Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVI 8.4 update
Autor Wiadomość
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 576
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-14, 20:46   

markrzy napisał/a:
Z ciekawości zobaczyłem opinię o 5008 na Autocentrum:
"Uciążliwe usterki zgłoszone przez oceniającego:
Układ elektryczny : byłem w serwisie 5 razy. Nie są w stanie naprawić niczego: samoczynne zamykanie się rolety od szyberdachu, świecenie kontrolki pola martwego w lusterkach wstecznych kiedy nie nadjeżdża samochód, pokazuje się informacja że jest usterka systemu automatycznego hamowania (po jakimś czasie znika), często blokuje się i nie można uruchomić tempomatu aktywnego, unosząca się maska przy mijaniu się z tirami, zawieszanie się automatycznej zmiany świateł z mijania na drogowe, blokowanie się systemu automatycznego otwierania się bagażnika (ruch nogą pod bagażnikiem po winien go otwierać), źle spasowana albo deska rozdzielcza albo szyba przednia (z lewej strony jest bardzo duży luz którego nie ma z prawej), z lewego dolnego rogu szyby gdzie jest większy luz na deskę raz dostałą się woda, z tego miejsca pod czas jazdy dochodzi głośny szum powietrza oraz czuć zdecydowanie chłodne powietrze z zewnątrz, trzęsła się kierownica przy hamowaniu, wymieniono oraz klocki z przodu i z tyłu, które to klocki musieli przyszlifować bo nic się nie poprawiło jest lepiej ale nadal kierownica drży... samochód ma nie całe 38000 km przebiegu.."
Oby jagruszka twój egzemplarz był lepszy. Miałem kiedyś Lagunę - miała opinię KRLÓWEJ LAWET.I była to prawda.

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Jest to mój 7 francuz i nigdy nie miałem z nimi problemu (poza jednym Scenikiem. którego wada polegała na tym, że mi ukradli).
Co do FF to też bardzo różne opinie były o nich a raczej ja nigdy nie narzekałem. Trzeba mysleć optymistycznie - to samochód a nie żona, więc w razie czego "zwiążę sie" z innym :-P
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 66
Skąd: Jaworzno
  Wysłany: 2018-12-28, 10:57   

Hej,

Instalował juz ktoś najnowsze mapy wrzucone przez kolegę jagruszka?
Czy mam być pierwszy? 8-) :mrgreen:
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140060km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 320
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-12-28, 11:07   

a ja zapytam czy ktos z szanownych forumowiczow mieszkajacy w Piasecznie lub okolicach bylby tak mily i sprobowal mi zrobic downgrade CTP?
dawniej samemu to robilem, ale teraz zgodnie z procedura nie przechodzi i moze inna reka sie uda :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 12
Wysłany: 2019-02-04, 10:34   

witam

załadowałem mapę 2019r. (ściagnięta z chomika - za co bardzo właścicielowi dziekuję) - a system pokazuje 2018r. - czy to normalne?
kolejne pytanie wgrałem soft w wersji 6.22PL i pojawił się głos komunikatów po polsku (i tak go wyłączam), ale czy dysponujecie takim softem, aby całe menu, choćby tylko navi, było po polsku?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 168000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 576
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2019-02-05, 13:04   

Jeśli wgrywałeś mapy 2019 to musi Ci się wyświetlać 2019 a nie 2018. Co do spolszczenia całego Uconnecta to jest firma co to robi gdzieś na wybrzeżu ale kasuja coś ponad 1500zł ale jak potem będziesz chciał wgrać nową mapę to nakładkę z tłumaczeniem bezpowrotnie stracisz więc raczej bez sensu
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 12
Wysłany: 2019-02-06, 10:21   

ale ja ściągnąłem mapy 2019 i po wgraniu miałem datę 2018 i 2017, zreszta teraz to juz historia, bo po wgraniu wersji 13 zcegliła sie navi, cały czas pokazuje:



a jak wchodze w menu dilerskie i chce wgrać na nowo soft, to otrzymuje taki błąd:



Czy ktoś juz miał taki objaw i czy poradził sobie z nim?

