innych ustawien: w skrócie, dziala tylko gryb Canada, w reszcie przypadków światła sie nie zaswiecaja (testowane na dlugich, może sa inne kombinacje potrzebne). I dlugie, na 40% to najlepsza opcja. W tym samym napieciu przeciwmgielne strasznie się grzaly, wiec ta opcja tez odpada, chociaż najlepiej wygląda.
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 266
Wysłany: 2018-09-16, 11:05   

bg.gorniak napisał/a:
Kanadyjska wersja wymaga odpuszczenia hamulca ręcznego


no EUREKA! a ja nieszczęsny tyle razy próbowałem aktywować DLR stojąc na ręcznym....
Człowiek to jednak gupi jest czasami :cry:
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
freealbercik 
ROZKRĘCA SIĘ
NEVER NEUTRAL


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 29
Wysłany: 2018-10-09, 10:40   

Dzisiaj widziałem we Wrocławiu takiego w kolorze biała perła:

https://www.aliexpress.co...2641516696.html

Kupował to już ktoś ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2015
 
Piwkoś 
ROZKRĘCA SIĘ
Piwkoś


Dołączył: 10 Lut 2018
Posty: 39
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-10-09, 13:39   

U mnie działa ustawienie Canada.
Co do wymiany reflektorów rozmawiałem z gościem na stacji diagnostycznej i powiedział, że opcje są dwie - jak nie zauważy to puści bez homologacji. Jak zauważy to opcje są dwie czyli przepisy a życie. Ogólnie powiedział, że on nie puści bo ma za dużo do stracenia i takie tam. Lampy z aliexpress homologacji nie mają a oryginalne z FF niestety świecą jak u mojego dziadka przy wozie drabiniastym
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 103000km Rok prod.: 2012
 
Done 
ROZKRĘCA SIĘ
Done


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Sty 2018
Posty: 15
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-10-18, 13:25   

Czy ktoś w trójmieście potrafi włączyć tę tajemną funkcję świateł do jazdy dziennej? W serwisie ASO nie potrafili tego zrobić.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
raven 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 125
Wysłany: 2018-12-29, 09:28   

Skąd bierzecie sterowanie do DRL? Któryś bezpiecznik z komory?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
raven 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 125
Wysłany: 2019-01-01, 10:45   

jakie macie ustawione progi napięcia do załączania i wyłączania świateł mijania w trybie AUTO ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 66
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2019-01-01, 12:34   

Witam w Nowym Roku :)

Ja mam ustawione standardowo 6V, nic nie zmieniałem.
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140060km Rok prod.: 2013
 
FerdFF 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2013
Posty: 217
Skąd: Prawie Kraków
Wysłany: 2019-01-21, 18:55   

Skusił się ktoś z forumowiczów na te dzienne ledy?

https://pl.aliexpress.com/item/CSCSNL-1-set-LED-DRL-Daytime-Running-Lights-ABS-Fog-Lamp-Cover-With-turn-yellow-signal/32883208638.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.bbed44efLVdjLz&isOrigTitle=true


Wyglądają spoko, widzę sporo zamówień z PL. Zastanawiam się jak się podłącza takie lampy. Ma ktoś jakieś wskazówki?

PS nie liczę na hiperultramega jakość jak i żywotność tych lamp z Ali, po prostu bardzo mi się podobają :-P
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 120000km Rok prod.: 2012
 
piotrs82 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2018
Posty: 12
Wysłany: 2019-01-21, 19:38   

jakby coś to mam takie ma zbyciu. Oddam w dobrych pieniądzach. Miałem zakładać ale mi przeszło.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 93000km Rok prod.: 2013
 
michu300 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 156
Wysłany: 2019-01-22, 12:42   

