Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdechł hands-free
Autor Wiadomość
Seth 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 22 Lis 2012
Posty: 951
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2016-10-07, 22:42   

Ja mam 8,4 i też mi padło. Restartowałem ale dalej padało. Teraz mi się już restartować nie chce.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 154000km Rok prod.: 2012
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-10-08, 22:55   

michu300 napisał/a:
Czy ten temat dotyczy tylko radia 4", czy 8" również? Właśnie zdechł mi handsfree system w 8,4". Serwis na razie umiał tylko restartować, ale teraz restarty już nie pomagają... Poszło zgłoszenie do Fiata co dalej. Czy ktoś miał ten temat na 8,4?


Jak masz starą wersję HFM, to niezależenie czy ekran 4.3 czy 8.4, to jest duże prawdopodobieństwo że padnie. Moduł HFM jest to osobna puszka, zabudowana zupełnie gdzie indziej od Ucoonect-a.

Jak masz gwarancję to sprawa zupełnie jest oczywista i bez wątpliwości.
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
michu300 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 164
Wysłany: 2016-10-12, 15:17   

Nie wiem czy to stara wersja... z 2014. W każdym razie dostałem informację z serwisu, że mam się pojawić na wymianę modułu. Ciekawe co te HFMy takie wadliwe?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 68000km Rok prod.: 2014
 
Greg121 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 24 Mar 2016
Posty: 41
Wysłany: 2016-10-12, 21:51   

Dzisiaj wypiąłem wtyczki zasilania z modułu HFM. Zobaczymy czy aku będzie dalej się rozładowywał. Aby dostać się do modułu należy wymontować pedał hamulca. Całość jest wykonalna jednak z uwagi na bardzo małą ilość miejsca wymaga trochę zachodu. Tak więc po 40 minutach i sporej ilości przekleństw udało się. Zobaczymy co dalej.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 90000km Rok prod.: 2011
 
michu300 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 164
Wysłany: 2016-10-20, 09:38   

U mnie moduł wymieniony na gwarancji. Telefon działa jak należy. Pojawił się za to problem z grzaniem pasażera, ale to już inny temat...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 68000km Rok prod.: 2014
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: -----
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-04, 08:30   

Witam,

Mam padnięty (zawieszony) moduł HFM. Pytanie czy update softu / restart rozwiązuje problem? Czy nie warto się w to bawić i od razu wymienić moduł? W poniedziałek wstawiam auto do ASO i nie wiem czy prosić o update czy od razu zlecić wymianę.

Ponadto sprawdzając w eperze znalazłem kilka symboli tej centralki. W 2014 pojawiła się najnowsza wersja oznaczona K68212765AB - pytanie czy nowsza wersja będzie poprawnie współpracować z moim samochodem z 2013r.
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
michu300 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 164
Wysłany: 2016-11-09, 11:46   

Moim zdaniem to wieszanie hfm oznacza początek jego końca...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 68000km Rok prod.: 2014
 
legion12 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 165
Skąd: Kębłowo k/Wejherowa
Wysłany: 2016-11-14, 23:50   

Witam!
Moduł działał do wczoraj ,a dzisiaj niestety padł.Na screen info ,że jest loading i mam czekać.Chyba już po nim.Jaki jest koszt tego modułu z wymianą?

IMG_1183.jpg
Plik ściągnięto 10392 raz(y) 78,85 KB

_________________
Gloria Victis
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100300km Rok prod.: 2013
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 21 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2874
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2016-11-14, 23:57   

To może...

IMG_2993.PNG
Plik ściągnięto 10389 raz(y) 214,86 KB

  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101101km Rok prod.: 2014
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: -----
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-15, 06:32   

legion12 napisał/a:
Witam!
Moduł działał do wczoraj ,a dzisiaj niestety padł.Na screen info ,że jest loading i mam czekać.Chyba już po nim.Jaki jest koszt tego modułu z wymianą?


