Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Diagnostyka Freemonta - Interfejs diagnostyczny
Autor Wiadomość
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2018-09-26, 18:39   

Orson napisał/a:
Dobra Panowie. Już jestem trochę mądrzejszy. Połączyłem się przez program PCMSCAN, ale nie za bardzo mi podchodzi. Czyli kabel jest OK. Wychodzi na to, że nie łączy się z MESem. Ale czy to możliwe, żeby wersja FREE była tego przyczyną?


Nie wiem czy dobrze pamietam, ale wesja FREE chyba nie łączyła z Mesem wcale. To było takie demo raczej.
A Twój spokój kosztuje tylko 50Eur.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

Wysłany: 2018-09-26, 19:07   

No i ten spokój trzeba będzie sobie zapewnić ;)
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
wtoro 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 60
Skąd: okolice Poznania
Wysłany: 2018-09-26, 22:23   

Sylwester 76 napisał/a:
Orson napisał/a:
Dobra Panowie. Już jestem trochę mądrzejszy. Połączyłem się przez program PCMSCAN, ale nie za bardzo mi podchodzi. Czyli kabel jest OK. Wychodzi na to, że nie łączy się z MESem. Ale czy to możliwe, żeby wersja FREE była tego przyczyną?


Nie wiem czy dobrze pamietam, ale wesja FREE chyba nie łączyła z Mesem wcale. To było takie demo raczej.
A Twój spokój kosztuje tylko 50Eur.


Zgadza się, wersja free nie pozwalała na jakiekolwiek zmiany.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 226000km Rok prod.: 2014
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

Wysłany: 2018-10-05, 19:07   

Koledzy, bo już mi ręce opadają. Wydałem "pisiont" euro i d*pa. Nadal nie chce się połączyć. Może coś w ustawieniach? Wcisnąłem Skanuj i przeskanował dostpne moduły. Natomiast jak daje Połącz, to cały czas komunikat jak kilka postów wyżej.

EDIT: Nie było tematu. Działa :)
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2018-10-06, 17:01   

Orson napisał/a:
Koledzy, bo już mi ręce opadają. Wydałem "pisiont" euro i d*pa. Nadal nie chce się połączyć. Może coś w ustawieniach? Wcisnąłem Skanuj i przeskanował dostpne moduły. Natomiast jak daje Połącz, to cały czas komunikat jak kilka postów wyżej.

EDIT: Nie było tematu. Działa :)


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I coś tam kolego namieszał że nie działało?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

Wysłany: 2018-10-06, 20:09   

No dobra. Powiem. Salwy śmiechu za 3... 2... 1...
















Nikt mi nie powiedział, że muszę odpalić silnik... :D :D :D
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2018-10-06, 21:14   

Orson napisał/a:
No dobra. Powiem. Salwy śmiechu za 3... 2... 1...


















Nikt mi nie powiedział, że muszę odpalić silnik... :D :D :D



Nie musisz...wystarczy w pozycji RUN bez odpalania.
Na pocieszenie - za pierwszym razem też próbowałem połączyć się z autem przy włączonym ACC....i tez się wqrwiałem.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

Wysłany: 2018-10-08, 11:11   

O widzisz. To spróbuję w pozycji RUN. Ogólnie świetna sprawa. Oderwać się nie mogłem. Żona musiała mnie prawie siłą od auta odciągać :D :D :D

EDIT: Faktycznie. Na RUN działa :)
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
Dodge 
ZNAWCA
Dodge


FF/DJ: JOURNEY
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 05 Gru 2016
Posty: 295
Skąd: Tomaszów Lubelski
Wysłany: 2018-12-12, 00:24   

Witam, przyznam że jestem trochę ciemny w temacie, panowie podrzućcie jakieś linki do interfejsu którym będę mógł podejrzeć błędy i je skasować, chodzi mi o urządzenie współpracujące z androidem i jakąś aplikacją ze sklepu play.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 80000km Rok prod.: 2013
 
Adik 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 11
Skąd: Pszów
Wysłany: 2018-12-12, 18:41   

Witam,
również chciałem zapytać o interfejs. Co do programu do MultiEcuScan rozumiem, że jest najlepszy ale samo urządzenie/interfejs czy wystarczy taki:

https://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan-fes-multiecuscan-fiat-diag-i5215112828.html

Z tego co widzę ma przełącznik 4 pozycyjny - czy to rozwiązanie zastępuje 4 różne kolory wtyczek ?


Czy lepiej pójść w taki ELM + te 4 przewody z różnymi kolorami wtyczek ?

https://allegro.pl/interfejs-elm-ii-327-obd2-usb-diagnostyczny-fiat-i7210764472.html
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95000km Rok prod.: 2014
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2018-12-12, 20:10   

Ten niebieski mi nie działał.
ELM tak.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

Wysłany: 2018-12-23, 15:09   

Adik napisał/a:
Witam,
również chciałem zapytać o interfejs. Co do programu do MultiEcuScan rozumiem, że jest najlepszy ale samo urządzenie/interfejs czy wystarczy taki:

https://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan-fes-multiecuscan-fiat-diag-i5215112828.html

Z tego co widzę ma przełącznik 4 pozycyjny - czy to rozwiązanie zastępuje 4 różne kolory wtyczek ?


