Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVI 8.4 update
Autor Wiadomość
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 574
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-14, 20:46   

markrzy napisał/a:
Z ciekawości zobaczyłem opinię o 5008 na Autocentrum:
"Uciążliwe usterki zgłoszone przez oceniającego:
Układ elektryczny : byłem w serwisie 5 razy. Nie są w stanie naprawić niczego: samoczynne zamykanie się rolety od szyberdachu, świecenie kontrolki pola martwego w lusterkach wstecznych kiedy nie nadjeżdża samochód, pokazuje się informacja że jest usterka systemu automatycznego hamowania (po jakimś czasie znika), często blokuje się i nie można uruchomić tempomatu aktywnego, unosząca się maska przy mijaniu się z tirami, zawieszanie się automatycznej zmiany świateł z mijania na drogowe, blokowanie się systemu automatycznego otwierania się bagażnika (ruch nogą pod bagażnikiem po winien go otwierać), źle spasowana albo deska rozdzielcza albo szyba przednia (z lewej strony jest bardzo duży luz którego nie ma z prawej), z lewego dolnego rogu szyby gdzie jest większy luz na deskę raz dostałą się woda, z tego miejsca pod czas jazdy dochodzi głośny szum powietrza oraz czuć zdecydowanie chłodne powietrze z zewnątrz, trzęsła się kierownica przy hamowaniu, wymieniono oraz klocki z przodu i z tyłu, które to klocki musieli przyszlifować bo nic się nie poprawiło jest lepiej ale nadal kierownica drży... samochód ma nie całe 38000 km przebiegu.."
Oby jagruszka twój egzemplarz był lepszy. Miałem kiedyś Lagunę - miała opinię KRLÓWEJ LAWET.I była to prawda.

Mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Jest to mój 7 francuz i nigdy nie miałem z nimi problemu (poza jednym Scenikiem. którego wada polegała na tym, że mi ukradli).
Co do FF to też bardzo różne opinie były o nich a raczej ja nigdy nie narzekałem. Trzeba mysleć optymistycznie - to samochód a nie żona, więc w razie czego "zwiążę sie" z innym :-P
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
Orson 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 94
Skąd: Jaworzno

  Wysłany: 2018-12-28, 10:57   

Hej,

Instalował juz ktoś najnowsze mapy wrzucone przez kolegę jagruszka?
Czy mam być pierwszy? 8-) :mrgreen:
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 145950km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 322
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-12-28, 11:07   

a ja zapytam czy ktos z szanownych forumowiczow mieszkajacy w Piasecznie lub okolicach bylby tak mily i sprobowal mi zrobic downgrade CTP?
dawniej samemu to robilem, ale teraz zgodnie z procedura nie przechodzi i moze inna reka sie uda :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 21
Wysłany: 2019-02-04, 10:34   

witam

załadowałem mapę 2019r. (ściagnięta z chomika - za co bardzo właścicielowi dziekuję) - a system pokazuje 2018r. - czy to normalne?
kolejne pytanie wgrałem soft w wersji 6.22PL i pojawił się głos komunikatów po polsku (i tak go wyłączam), ale czy dysponujecie takim softem, aby całe menu, choćby tylko navi, było po polsku?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 171000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 574
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2019-02-05, 13:04   

Jeśli wgrywałeś mapy 2019 to musi Ci się wyświetlać 2019 a nie 2018. Co do spolszczenia całego Uconnecta to jest firma co to robi gdzieś na wybrzeżu ale kasuja coś ponad 1500zł ale jak potem będziesz chciał wgrać nową mapę to nakładkę z tłumaczeniem bezpowrotnie stracisz więc raczej bez sensu
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 21
Wysłany: 2019-02-06, 10:21   

ale ja ściągnąłem mapy 2019 i po wgraniu miałem datę 2018 i 2017, zreszta teraz to juz historia, bo po wgraniu wersji 13 zcegliła sie navi, cały czas pokazuje:



a jak wchodze w menu dilerskie i chce wgrać na nowo soft, to otrzymuje taki błąd:



Czy ktoś juz miał taki objaw i czy poradził sobie z nim?