1600-1800 zł. Ja właśnie się przymierzam do wymiany.
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 44 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 2102
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-11-15, 08:36   

Jak trochę ponegocjujesz i FAP trochę zasponsoruje (trzeba wypełnić wniosek razem z ASO) to zejdziesz to 1000. Nie zawsze ASO informuje o takiej możliwości - a te moduły w starej wersji są znanym problemem, wystarczy poklikać, więc Dodge/FAP wie o tym doskonale.

Spróbuj na początek zresetować, poprzez wyciągnięcie bezpiecznika 131 na min.3 minuty.
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 170000km Rok prod.: 2013
 
legion12 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 165
Skąd: Kębłowo k/Wejherowa
Wysłany: 2016-11-15, 18:33   

Już to robiłem.Nie pomogło!
_________________
Gloria Victis
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100300km Rok prod.: 2013
 
normi 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Lip 2015
Posty: 524
Skąd: "miasto meneli"
Wysłany: 2016-11-15, 19:52   

tomek napisał/a:

Spróbuj na początek zresetować, poprzez wyciągnięcie bezpiecznika 131 na min.3 minuty.


Wyjmuje się go przy włączonym zapłonie , czy najpierw wyjmuje i potem włącza zapłon na 3min. ?
_________________
Pozdrawiam

FF 3.6
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 99000km Rok prod.: 2013
 
legion12 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 165
Skąd: Kębłowo k/Wejherowa
Wysłany: 2016-11-28, 14:02   

Własnie dostałem ifo z aso że fiat dorzuca 60% na nowy moduł
_________________
Gloria Victis
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100300km Rok prod.: 2013
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: -----
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-28, 14:55   

legion12 napisał/a:
Własnie dostałem ifo z aso że fiat dorzuca 60% na nowy moduł


Dla każdego kto się zgłosi?
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
legion12 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 16 Sie 2013
Posty: 165
Skąd: Kębłowo k/Wejherowa
Wysłany: 2016-11-28, 15:28   

Nie wiem,ale myślę że tak.Mój samochód jest juz po gwarancji.Pracownik ASO powiedział ,że wypełni jakieś pismo i poczeka na odpowiedz.Nazywają to "Gest handlowy".
_________________
Gloria Victis
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100300km Rok prod.: 2013
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: -----
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-11-28, 15:30   

legion12 napisał/a:
Nie wiem,ale myślę że tak.Mój samochód jest juz po gwarancji.Pracownik ASO powiedział ,że wypełni jakieś pismo i poczeka na odpowiedz.Nazywają to "Gest handlowy".


Dobrze wiedzieć, jestem umówiony na środę w ASO właśnie w tej sprawie.
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
wojcikpiotr 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Lis 2016
Posty: 31
Skąd: B-B
Wysłany: 2016-11-29, 22:27   

Za 2 tygodnie kończy mi się gwarancja na samochód, do tej pory nie miałem problemu z tym modułem, ale licho nie śpi. Jak można sprawdzić wersję, czy to jest "nowy" czy "stary" typ modułu? Jakby co to Multiecuscana posiadam jeśli można softwareowo.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 125000km Rok prod.: 2014
 
anth 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Sie 2016
Posty: 65
Skąd: Jarocin
Wysłany: 2016-11-30, 15:41   

Mnie koszt wymiany po przyjściu "z ulicy" wyniósł w serwisie w Poznaniu 2000 zł.
Ale udało się uzyskać od dealera od którego kupiłem auto (w Kielcach) pełen zwrot kosztów wymiany. Auto było już dawno po gwarancji. Tak więc może nie 60% a 100% da się załatwić?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 46600km Rok prod.: 2013
 
yankee 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 47
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-08-10, 23:57   

Witam Szanowne Grono

I mnie tez dopadla ta usterka , jako iz auto nadal jest na gwarancji tyle ze na przedluzonej zglosilem sie do serwisu tam potwierdzili awarie . Wyslali papierki czy na gwarancji ma to byc zrobione i o dziwo otrzymali odp negatywna . Probowalem drazyc temat w FCA tam odeslali mnie do firmy TWG a ta znow do FCA i nikt nie chcial odp z jakiej to przyczyny dostalem odmowe az do dzis kiedy to FCA przyslalo

Szanowny Panie.