Czy lepiej pójść w taki ELM + te 4 przewody z różnymi kolorami wtyczek ?

https://allegro.pl/interfejs-elm-ii-327-obd2-usb-diagnostyczny-fiat-i7210764472.html
Bierz ELMa i niebieski adapter. Z takim sprzętem + MES sprawdzisz wszystko w FF.
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2018-12-25, 19:16   

Orson napisał/a:
Adik napisał/a:
Witam,
również chciałem zapytać o interfejs. Co do programu do MultiEcuScan rozumiem, że jest najlepszy ale samo urządzenie/interfejs czy wystarczy taki:

https://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan-fes-multiecuscan-fiat-diag-i5215112828.html

Z tego co widzę ma przełącznik 4 pozycyjny - czy to rozwiązanie zastępuje 4 różne kolory wtyczek ?


Czy lepiej pójść w taki ELM + te 4 przewody z różnymi kolorami wtyczek ?

https://allegro.pl/interfejs-elm-ii-327-obd2-usb-diagnostyczny-fiat-i7210764472.html
Bierz ELMa i niebieski adapter. Z takim sprzętem + MES sprawdzisz wszystko w FF.


Racja. Niebieski adapter służy do modułu klimy. Reszte da się ogarnąc zwykłym ELMem.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Adik 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 02 Gru 2018
Posty: 11
Skąd: Pszów
Wysłany: 2019-01-08, 23:49   

Sylwester 76 napisał/a:
Orson napisał/a:
Adik napisał/a:
Witam,
również chciałem zapytać o interfejs. Co do programu do MultiEcuScan rozumiem, że jest najlepszy ale samo urządzenie/interfejs czy wystarczy taki:

https://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan-fes-multiecuscan-fiat-diag-i5215112828.html

Z tego co widzę ma przełącznik 4 pozycyjny - czy to rozwiązanie zastępuje 4 różne kolory wtyczek ?


Czy lepiej pójść w taki ELM + te 4 przewody z różnymi kolorami wtyczek ?

https://allegro.pl/interfejs-elm-ii-327-obd2-usb-diagnostyczny-fiat-i7210764472.html
Bierz ELMa i niebieski adapter. Z takim sprzętem + MES sprawdzisz wszystko w FF.


Racja. Niebieski adapter służy do modułu klimy. Reszte da się ogarnąc zwykłym ELMem.



Byłem przekonany , że do pełnej "zabawy" wymagane są wszystkie kolory przewodów ? Rozumiem, że niebieski + sam ELM wystarczy ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95000km Rok prod.: 2014
 
Sylwester 76 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 283
Wysłany: 2019-01-09, 17:37   

Adik napisał/a:
Sylwester 76 napisał/a:
Orson napisał/a:
Adik napisał/a:
Witam,
również chciałem zapytać o interfejs. Co do programu do MultiEcuScan rozumiem, że jest najlepszy ale samo urządzenie/interfejs czy wystarczy taki:

https://allegro.pl/interfejs-fiatecuscan-fes-multiecuscan-fiat-diag-i5215112828.html

Z tego co widzę ma przełącznik 4 pozycyjny - czy to rozwiązanie zastępuje 4 różne kolory wtyczek ?


Czy lepiej pójść w taki ELM + te 4 przewody z różnymi kolorami wtyczek ?

https://allegro.pl/interfejs-elm-ii-327-obd2-usb-diagnostyczny-fiat-i7210764472.html
Bierz ELMa i niebieski adapter. Z takim sprzętem + MES sprawdzisz wszystko w FF.


Racja. Niebieski adapter służy do modułu klimy. Reszte da się ogarnąc zwykłym ELMem.



Byłem przekonany , że do pełnej "zabawy" wymagane są wszystkie kolory przewodów ? Rozumiem, że niebieski + sam ELM wystarczy ?


U mnie tak.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
syntetyk 
OBSERWATOR
Syntetyk



FF/DJ: JOURNEY
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Lip 2018
Posty: 8
Skąd: Białystok
Wysłany: 2019-02-21, 16:00   

Panowie Pytanko czy jest jakaś różnica przy łączeniu do DJ? W wersji silnikowej 3,6 ? przerabiał ktoś już moze temat? MES normalnie działa?
_________________
Każdy problem ma swoje rozwiązanie, jeżeli nie ma rozwiązania to nie ma problemu.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 127000km Rok prod.: 2013
 
HakuFrey 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 31 Sty 2019
Posty: 21
Skąd: US
Wysłany: 2019-04-26, 11:52   

Witam. Jak wygląda sytuacja z Journeyem? Czy jest ktoś z Warszawy co miałby chwilę podłączyć i sprawdzić czy bangla?
  Silnik: 2.4 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 190000km Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group