Ja na razie wyjąłem bezpiecznik z radia - nie pomogło, możliwe, że całkowite odcięcie zasilania, poprzez odłączenie aku coś pomoże, że niby jak to na szynie can to jakies zasilanie dochodzi (teraz auto w ASO i maja odpiąć aku). Dzisiaj wgrałem najnowszą wesję oprogramowania do radia (po nr vin otrzymujemy propozycje oprogramowania do uaktualnienia link) - nie pomogło. W piatek będę miał oryginalne mapy na DVD z 2013r. - może to coś pomoże, chociaż jak wisi navi, to czarno to widzę. Padata taki sprzęt.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 171000km Rok prod.: 2015
 
khropek 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Sty 2019
Posty: 8
Wysłany: 2019-02-06, 19:46   

Witajcie koledzy, przy próbie downgrade - nic się nie dzieje. Mam CTP16 i po Dealer Mode, normalnie uruchamia się nawigacja, Loading zamiast Updating
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2014
 
shadow23 
OBSERWATOR


Dołączył: 08 Lut 2019
Posty: 1
Wysłany: 2019-02-08, 19:14   

witam, mogę prosić hasło na PW do najnowszych map 2019.20, dziękuję
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
dsi84 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 29 Sty 2019
Posty: 29
Wysłany: 2019-02-16, 17:53   

subuk napisał/a:
Ile jest osób, które nie mogą wrócić do CTP13 z CTP16 i tym samym wgrać nowych map ?
Wiem, że ja tak mam w jednym samochodzie i przynajmniej jeszcze jedna osoba z forum.
Jeśli ktoś również ma taki problem, proszę aby napisał.
Na forum Darta w USA czytałem opinię, że od CTP16 nie da się zrobić downgrade'u do CTP13.
U mnie w jednym się da, w drugim nie :roll:

Próbowałem już wszystkiego, łącznie z oszukaniem systemu, że wgrywane CTP13 to jednak software o wyższej niż aktualna wersji :roll:
Jest myk, dzięki któremu można zaktualizować mapy do najnowszej wersji bez downgrade'u, jednak wtedy tracimy JCV (widoki rozjazdów) oraz budynki 3D :cry:



Witam serdecznie, przeczytałem praktycznie wszystkie wpisy i niestety nie rozwiązałem mojego problemu. W żaden sposób nie jestem w stanie dokonać zmiany do 4.08, posiadam ctp16 6.22, aby zaktualizować mapy. Próbowałem różnych penów, oraz dwóch różnych czytników kart pamięci z różnymi kartami, również tymi które polecacie. Albo wyskakuje mi błąd na koniec 0x 31a1, albo wgrywanie zwyczajnie kończy się a w systemie dalej 6.22. Nie mniej jednak dzięki wszystkim za ogrom wiedzy jaki prezentujecie, dzięki Wam nie błądziłem i od razu przeszedłem do działania. Jak się coś zmieni u mnie dam znać.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 98000km Rok prod.: 2013
 
mefkm 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Lut 2019
Posty: 21
Wysłany: 2019-02-18, 12:45   

ale przynajmniej działa Ci navi - mi się powiesiła i lipa, propozycji rozwiązania tez nie mam (ew warsztat, ale co ja cały dzień będę tam na miejscu robił, hehe)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 171000km Rok prod.: 2015
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
  Wysłany: 2019-03-16, 14:40   Navi na CTP12

Czy ktoś może mi pomóc z takim problemem?

Uaktualniłem soft w CTP12 do wer. 4.14. Zassałem mapy w wer. 2019 od Jagruszki z chomika. System widzi mapy na pendrivie, ale gdy akceptuję upgrade'a to woła o kod. System podaje Unit ID i Validation Code z namiarem na stronę www.garmin.com/chrysler

Co z tym bajzlem zrobić?
NA stronie Chryslera pokazuje jedynie mapy na 2018 za 199 Euro, a ja już mapy mam :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
dominoch 
OBSERWATOR


Dołączył: 25 Mar 2019
Posty: 1
Wysłany: 2019-03-25, 21:37   

Panowie jestem nowy na forum a już dłuższy czas szukam pomocy w aktualizacji map w uconnect 430N RHB w Dodge Grand Caravan 2017 z USA, czy możecie mi kogoś polecić?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Tommydg 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-18, 18:51   

Cześć

Mam pytanie, czy komuś z systemem CTP2012 udało się zaktualizować mapy do wersji 2019.20 pobrane od Jagruszki?
Próbowałem już wielokrotnie i za każdym razem uzyskuję ten sam efekt - niewłaściwy kod.

