Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Box dachowy
Autor Wiadomość
rakens 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 14 Sty 2015
Posty: 5
Wysłany: 2016-03-07, 22:58   Box dachowy

U mnie sprawdził sie taki zestaw

box
Sport AC 430L
belki
aguri
http://allegro.pl/bagazni...6025636134.html

słychać delikatnie przy predkościach 80-90 wyżej jest ok

sprawdzone wypad narciarski do Austrii 5 dorosłych osób, 5 par nart i butów + bagaże.
Fiacior dał rade
_________________
dobry pan bije ręką, a nie młotkiem
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL
 
Borys 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 14 Cze 2014
Posty: 2
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-11-24, 11:58   

ttmek napisał/a:
w tym roku miałem interpacka na wkacjach i mimo opływowości to szum przy 160 był za duży jak dla mnie...myślę że przy 160 wszystkie szumią.


Jak jeszcze miałem monciaka to mialem Thule Motion 800, na belkach dedykowanych do Freemonta (czytaj oferowanych w salonie). To nie słyszałem boxa przy max 180. A uwierzcie mi robiłem to celowo bo byłem zdumiony ze taki zestaw nie szumi. Thule był wypełniony zgodnie z norma. Wiec polecam. Boxa pożyczyłem od kumpla i nie mogłem sie nacieszyć ze pasował idealnie. A tak apropos to belki te sprzedaje. Może ktoś będzie zainteresowany. Dojazdowe R16 tez. Nie mam już Monciaka niestety. Tylko to pozostało.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2013
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1974
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-11-24, 19:30   

Borys napisał/a:


Nie mam już Monciaka niestety. Tylko to pozostało.


Cześć.

A co się stało? Sprzedałeś? :cry:
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
Borys 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 14 Cze 2014
Posty: 2
Skąd: Kraków
  Wysłany: 2016-11-25, 08:33   

tomek napisał/a:
Borys napisał/a:


Nie mam już Monciaka niestety. Tylko to pozostało.


Cześć.

A co się stało? Sprzedałeś? :cry:

Cześć. Bardziej skomplikowany przypadek. Tesknie za autem, swietne bylo.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2013
 
verbea 
ZNAWCA
Dodge Durango 5,7 HEMI


FF/DJ: -----
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 449
Skąd: Płock
Wysłany: 2017-07-02, 06:49   

Od 2 tygodni używam takiego boxu:
https://www.thule.com/pl-...nce-xt-_-611906
Naprawdę jest mega fajny. Cichy i do tego spalanie nie wzrosło (albo wzrosło niezauważalnie bo nadal średnio spalam 13-14 litrów LPG - komputer pokazuje 10,7-11,3)
Naprawdę polecam ten model bagażnika

box.jpg
Plik ściągnięto 4201 raz(y) 311,76 KB

_________________
Fuck Fuel Economy
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK Przebieg: 175000km Rok prod.: 2009
 
normi 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Lip 2015
Posty: 427
Skąd: "miasto meneli"
Wysłany: 2017-07-02, 19:33   

Ja np. wolę Interpack-a (mam model Traxer 6.6) bo są dużo tańsze przy tej samej jakości i wg. mnie trochę cichsze niż Thule (jeździłem z Thule Touring) .

Hałas to pojęcie subiektywne , więc można się spierać ale dużo zależy od pogody i ustawienia belek i boxa na dachu (odpowiednie przesunięcie do przodu lub tyłu może robić różnicę)
Ja mam oryginalne belki które (wg. mnie) w ogóle nie hałasują , a np. kolega na FF-ie ma belki Aguri które bez boxa już szumią więc coś w tym jest.
_________________
Pozdrawiam

FF 3.6
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 77777km Rok prod.: 2013
 
nthx 
CZŁOWIEK FORUM
Eko Gaz



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lis 2013
Posty: 245
Wysłany: 2017-07-10, 10:48   

btw... z tym moim interpackiem wjezdzalem wszedzie pod "2m".
Chyba, ze oszukiwali i bylo mniej, to delikatnie mogl zatrzec o cos..
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95000km Rok prod.: 2013
 
YNC 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 139
Skąd: Łódź/Kutno
Wysłany: 2017-07-11, 09:42   

Ja niestety nie mogę znaleźć idealnego ustawienia i box przy 120-130 czasem zaczyna "gwizdać" co staje się mega upierdliwe - wtedy noga z gazu:(
Jak drogi lokalne to ok ale jak autostrada to jest to bardzo męczące.
Box Kamei 570l (dość długi)
Belki ... CRUZ AIRO
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
McNik 
ZNAWCA


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 18 Sie 2012
Posty: 657
Skąd: Katowice - Górny Śląsk
Wysłany: 2017-07-12, 07:17   

YNC napisał/a:
Ja niestety nie mogę znaleźć idealnego ustawienia i box przy 120-130 czasem zaczyna "gwizdać"


Przy symetrycznym ustawieniu boxa wzdłuż linii samochodu szumy powinny się zredukować, no chyba, że box, albo belki tak mają.
Miałem box Thule Dynamic 900 zamontowany na oryginalnych belkach freemonta i było w miarę cicho do 140km/h. Nadal mam ten zestaw w garażu, tylko nie mam już FF a szkoda, bo to się razem idealnie komponowało.
_________________
Jeep Cherokee Trailhawk godnie zastępuje mi Freemonta
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2595
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2017-07-12, 08:59   

E tam, biadolicie jak stare baby.

IMG_6101.JPG
Plik ściągnięto 3928 raz(y) 55,78 KB

  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
machoni 
ROZKRĘCA SIĘ
życie jest zbyt, krótkie aby jeździć nudnymi autam


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 29 Cze 2017
Posty: 15
Skąd: Kostrzyn nad Odrą
Wysłany: 2017-07-15, 22:51   

ale as tym mondeo :). Ja ostatnio zakupiłem oryginały belki, od jegomościa co kupił nowe wraz z autem. Auto sprzedał belki zostały dla mnie :mrgreen: . Boxa jeszcze nie montowałem bo nie było potrzeby leży sobie w piwnicy. Same belki do 150km/h nie zauważyłem żeby jakiś hałas powodowały.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 62000km Rok prod.: 2012
 
Jacek66 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 07 Sty 2018
Posty: 2
Wysłany: 2018-07-22, 14:17   Box dachowy TAURUS EASY 420

witam mam oryginalne belki i nie wiem czy będą pasowały do boxu TAURUS EASY 420. Nigdy nie montowałem takiego ustrojstwa. Belki są lekko wygięte (Nie mylić z uszkodzonymi) a box ma proste dno ma szerokość 94cm a belki pomiędzy górnymi pokrętłami mają tylko 85 cm. może ktoś się wypowiedzieć.
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 15700km Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group