Ja na razie wyjąłem bezpiecznik z radia - nie pomogło, możliwe, że całkowite odcięcie zasilania, poprzez odłączenie aku coś pomoże, że niby jak to na szynie can to jakies zasilanie dochodzi (teraz auto w ASO i maja odpiąć aku). Dzisiaj wgrałem najnowszą wesję oprogramowania do radia (po nr vin otrzymujemy propozycje oprogramowania do uaktualnienia link) - nie pomogło. W piatek będę miał oryginalne mapy na DVD z 2013r. - może to coś pomoże, chociaż jak wisi navi, to czarno to widzę. Padata taki sprzęt.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 168000km Rok prod.: 2015
 
khropek 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Sty 2019
Posty: 8
Wysłany: 2019-02-06, 19:46   

Witajcie koledzy, przy próbie downgrade - nic się nie dzieje. Mam CTP16 i po Dealer Mode, normalnie uruchamia się nawigacja, Loading zamiast Updating
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2014
 
shadow23 
OBSERWATOR


Dołączył: 08 Lut 2019
Posty: 1
Wysłany: 2019-02-08, 19:14   

witam, mogę prosić hasło na PW do najnowszych map 2019.20, dziękuję
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
dsi84 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 29 Sty 2019
Posty: 6
Wysłany: 2019-02-16, 17:53   

subuk napisał/a:
Ile jest osób, które nie mogą wrócić do CTP13 z CTP16 i tym samym wgrać nowych map ?
Wiem, że ja tak mam w jednym samochodzie i przynajmniej jeszcze jedna osoba z forum.
Jeśli ktoś również ma taki problem, proszę aby napisał.
Na forum Darta w USA czytałem opinię, że od CTP16 nie da się zrobić downgrade'u do CTP13.
U mnie w jednym się da, w drugim nie :roll:

Próbowałem już wszystkiego, łącznie z oszukaniem systemu, że wgrywane CTP13 to jednak software o wyższej niż aktualna wersji :roll:
Jest myk, dzięki któremu można zaktualizować mapy do najnowszej wersji bez downgrade'u, jednak wtedy tracimy JCV (widoki rozjazdów) oraz budynki 3D :cry:



Witam serdecznie, przeczytałem praktycznie wszystkie wpisy i niestety nie rozwiązałem mojego problemu. W żaden sposób nie jestem w stanie dokonać zmiany do 4.08, posiadam ctp16 6.22, aby zaktualizować mapy. Próbowałem różnych penów, oraz dwóch różnych czytników kart pamięci z różnymi kartami, również tymi które polecacie. Albo wyskakuje mi błąd na koniec 0x 31a1, albo wgrywanie zwyczajnie kończy się a w systemie dalej 6.22. Nie mniej jednak dzięki wszystkim za ogrom wiedzy jaki prezentujecie, dzięki Wam nie błądziłem i od razu przeszedłem do działania. Jak się coś zmieni u mnie dam znać.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 98000km Rok prod.: 2013
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 12
Wysłany: 2019-02-18, 12:45   

ale przynajmniej działa Ci navi - mi się powiesiła i lipa, propozycji rozwiązania tez nie mam (ew warsztat, ale co ja cały dzień będę tam na miejscu robił, hehe)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 168000km Rok prod.: 2015
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 1
  Wysłany: 2019-03-16, 14:40   Navi na CTP12

Czy ktoś może mi pomóc z takim problemem?

Uaktualniłem soft w CTP12 do wer. 4.14. Zassałem mapy w wer. 2019 od Jagruszki z chomika. System widzi mapy na pendrivie, ale gdy akceptuję upgrade'a to woła o kod. System podaje Unit ID i Validation Code z namiarem na stronę www.garmin.com/chrysler

Co z tym bajzlem zrobić?
NA stronie Chryslera pokazuje jedynie mapy na 2018 za 199 Euro, a ja już mapy mam :)
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
dominoch 
OBSERWATOR


Dołączył: Wczoraj 21:29
Posty: 1
Wysłany: Wczoraj 21:37   

Panowie jestem nowy na forum a już dłuższy czas szukam pomocy w aktualizacji map w uconnect 430N RHB w Dodge Grand Caravan 2017 z USA, czy możecie mi kogoś polecić?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group