Dla map 2018.30 wygenerowany przeze mnie kod jest przyjmowany przez system. Dodam jeszcze, że w aplikacji Garmin keygen v1.5 wpisuję poprawny FID oraz Unit ID.

Ma ktoś pomysł co robię niewłaściwie? Czy z mapami w wersji 2019 coś się zmieniło?

Pozdrawiam
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Tommydg 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-18, 18:57   Re: Navi na CTP12

rafaza napisał/a:
Czy ktoś może mi pomóc z takim problemem?

Uaktualniłem soft w CTP12 do wer. 4.14. Zassałem mapy w wer. 2019 od Jagruszki z chomika. System widzi mapy na pendrivie, ale gdy akceptuję upgrade'a to woła o kod. System podaje Unit ID i Validation Code z namiarem na stronę www.garmin.com/chrysler

Co z tym bajzlem zrobić?
NA stronie Chryslera pokazuje jedynie mapy na 2018 za 199 Euro, a ja już mapy mam :)


@rafaza

Czy udało Ci się przebrnąć przez aktualizację?
Jeśli nie to zapoznaj się z postem Mzibu strona 39, wyjaśnia tam w jaki sposób wygenerować kod dla CTP2012.

http://freemont.pl/viewtopic.php?p=33068#33068
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-04-19, 11:49   

@ Tommy dg

Jeszcze nie przebrnąłem przez te tematy.

@Tommydg

Dziś (20.04.2019) walczyłem z aktualizacją Navi.
Najpierw programem GMap Tool załadowałem cały folder Garmin z PenDrive'a. Dla każdego pliku map podało mi PID 1 i FID 7506 (mapy 2019.10 od Jagruszki z Chomika).
Następnie odpaliłem program Garmin Unlock Generator v1.5.
Wpisałem Unit ID (nr identyfikujący pojazd), a następnie w dolnej części (Select Map Product) wybrałem z listy ostatnią pozycję (Custom Mapset). Po wyborze pokazuje się małe okienko i trzeba tam wpisać uzyskany FID. Zaznaczyłem też Enable Additional Fields i podświetliło mi wszystkie możliwe pola w tym małym okienku. PID chyba domyślnie jest ustawiony na 1. Pozostałe dwa pola (RgnID oraz VenID) pozostawiłem na 0. Kliknąłem OK i następnie Generate i wygenerowało mi kod.

Radzę zabrać laptop lub tablet z oprogramowaniem do auta i generować kody. Mi zaskoczył już drugi wygenerowany kod.

Wcześniej oczywiście wpinamy nośnik z aktualizacją map i czekamy na komunikaty Navi aż do momentu aż wyświetli, że trzeba się zalogować na stronie Garmina i pobrać kod. Po kliknięciu OK pokazuje pole do wpisania kodu oraz klawiaturę cyfrowo-iterową.

Gdy kod będzie prawidłowy update ruszy samoistnie, jeśli nie będzie odpowiedni to wyświetli komunikat o nieprawidłowości kodu.

Update trwał ok 1,5 godz. Na wszelki wypadek nie wyłączałem silnika, zamknąłem auto pilotem i poszedłem do domu. Po powrocie był komunikat o pomyślnie wykonanej aktualizacji.

Po kliknięciu OK Navi zrestartowała się. Na wszelki wypadek wyłączyłem auto i zaczekałem na wygaszenie wszystkich zegarów (odcięcie zapłonu - czas odcięcia do ustawienia w menu komputera pokładowego, o ile pamiętam od 1 do 15 lub 20 min).

Po ponownym odpaleniu auta sprawdziłem w Navi i były komunikaty w menu systemowym o Copyright 2018, co by znaczyło że aktualizacja faktycznie się powiodła, bo wcześniej było to 2012 - zgodnie z tym że to CTP2012.

