Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVI 8.4 update
Autor Wiadomość
JohnyB 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-07-11, 06:24   

Nie, jest to wewnętrzny kabel radiowy. Musisz usunąć radio, otworzyć i znaleźć taki moduł. Antena włącza się w prawym dolnym rogu. Kabel jest cienki w kolorze białym.


Juras2324 napisał/a:
JohnyB napisał/a:
...i jestem pewien ze nie połączyli taki maly kabel ot GPS anteny i dlatego nie odbiera satelity.


Ale masz na myśli kabelek bezpośrednio za radiem czy ten w podsufitce przy antenie ?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
MojBrat 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Lip 2018
Posty: 2
Skąd: Legnica
Wysłany: 2018-07-23, 07:40   

Juras2324 napisał/a:
Mam CTP2012 i wpisując VIN na stronę:
http://www.driveuconnect.com/support/dodge/
pokazuje mi, że mam pobrać 2 aktualizacje:

pierwsza do v14 i druga do v16 - no a czytałem wcześniej w tym wątku, że to niebezpieczne do tego systemu - to jak ? można to wgrać czy nie można? Czy to możliwe by producent nie widział że mam system CTP2012 ? Swoją drogą w aucie z 2015 system z 2012 ??

[url=http://s2.ifotos.pl/...eqp.jpg]Obrazek[/url]


Też posiadam CTP2012 zrobiłem aktualizacje do 4.14(najnowsza) i nie zauważyłem problemów z nawigacją. jeszcze tylko zostało mi zaktualizwać mapy. Pobrałem najnowsze mapy z chomika od Jagruszka lecz podczas rozpakowania są błędy nie wiem dlaczego, skoro podobno są sprawdzone. Jakieś podpowiedzi ,rozpakowane winzip. Pozdrawiam
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 144000km Rok prod.: 2012
 
styroslaw 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
nowy jestem



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 13 Cze 2018
Posty: 50
Wysłany: 2018-07-23, 12:08   

Użyj 7zip.
_________________
Jak coś to mam kabel i multiecuscana najnowszego - Wrocław :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 167000km Rok prod.: 2014
 
Juras2324 
ROZKRĘCA SIĘ
Juras2324


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 15
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2018-07-23, 13:56   

Jeśli wpisze się złe hasło to też może wywalić błąd pliku przy rozpakowywaniu.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 89000km Rok prod.: 2015
 
raven 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 103
Wysłany: 2018-07-27, 21:34   

jagruszka napisał/a:
Zigor napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP


Dzięki!!
W CTP12 - aktualizacja północnej części przeszła bez problemów, niestety przy drugim etapie pomimo postępowania według powyższej instrukcji wyskakuje błąd po włożeniu pendrive - "Error on reflashing, error code: 0x 31A1, Please touch screen" :(


Też mi taki komunikat wyskoczył, ale pomogło zgaszenie silnika odczekanie kilka sekund i drugie podejście już bez problemów


u mnie po wielu próbach ciągle ten błąd wyskakuje...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Gliwice3.6 
ROZKRĘCIŁ SIĘ
Bartek-Gliwice


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Lip 2017
Posty: 50
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2018-07-28, 09:34   

I mój Freemek dostał nowe mapy za co szczególne podziękowania dla kolegi "jagruszka".
Udało się zgodnie z instrukcją zainstalować mapy. Sama instalacje poszła bez problemy tylko Nie mogłem się pozbyć "Anny" która cały czas po niemiecku szprechała, po przewertowaniu całego forum w końcu udało się znaleźć rozwiązanie i "Anna" odeszła zastąpiona "Sereną" a następnie "Małgorzatą".
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 75000km Rok prod.: 2014
 
schoooters 
ROZKRĘCA SIĘ
Schoooters


Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-01, 18:42   

Witam. U mnie także problem z wgraniem CTP 13. Po zrobieniu zgodnie z instrukcja dalej zostaje orginalny CTP 16. Jak temu zaradzić? Ktoś sobie juz z tym poradził, bo widzę podobne wątki lecz nikt nie dał odpowiedzi. A może pomoże jakoś wgranie CTPMY 14 ?
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 120000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 573
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-10-01, 22:19   

schoooters napisał/a:
Witam. U mnie także problem z wgraniem CTP 13. Po zrobieniu zgodnie z instrukcja dalej zostaje orginalny CTP 16. Jak temu zaradzić? Ktoś sobie juz z tym poradził, bo widzę podobne wątki lecz nikt nie dał odpowiedzi. A może pomoże jakoś wgranie CTPMY 14 ?

Zakładam oczywiście że wgrywasz CTP13 w trybie "Dealer mode" ?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
schoooters 
ROZKRĘCA SIĘ
Schoooters


Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 11
Wysłany: 2018-10-02, 06:36   

Tak, oczywiście wchodzę przez kombinację klawiszy. I czekam aż wyskoczy okienko z komonikatem aby wsadzić karde/pendirva.
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 120000km Rok prod.: 2015
 
Kot_Sylwester 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2017
Posty: 58
Wysłany: 2018-10-13, 17:35   

schoooters napisał/a:
Witam. U mnie także problem z wgraniem CTP 13. Po zrobieniu zgodnie z instrukcja dalej zostaje orginalny CTP 16. Jak temu zaradzić? Ktoś sobie juz z tym poradził, bo widzę podobne wątki lecz nikt nie dał odpowiedzi. A może pomoże jakoś wgranie CTPMY 14 ?


