Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdechł hands-free
Autor Wiadomość
rafalmaurycy 
PRAWIE U SIEBIE
happy fiat user


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 110
Skąd: warszawa
Wysłany: 2015-01-05, 11:27   Zdechł hands-free

No cóż. Po roku wiernej służby, zdechł moduł hands-free w moim FF. Objaw jest taki, że w podoknie telefonu wyświetlany jest komunikat uruchamiania hands-free (cały czas), nie paruje bluetooth, telefon dzwoni w kieszeni.
W serwisie powiedzieli, że trzeba będzie wymienić telewizor, bo oprogramowanie w nim mam nowsze, niż to, czym oni dysponują.
Mam nadzieję, że wymienią na CTP 2013 a nie 2014, bo nie update-uje na tym nowym map.
Będę informował na bieżąco.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 16000km Rok prod.: 2013
 
chmura 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2013
Posty: 71
Skąd: P-ń
Wysłany: 2015-01-05, 14:49   

Nie bardzo rozumiem dlaczego chcą wymieniać całego UC, bo o ile mi wiadomo BT jest osobnym modułem montowanym w innym miejscu... dziwne to, wiec daj znać co ASO wyduma.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2013
 
T76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lip 2012
Posty: 336
Wysłany: 2015-01-05, 21:25   

U mnie też padł hannds-free. To już drugi raz, za pierwszym razem (jeszcze na gwarancji), w serwisie (Żory, woj. śląskie EUROMOT) naprawili mi to bez wymiany "telewizora" - od ręki. Teraz będę się starał to samo zrobić poza gwarancją.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 3000km Rok prod.: 2015
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2015-01-05, 21:32   

U mnie też, jak pisałem w odpowiednim wątku, centralka HFM jest zlokalizowana pod deską rozdzielczą - dostęp jest trudny, ale wszystko z okolicy pedałów jest dostępne.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
filop 
ZNAWCA
filop



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 280
Skąd: łódź
Wysłany: 2015-01-06, 12:36   

Mnie też to trafiło. Ale wystarczył reset w aso, i hula jiz kolejnej
20tysi
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
rafalmaurycy 
PRAWIE U SIEBIE
happy fiat user


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 110
Skąd: warszawa
Wysłany: 2015-01-07, 10:59   

Dzięki za Info.

"Mój" elektryk będzie dopiero po 12 stycznia (ASO trasa toruńska). Zobaczymy.

[ Dodano: 2015-02-25, 10:03 ]
No i działa!
Wymienili centralkę pod kierownicą. Wszystko wróciło do normy.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 16000km Rok prod.: 2013
 
Bella 
ZNAWCA
KRK NH



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Maj 2014
Posty: 400
Skąd: Kraków - Nowa Huta
Wysłany: 2015-05-15, 12:09   

Handsfree jeszcze w moim działa ale chyba pada bluetooth - rozłącza się i włącza kiedy chce, zgłosiłem do serwisu i dopisali do zlecenia. Myślałem, że może wina telefonu ale słuchawka działa z nim idealnie. Sparowałem urządzenia od nowa ale dalej lipa, przerywa co chwila.
Czekam na telefon i wjadę za jednym razem zrobić navi i BT
_________________
A D A M
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 106000km Rok prod.: 2014
 
filop 
ZNAWCA
filop



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 280
Skąd: łódź
Wysłany: 2015-08-23, 14:25   

czy centralka BT jest na tym samym bezpieczniku co cale radio? musze znow zresetowac...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-18, 19:32   

Czy ktoś wie jak zrestartować samo BT?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
rafalmaurycy 
PRAWIE U SIEBIE
happy fiat user


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 110
Skąd: warszawa
Wysłany: 2015-09-18, 19:38   

Opcje sa dwie (lub trzy)
1. Powinno byc w instrukcji obslugi.
2. Odepnij klemy z akumulatora na conajmniej 20 minut.
3. Zaplanuj 2 tygodnie bez samochodu i jedz do ASO...

Pozdrawiam.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 16000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-18, 20:22   

1) w instrukcji nic nie ma na ten temat
2) odpięcie klemy pomaga na chwilę. BT pojawia się na ok 2 krotne włączenie systemu potem znika.
3) czemu aż na 2 tygodnie mam zaplanować pobyt w serwisie?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
filop 
ZNAWCA
filop



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 280
Skąd: łódź
Wysłany: 2015-09-18, 22:19   

ja wyciagalem bezpiecznik, bodaj 131.
ALe i tak masz pewnie centralke BT do wymiany, ja to 2 krotnie przerabiałem niestety.
Po jakims czasie BT przestaje wracać nawet po resecie.
Podjedz do ASO, obadaja, zamowia czesc, druga wizyta rozbiorą, wymienią i będzie hulać.
Pytanie - jak długo... :roll:
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-18, 22:32   

Robiłeś na gwarancji? Bo ja już mam Freemoncika po gwarancji.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
filop 
ZNAWCA
filop