Faktyczna kontrola updata dopiero w trasie, ale już zauważyłem, że nie ma Chorwacji, na czym mi zależało. Jest Austria, Słowenia, Słowacja a Chorwacji ni ma :(

Może nie jest kwalifikowana jako South Europe? Tego nie wiem.
Może ktoś podpowie coś na ten temat?

rafaza
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
Tommydg 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-22, 20:41   

@rafaza

Od kilku wersji wstecz mapa podzielona została na dwa odrębne pliki. Plik o nazwie gmapprom.img zawiera mapy północnej części Europy, plik gmapsupp.img ma Europę południową. Zgodnie z poniższą instrukcją jagruszki, w pierwszej kolejności ładują się mapy Europy północnej. Następnie po instalacji należy usunąć z folderu Garmin mapę z Europą północną i przejść ponownie do instalacji, ale już tylko z plikiem zawierającym mapę Europy południowej.
Niestety w moim przypadku nie udało mi się zainstalować Europy południowej, pomimo kilku prób każdorazowo pojawiał się błąd "Errorcode : 0x 31A1".
Jeśli dobrze pamiętam już ktoś poruszał tą kwestię na tym forum, ale nie pamiętam czy było jakieś rozwiązanie.

https://chomikuj.pl/jagruszka/Freemont/Instrukcje+aktualizacji+map+i+CTP

Czy ktoś zainstalował Europę południową na CTP2012?
Czy ktoś zainstalował mapy z 2019 (północ i południe) na CTP2012?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-04-23, 08:20   

Rzeczywiście, był taki post.
Myślałem, że dotyczy wyższych wersji softu.

Będę próbował i dam znać.

rafaza
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-04-23, 18:31   

@Tommydg

Nie mam takich plików w folderze Garmin.
Są tylko:
gmapprom
gmaptz
gmap3d
D6210060A
TrafficProvider

oraz foldery:
ASR
JCV
SID
SQLite

i w żadnym z nich nie ma tych plików.

???

Zaciągałem od Jagruszki rar-y NTU 2019.10 i 2019.20. Przy rozpakowywaniu zdaje się, że program je połączył i traktował jako całość.

Nie wiem co jest grane.....

Wpadło mi teraz do głowy, że może komunikat o Copyright 2018 pojawił się w związku z updatem softu. A Navi wcale sie nie zaktualizowała pomimo komunikatu o poprawnej aktualizacji.

Ot i zagadka.....
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-04-23, 21:09   

@ Tommydg

Rozpakowałem osobno NTU 2019.10 i NTU 2019.20. Pliki podstawowe są takie same. Jedyna różnica to numeracja plików w folderze SID. Tam jest 9 plików (w 2019.20) o nazwach D....z końcówką 50A i 70A. Natomiast w tym samym folderze w 2019.10 są pliki z nazwą D.... ale końcówką 40A i 60A.

Wrzuciłem wszystkie pliki rar z 2019.10 i 2019.20 do jednego folderu i rozpocząłem rozpakowywanie, ale bez zmian.

Spróbuje zrobić upgrade Navi z plików 2019.20 i dam znać.
Pozdro
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-04-23, 21:16   

@ Tommy dg

Pliki 2019.20 maja inny FID -7677

Może coś w tym jest. Sprawdzę.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
ciechomir 
OBSERWATOR
ciechomir


FF/DJ: -----
Dołączył: 25 Kwi 2019
Posty: 2
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-04-25, 12:21   

Hej

Jestem tu nowy. Wątek przeczytałem, ale zanim coś popsuję wolę się upewnić.

Moje Navi to:
Model: CTP15
Unit ID: 3877782044
Soft: 5.21
Audio: 2.20 (American Enlish-Samantha)
GPS: 4.15.06

Żeby zaktualizować soft i mapy muszę opisanym sposobem zrobić
1. downgrade plikiem:
http://chomikuj.pl/jagrus...oft+4.08/Garmin
następnie
2. wgrać najnowsze mapy z:
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.20.rar
a następnie
3. podnieć soft do nowszej wersji? Ale której? Podnieść do CTP15 soft 5.21 czy od razu do soft 5.21 PL?