Też miałem ten problem gdy nagrałem na pendrive plik gupdate.gcd znajdujący się na wiadomym chomiku w katalogu CTP13 soft 4.08. Jednak w tym samym katalogu jest podkatalog Garmin i tam kolejny plik gipdate.gcd - z tym plikiem udało mi się wgrać CTP13 od pierwszego strzału
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-11-30, 16:13   

ja juz nie mam pomyslu. Mam CTP 16 i nie moge w zaden sposob wgrac innej wersji. Ani nowszej poprzez normalny update ani CTP 13, zeby wgrac nowe mapy.
Dodatkowo dzisiaj jak chcialem po raz kolejny wgrac CTP 17 to wyskoczyl mi blad:
Error on Reflashing, Errorcode: 0x 31A2

Dodam, ze w przeszlosci robilem juz downgrade'y i upgrade'y i wgrywanie nowych map, ale teraz nie moge tego juz zrobic od jakiegos czasu.
Ktos wie w czym rzecz? Czy moze byc roznica miedzy wgrywaniem przez pena a przez karte?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
raven 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 103
Wysłany: 2018-12-04, 21:13   

czy komuś z CTP12 udało się wgrać mapy z 2ch plików (północ+południe) ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 573
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-04, 21:47   

tucz napisał/a:
ja juz nie mam pomyslu. Mam CTP 16 i nie moge w zaden sposob wgrac innej wersji. Ani nowszej poprzez normalny update ani CTP 13, zeby wgrac nowe mapy.
Dodatkowo dzisiaj jak chcialem po raz kolejny wgrac CTP 17 to wyskoczyl mi blad:
Error on Reflashing, Errorcode: 0x 31A2

Dodam, ze w przeszlosci robilem juz downgrade'y i upgrade'y i wgrywanie nowych map, ale teraz nie moge tego juz zrobic od jakiegos czasu.
Ktos wie w czym rzecz? Czy moze byc roznica miedzy wgrywaniem przez pena a przez karte?


Jak czasami wyskakiwał mi komunikat "Error on Reflashing, Errorcode: 0x 31A2" to gasiłem silnik , odczekiwałem kilkanaście sekund i próbowałem ponownie i w moim przypadku pomagało.
Co do różnicy z wgrywaniem plików poprzez pendriva lub poprzez czytnik kart to dla CTP nie miało to znaczenia, ale dla map system był zdecydowanie bardziej "wyrozumiały" dla typu zastosowanego nośnika przy czytniku kart.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
raven 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 15 Paź 2016
Posty: 103
Wysłany: 2018-12-05, 06:52   

u mnie wyskakuje 31A1 , otwieranie nic nie daje, ten sam pendrive z mapą północy wykrywa poprawnie, po je usunięciu pojawia się ten błąd
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 573
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-09, 00:09   

Wrzuciłem dzisiaj na chomika najnowsze mapy do FF, ale z racji tego, że sprzedałem już swojego fiacika to nie mogę spradzić czy jest wszystko z nimi ok. Zamieszczam poniżej link do map i prosze o info zwrotne czy działają.
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.20.rar

Spędziłem na forum z prawdziwą przyjemnością naprawdę sporo czasu i na koniec chciałem podziękować za fajną współpracę. Na żadnym farum które znam nie dzieje się tak wiele i nie spotkałem tak fajnych ludzi, dlatego napewno czasem jeszcze tu będę zaglądał.
Pozdrawiam wszystkoch kolegów.
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2609
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-12-09, 12:41   

Dzięki 👍
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
Witold-Poznan 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 2
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-12-10, 19:16   

Jestem nowy na forum i mało "obcykany" w takich tematach jak grzebanie w oprogramowaniu itp.

We Freemoncie u taty z 2015 roku nie ma najnowszych map garmina i chyba oprogramowania.
Wiem, że jest poradnik i pliki na chomiku, ale jak wyżej wspomniałem - nie ogarniam takich rzeczy.
Fajnie byłoby to tacie zmienić, np. jako prezent na święta

Stąd pytanie: czy ktoś z POZNANIA podjąłby się tego i wgrał najnowsze dostępne oprogramowanie i mapy PL? Oczywiście za odpowiednią opłatą...