Ja je zamontowałem. Podłączyłem je w miejscach do których miałem podpięte poprzednie (te okrągłe naokoło przeciwmgielnych). Wyglądają i działają fajnie. Mam je od wiosny poprzedniej i na razie jest ok. Zastrzeżenia mam jedynie do wykonania mechanicznego. O ile plastik, z którego są wykonane jest niezły, to samo wykonanie zaczepów do wciskania nie jest niestety idealne. U mnie po jakimś czasie zaczęły wyskakiwać, musiałem je wciskać ponownie i tak w koło Macieju. Rozwiązaniem okazało się uzupełnienie zaczepu o trochę kleju na gorąco i ponowne wciśnięcie. Od tej pory już się trzymają bez zarzutu.
Świecą dobrze, dodatkowa funkcja kierunkowskazów też fajnie wygląda. Nie włączałem tylko tej funkcji częściowego ściemnienia, bo po poprzednich lampach został mi przekaźnik odłączający całkowicie zasilanie w momencie załączenia świateł mijania. Nie chciało mi się go usuwać.
W przeciwieństwie do tych okrągłych, kombinowanych z przeciwmgielnymi nie rozszczelniają się póki co.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 65000km Rok prod.: 2014
 
rav88pl 
OBSERWATOR



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-02-10, 12:32   

Cześć. Trochę śledzę temat aktywacji programem świateł DRL. Czy taki interfejs wraz z multiecuscan w wersji podstawowej(niekomercyjnej )wystarczy aby zaprogramować światła dzienne ?
Zobacz ofertę: ELM 327 + adaptery FIAT ALFA LANCIA MultiECUscan https://allegro.pl/oferta/elm-327-adaptery-fiat-alfa-lancia-multiecuscan-5946769979
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2014
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2019-02-10, 12:44   

Wersja podstawowa, masz na myśli tą ze strony producenta za 40 ojro? Tak, wystarczy ;]
I tak, ten interface ale weź jedynie z niebieską przejściówką, która potrzebna jest do klimy, reszta zbędna we FF.
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
rav88pl 
OBSERWATOR



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-02-10, 14:06   

Tutaj raczej jest ta wersja free. Bo całość z kablem i oprogramowaniem 70 zł a ponoć są jedynymi przedstawicielami oprogramowania w Polsce. Wiec zgłupiałem. Są tez wersje z komercyjna wersja na jedno stanowisko ale są koło 200 zł. Wiec zastanawiam się czy ta wersja free starczy do aktywacji dziennych ewentualnie do menu SRT
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2014
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2019-02-10, 14:08   

Wersja free działa jak demo, sprawdzisz czy się podłączysz ale nic nie zmienisz... Wersja komercyjna to licencja do użytku w warsztacie. Nas interesuje wersja do użytku osobistego, kosztuje 40ojro na stronie producenta.
A nie, teraz kosztuje 50 ojro, do kupienia tu: https://www.multiecuscan.net/RegisterPD.aspx
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
rav88pl 
OBSERWATOR



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Lut 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-02-13, 12:39   

Potwierdzam kolege wyżej, pisałem do dystrubutora na polskę. Kabelek za 70 zł niekomercyjną wersją programu to demo. Aby diagnozować auto trzeba kupić kabalek za ponad 300 zł. Troszku drogawo. :P Lub wersję programi REGISTERED za bagatela 50€
Muszę poszukać jakiejś alternatywy. Próbowałem podłączyć się u znajomego CDIF ale po podłączeniu po 2 sekundach zrywa połączenie.
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2014
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 76
Wysłany: 2019-02-13, 13:08   

Po prostu znajdz kogoś w okolicy z tym sprzętem ;]
Nie wiem skąd jesteś, napisz, może się uda coś skombinować bo czasem jeżdżę po Polsce ;]
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 266
Wysłany: 2019-02-13, 13:49   

rav88pl napisał/a:
Potwierdzam kolege wyżej, pisałem do dystrubutora na polskę. Kabelek za 70 zł niekomercyjną wersją programu to demo. Aby diagnozować auto trzeba kupić kabalek za ponad 300 zł. Troszku drogawo. :P Lub wersję programi REGISTERED za bagatela 50€
Muszę poszukać jakiejś alternatywy. Próbowałem podłączyć się u znajomego CDIF ale po podłączeniu po 2 sekundach zrywa połączenie.


Kabelek za 300? WTF?
Ale czy 50 Eur zaoryginalny program diagnostyczny to dużo? Tymbardziej ze potem można aktualizować do nowszych wersji.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 243
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-13, 14:59   

Wystarczy kupić licencję i wystarczy zwykły kabelek.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 228000km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group