W nawiązaniu do zgłoszenia telefonicznego na „Zieloną Linię” z dnia 09.08.2017 roku, opierając się na informacji uzyskanej z Działu Gwarancji informujemy, że zgodnie z warunkami ubezpieczenia awarii elektromechanicznej moduł Blue&Me nie jest objęty ubezpieczeniem FB/TWG.
W związku z tym nie ma możliwości naprawy tego modułu w ramach tego ubezpieczenia.
Jednocześnie pragniemy wyjaśnić, że właścicielem ubezpieczenia awarii elektromechanicznej „Zakres pełny” jest Firma TWG, a nie FCA POLAND S.A.
Zgodnie z zapisami tego ubezpieczenia wszelkie odwołania od podjętych decyzji należy kierować wyłącznie do ubezpieczyciela na adres:

London General Insurance Company Limited
TWG Services Limited Sp. Z o.o.
Oddział w Polsce
Plac Przymierza 6
03-944 Warszawa


Dziękujemy za kontakt i łączymy pozdrowienia.
Z wyrazami szacunku.

i tu pytanie czy komus na przedluzonej gwarancji naprawili to czy u wszystkich sie wypieli mimo ze te moduly sa od poczatku wadliwe ?

Pozdrawiam
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 69000km Rok prod.: 2012
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 935
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-08-11, 20:54   

Na przedłużonej gwarancji wymieniono mi całego Uconnecta(brak reakcji na dotyk)
_________________
bg.gorniak
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK
 
jaca85 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 07 Sie 2018
Posty: 34
Wysłany: 2018-12-28, 00:45   

cześć!

chyba podpinam się pod problem z HFM :(
kilka tygodni temu auto było u mechanika. podczas naprawy wiem, że bateria była podpięta. teraz zauważyłem, że nie mogę wcale wejść w ustawienia PHONE/BLUETOOTH oraz po wejściu w telefon na wyświetlaczu także nic nie zrobię gdyż wyświetla mi się komunikat aby czekać - "Hands Free System Loading. Please wait"... i tak sobie czekać mogę zapewne do śmierci...
Voice command tez nie dziala na kierownicy.
zaktualizowalem uConnect do najnowszej wersji jaka moglem dla mojego Freemonta z mysla ze pomoze - ale nadzieja szybko odeszla.
Dziwi mnie to, ze od lipca jak mam auto, to wszystko bylo cacy, a tu odpiecie aku zrobilo taki burdel...
Jutro bede probowal wyciagnac ten bezpiecznik f131 lub odepne baterie na 30min, lub i jedno, i drugie.
Ewentualnie a sie cos z tym zrobic - poza ASO? Czy jest na to jakaś akcja serwisowa abym nie spłukał się z wymianą tego? Dodam, że auto pochodzi z włoch - jeśli to ma jakieś znaczenie.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Krzesimir82 
OBSERWATOR
Krzesimir82


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 19 Sie 2018
Posty: 3
Wysłany: 2019-03-27, 19:16   

Witajcie. Czy ma ktoś namiary na elektronika który potrafi naprawić ten moduł? Będę wdzięczny za pomoc.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 155000km Rok prod.: 2012
 
normi 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Lip 2015
Posty: 524
Skąd: "miasto meneli"
Wysłany: 2019-03-27, 21:46   

Czy jest ktoś na forum z okolic KOSZALINA z zepsutą centralką HFM ?

Lub czy jest jakiś użytkownik FF-a z Koszalina ?
_________________
Pozdrawiam

FF 3.6
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 99000km Rok prod.: 2013
 
Krzesimir82 
OBSERWATOR
Krzesimir82


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 19 Sie 2018
Posty: 3
Wysłany: 2019-03-28, 13:48   

W Koszalinie już tego nie naprawiają. Dzwoniłem.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 155000km Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group