W razie chęci, proszę o wiadomość!
  Silnik: 2.7 185 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2015
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 848
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-12-10, 21:14   

jagruszka napisał/a:
Wrzuciłem dzisiaj na chomika najnowsze mapy do FF, ale z racji tego, że sprzedałem już swojego fiacika to nie mogę spradzić czy jest wszystko z nimi ok. Zamieszczam poniżej link do map i prosze o info zwrotne czy działają.
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.20.rar

Spędziłem na forum z prawdziwą przyjemnością naprawdę sporo czasu i na koniec chciałem podziękować za fajną współpracę. Na żadnym farum które znam nie dzieje się tak wiele i nie spotkałem tak fajnych ludzi, dlatego napewno czasem jeszcze tu będę zaglądał.
Pozdrawiam wszystkoch kolegów.
Jakim autkiem będziesz teraz pomykał
_________________
bg.gorniak
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1984
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-12-11, 08:40   

Jagruszka, dzięki za wsparcie ! 8-)
Mam nadzieję że dalej będziesz tu często zaglądał..
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 573
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-11, 10:08   

bg.gorniak napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Wrzuciłem dzisiaj na chomika najnowsze mapy do FF, ale z racji tego, że sprzedałem już swojego fiacika to nie mogę spradzić czy jest wszystko z nimi ok. Zamieszczam poniżej link do map i prosze o info zwrotne czy działają.
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.20.rar

Spędziłem na forum z prawdziwą przyjemnością naprawdę sporo czasu i na koniec chciałem podziękować za fajną współpracę. Na żadnym farum które znam nie dzieje się tak wiele i nie spotkałem tak fajnych ludzi, dlatego napewno czasem jeszcze tu będę zaglądał.
Pozdrawiam wszystkoch kolegów.
Jakim autkiem będziesz teraz pomykał


Teraz Peugeot 5008
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 848
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-12-11, 22:01   

Ciekawe autko napisz wrażenia(jaki silnik i wyposażenie?)Pozdrawiam DG
_________________
bg.gorniak
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2609
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-12-11, 22:56   

Kolega ma 3008 i jest mega. Wsadził do benzyniaka chip, sam w garażu i ma 210 komi. Jarguszka ma diesla zdaje się. Ale wystrój wnętrza jest doskonały. Jak to w Peugeocie ;)
Szkoda tylko, że nie wsadzili do tylnych kół silników elektrycznych, jak w hybrydowym 508 RHX.
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 573
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-12-12, 21:50   

bg.gorniak napisał/a:
Ciekawe autko napisz wrażenia(jaki silnik i wyposażenie?)Pozdrawiam DG

Peugeot 508 benzyna-turbo 1,6 PureTech 180 KM S&S EAT8 (250NM przy 1450 obr/min)
- biała perła z czarnym dachem:
- super automat 8-biegowy
- Nawigacja z dożywotnią aktualizacją i Mirror Screan
- System kamer 360st
- czujniki parkowania przód+tył
- system bezkluczykowy
- Pakiet Drive Assist (System Active Safety Brake, System ostrzegania przed kolizją - Distance Alert, Adaptacyjny Tempomat z funkcją STOP)
- System ostrzegania przed kolizją - Distance Alert, System monitorowania pasa ruchu
- Pakiet Advanced Grip Control - system ułatwiający jazdę po nawierzchniach o ograniczonej przyczepności, Hill Assist Descent Control
i jakieś mniej istotne bajery
Freemonta wspominam bardzo miło, ale w porównaniu w Peugeocie jest taki cicho jakby nie było silnika no i zajebista skrzynia automatyczna
Zobaczymy jak będzie się sprawował. Na razie jest ok
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 116000km Rok prod.: 2013
 
Kot_Sylwester 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2017
Posty: 58
Wysłany: Wczoraj 9:51   

10 lat w motoryzacji to jednak dużo - kto by w momencie projektowania Freemonta myślał o takiej ilości elektroniki jaka teraz montuje się w autach nawet niższej klasy na dzień dobry.

Szerokości!
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2013
 
markrzy 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 53
Wysłany: Wczoraj 11:36   

Z ciekawości zobaczyłem opinię o 5008 na Autocentrum:
"Uciążliwe usterki zgłoszone przez oceniającego:
Układ elektryczny : byłem w serwisie 5 razy. Nie są w stanie naprawić niczego: samoczynne zamykanie się rolety od szyberdachu, świecenie kontrolki pola martwego w lusterkach wstecznych kiedy nie nadjeżdża samochód, pokazuje się informacja że jest usterka systemu automatycznego hamowania (po jakimś czasie znika), często blokuje się i nie można uruchomić tempomatu aktywnego, unosząca się maska przy mijaniu się z tirami, zawieszanie się automatycznej zmiany świateł z mijania na drogowe, blokowanie się systemu automatycznego otwierania się bagażnika (ruch nogą pod bagażnikiem po winien go otwierać), źle spasowana albo deska rozdzielcza albo szyba przednia (z lewej strony jest bardzo duży luz którego nie ma z prawej), z lewego dolnego rogu szyby gdzie jest większy luz na deskę raz dostałą się woda, z tego miejsca pod czas jazdy dochodzi głośny szum powietrza oraz czuć zdecydowanie chłodne powietrze z zewnątrz, trzęsła się kierownica przy hamowaniu, wymieniono oraz klocki z przodu i z tyłu, które to klocki musieli przyszlifować bo nic się nie poprawiło jest lepiej ale nadal kierownica drży... samochód ma nie całe 38000 km przebiegu.."
Oby jagruszka twój egzemplarz był lepszy. Miałem kiedyś Lagunę - miała opinię KRLÓWEJ LAWET.I była to prawda.
  
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 73000km Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group