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 280
Skąd: łódź
Wysłany: 2015-09-18, 22:44   

na szczescie na...
raz po roku, teraz stoi wlaśnie w serwisie - BT za mienione ale brak kompresji 6 cylindra..
a gwarancji mi zostało na 3 tygonie. N a szczescie na BT ruszy od nowa.
Myśle, ze to, iz padla teraz 2 rqz jest powiazane z wymiana calego audio w wakacje - polknął plyte i nie oddał.
I ten nowy moduł wkrótce po wumianie dał awarie BT, ale moze to zbieg okolicznosci
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-18, 23:00   

No to mie nie pocieszyłeś. Ciekawi mie ile ten moduł BT kosztuje? Czy może lepiej wyjdzie zakupić jakąś inną nawigacje z radiem. Bo jak u ciebie wymienili moduł BT na nowy i masz dalej problemy to wymiana tego modułu co jakiś czas wyjdzie pewnie drożej niż niż wymiana całego systemu 8.4.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
filop 
ZNAWCA
filop



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Kwi 2013
Posty: 280
Skąd: łódź
Wysłany: 2015-09-18, 23:02   

ale jak wymienisz tgwn modul, to 2 lata masz gwarancji
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-18, 23:22   

A za 2 lata znów problem. Albo w międzyczasie dojazdy do serwisu???? Ja mam serwis 60 km niestety. Plus czas naprawy to dzień urlopu.
Może znasz kogoś kto zmienił oryginalny systemem unconect na jakiś inny i wszytko działa?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2015-09-19, 07:33   

Moduł hfm to osobna "puszka". Dostęp do niej jest z okolicy pedałów 8-) / kolumny kierownicy. U mnie padła po updacie map ... zbieg okoliczności może ;-) Raz wymieniona na gwarancji działa do dziś.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90000km Rok prod.: 2013
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-26, 15:53   

Teraz dodatkowo oprócz zawieszania się bluetootha zawiesza mi się USB. W pewnym momencie przestaje czytać pendriva , nie reaguje podgłaśnianie, jak wyjmę pendriva to w pamięci unconnecta zostaje lista utworów z pendriva, którą mogę przewijać. Po pewnym momencie pojawia się napis błąd usb. Jak zmienię źródło muzyki i wrócę na usb to nadal bez pendriva w gnieździe usb widzi listę utworów. Ponowne włożenie i wyjęcie pendriva nic nie zmienia.
Reset unconnecta pomaga na trochę. Wystarczy że 3-4 razy wyłączę samochód i zów się blokuje BT i USB.
Radio, CD i nawigacja działa bezproblemowo.
Czy może ktoś z was też miał takie problemy? Czy tylko nie działało wam BT?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
verbea 
ZNAWCA
Dodge Durango 5,7 HEMI


FF/DJ: -----
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 449
Skąd: Płock
Wysłany: 2015-09-26, 16:38   

U mnie jest problem z B/T. Reszta działa prawidłowo. Zamierzać zmienić system audio i pozbyć się kłopotu
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 175000km Rok prod.: 2009
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-26, 17:00   

Na jaki chcesz zmienić? Bo też się nad tym zastanawiam tylko nie wiem czy są takie modele które będą współpracowały z oryginalnym wyświetlaczem 9" zamontowanym na podsufitce przed drugim rzędem siedzeń i ze słuchawkami bezprzewodowymi do tego zestawu. I nie wiem jak nie ma oryginalnego unconnecta to jak się z zamiennika obsługuje klimatyzację i podgrzewanie foteli.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
verbea 
ZNAWCA
Dodge Durango 5,7 HEMI


FF/DJ: -----
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 449
Skąd: Płock
Wysłany: 2015-09-26, 21:02   

http://audiocarshop.pl/pl...d-DvbT-3PiP/374
Ja zamawiam coś takiego.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 175000km Rok prod.: 2009
 
Picek7 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 102
Skąd: Kutno
Wysłany: 2015-09-26, 22:24   

Kiedy zamawiasz i montujesz? Mieszkam w Kutnie więc chętnie podjechałem i sprawdził jak się spisuje jak zamontujesz.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
verbea 
ZNAWCA
Dodge Durango 5,7 HEMI


FF/DJ: -----
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 449
Skąd: Płock
Wysłany: 2015-09-26, 22:53   

Zamawiam na dniach więc myślę że za miesiąc będzie.
P.S często jestem w Kutnie więc możemy się spotkać i pogadać

[ Dodano: 2015-10-04, 20:24 ]
Radio zamówione. jak przyjdzie to rozbieram panel i zakładam. Myślę że pod koniec tygodnia będzie śmigać. Zamówiłem dodatkowo tuner dvbt, kamerę cofania z bezprzewodowym interfejsem oraz interfejs wifi do internetu, planuję także zamontować monitor 14 cali pod sufitem (3 dziecko w drodze więc się przyda)
Pozdrawiam
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 175000km Rok prod.: 2009
 
krzysc2@wp.pl 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 27
Wysłany: 2015-11-09, 22:55   udany reset

Miałem podobny problem z "hands-free" i myślałem ze zakończy się wymiana modułu ale udało się bez dzięki magikowi z serwisu fiata w Legnicy -koszt ok 200 zł i śmiga dalej
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group