Czy też mogę od razu podnieść do wersji CTP17 soft 7.09 PL
http://chomikuj.pl/jagrus...+7.09+PL/Garmin

EDIT: Na stronie: https://www.driveuconnect...are-update.html mam możliwość update softu. Robić? Jeśli tak to kiedy, żeby sobie nie utrudnić.
Update 1:
UCONNECT_8.4_RADIO_16.21.D7_MY14_LD_LX
Update 2:
UCONNECT_8.4N_NAV_7.09_MY13-14_LDLX_NAFTA




Jeszcze przy okazji jedno pytanie. Auto mam z USA. Czy ktoś ma rozgryziony patent na zmianę częstotliwości na EU?

Z góry dziękuję
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Tommydg 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-30, 18:18   

rafaza napisał/a:
@Tommydg

Nie mam takich plików w folderze Garmin.
Są tylko:
gmapprom
gmaptz
gmap3d
D6210060A
TrafficProvider

oraz foldery:
ASR
JCV
SID
SQLite

i w żadnym z nich nie ma tych plików.

???

Zaciągałem od Jagruszki rar-y NTU 2019.10 i 2019.20. Przy rozpakowywaniu zdaje się, że program je połączył i traktował jako całość.

Nie wiem co jest grane.....

Wpadło mi teraz do głowy, że może komunikat o Copyright 2018 pojawił się w związku z updatem softu. A Navi wcale sie nie zaktualizowała pomimo komunikatu o poprawnej aktualizacji.

Ot i zagadka.....


rafaza masz wspomniane pliki w folderze Garmin:
- gmapprom
- D6210060A - plik z mapami Europy południowej (wystarczy zmienić jego nazwę) - każda kolejna edycja map ma inny numer.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Tommydg 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Kwi 2019
Posty: 7
Wysłany: 2019-04-30, 18:26   

Czy ktoś z was posiada już najnowsze mapy numerowane wersją 2020.10?
Według chargerforums dostępne są już nowsze wersje.

https://www.chargerforums...ad.php?t=236665

Czy ktoś posiadający Garmina może pobrać i udostępnić mapy do testów według instrukcji z linka?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-05-03, 18:42   

@Tommydg

U mnie to samo co u Ciebie. Po instalacji map North zmieniłem nazwę pliku map południa i wywala ten sam błąd co u Ciebie. Navi w ogóle nie chwyta pliku gmapsupp.
Zmieniłem nazwę pliku map południa na gmapprom i poszło. Po aktualizacji jednak okazało się, że podmieniło mapy północy na mapy południa. Czyli albo jedno, albo drugie....a nie chce uzupełnić map o obszar południowy.

Wyczytałem w jednym z postów, że trzeba podnieść soft do CTP2013 i spróbowałem. Niestety nowy soft nie ruszył, a ponowna instalacja softu CTP2012 nie przyniosła rezultatu (napis GARMIN a nad nim "loader loading" i navi nie uruchamia się).

Teraz mam większy problem, bo nie mogę wrócić do oprogramowania bazowego i w efekcie moja Navi w ogóle nie działa.

Zaczynam się poddawać. Chyba pojadę do kogoś bardziej ogarniętego w tym temacie niż ja.
W Lubinie gdzie robiłem chip-tuning auta robią aktualizację map za 300 zł.

Spróbuję najpierw przywrócić poprzednią wersje softu.

Pozdro

rafaza
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
rafaza 
OBSERWATOR


Dołączył: 16 Mar 2019
Posty: 10
Wysłany: 2019-05-04, 21:59   

@Tommydg

Soft przywrócony i navi się odpala. Uff...

Ale nie mam pomysłu na uzupełnienie map północy o mapy południa.
Skoro Navi nie rozpoznaje nazwy pliku gmapsupp to może to nie jest prawidłowa nazwa.
Szczerze mówiąc dziwi mnie, że trzeba zmieniać nazwę pliku południa skoro bazowo ma on nadaną inną nazwę tj. D.....coś tam.....

Poszperam jeszcze na Forum w poszukiwaniu nazwy pliku - być może innej, prawidłowej.
Ale inni opisują, że u nich manewr ze zmianą nazwy udał się i zainstalowali całość map....sam już nie wiem.

Jakieś pomysły koledzy Freemonciarze....? :-/


rafaza
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group