Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVI 8.4 update
Autor Wiadomość
Mzibu 
OBSERWATOR
Mzibu


Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 1
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-04-02, 18:10   

Witam.
Moja przygoda z freemontem już trwa kilka lat i na razie zero problemów.
Na forum już jakiś czas temu się pojawiłem lecz z braku czasu i problemów z freemontem o forum zapomniałem :oops: . Teraz postanowiłem wgrać nowe mapy. :roll:
Instalacja map w CTP2012. Udało mi się wgrać aktualizację i najnowsze mapy . (Podczas instalacji chce kodu. Gzie ten kod wygenerować?) Ja znalazłem coś takiego
http://www.chargerforums....ad.php?t=236665
tu pobrałem gmaptool
http://www.gmaptool.eu/en/content/windows-setup
a tu pobrałem JetMouse
https://www.gpspower.net/...e-jetmouse.html
od kolegi jagruszka z chomika (za co wielkie dzięki ) pobrałem najnowsza mapa Europe NTU 2018.30 potraktowałem gmaptool potem JetMouse wygenerowałem kod ale w samej paczce map od jagruszka nic nie zmieniałem navi wszystko pięknie łyknęło instalacja około 1h i na koniec komunikat " Map update was installed successfully" :lol:

Jeszcze nic nie testowałem nie sprawdzałem nie było kiedy ale zaraz po świętach sprawdzę czy wszystko ok. Martwi mnie tylko czas instalacji 1h a nie tak jak wszyscy piszą około 2h .
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 124000km Rok prod.: 2012
 
schoooters 
OBSERWATOR
Schoooters


Dołączył: 04 Kwi 2018
Posty: 7
Wysłany: 2018-04-04, 14:34   

Witam. Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość.
Także wgrałem mapy od kolegi jagruszka z chomika za co wielkie dzięki kolegom. Wgrałem CTP13 z drobnymi problemami nie wiem czemu nie widział pendrive ale w końcu po 4 wymianach w końcu poszło z karty SD 32gb z czytnika zewnetrznego. Potem wgrałem mapki i następnie do CTP 16. Wszystko chodzi lecz nasuwa się pytanie czy menu w naszym języku ojczystym też można jakoś wgrać. Prosiłbym o wskazówkę.Dodam że aktualnie dograłęm do CTP 16, i czy po tych krokach będę mógł dalej ingerować czy muszę się znowu cofnąć do CTP 13
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 120000km Rok prod.: 2015
 
pawloplay 
OBSERWATOR


Dołączył: 11 Kwi 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-04-11, 15:24   

mogę prosić o przypomnienie hasłą do folderów na PW?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
AnnHeel 
ROZKRĘCA SIĘ
AnnHeel



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 19 Lip 2016
Posty: 13
Skąd: Kielce
Wysłany: 2018-04-12, 10:57   

pawloplay napisał/a:
mogę prosić o przypomnienie hasłą do folderów na PW?



cyt. Subuk "Czytaj Pan forum, a nie na łatwiznę."

frmntpl
_________________
Artur Kielce
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 160000km Rok prod.: 2012
 
Orson 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 48
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2018-06-10, 20:23   

Hej. Na jednym z for nawigacyjnych pojawiły się już mapy 2019.10. Do nich są również do pobrania pliki ASR, JCV oraz gmap3D. Czy te dodatki można normalnie dograć do naszych nawigacji?

EDIT: A dobra, ogarnąłem. Trzeba je wrzucić do katalogu Garmin.
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 137520km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-11, 00:26   

Orson napisał/a:
Hej. Na jednym z for nawigacyjnych pojawiły się już mapy 2019.10. Do nich są również do pobrania pliki ASR, JCV oraz gmap3D. Czy te dodatki można normalnie dograć do naszych nawigacji?

EDIT: A dobra, ogarnąłem. Trzeba je wrzucić do katalogu Garmin.


Nie jest to takie proste - pliki muszą być zgodne z naszym uconnectem, nie piersze lepsze dla Garmina.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Orson 
ROZKRĘCA SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Maj 2018
Posty: 48
Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2018-06-12, 13:40   

Widzę, że już u Ciebie na chomiku są najnowsze mapy :) Rozumiem, że procedura instalacji jest taka sama jak przy poprzedniej wersji? Mam zainstalowaną północną część Europy w wersji 2018.30. Po podpięciu pendrive'a zostanie ona zastąpiona nową wersją bez potrzeby ewentualnego odinstalowywania?

EDIT: A tak swoją drogą. Jest gdzieś możliwość sprawdzenia różnic pomiędzy poszczególnymi wersjami map?
_________________
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 137520km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-13, 10:53   

Orson napisał/a:
Widzę, że już u Ciebie na chomiku są najnowsze mapy :) Rozumiem, że procedura instalacji jest taka sama jak przy poprzedniej wersji? Mam zainstalowaną północną część Europy w wersji 2018.30. Po podpięciu pendrive'a zostanie ona zastąpiona nową wersją bez potrzeby ewentualnego odinstalowywania?

EDIT: A tak swoją drogą. Jest gdzieś możliwość sprawdzenia różnic pomiędzy poszczególnymi wersjami map?


Nie ma potrzeby odinstalowywania starych map - zostaną zastąpione automatycznie nowymi
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-13, 11:17   

Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1964
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-13, 21:11   

Jesteś gość :mrgreen:
Aktualizacja szczególnie przydatna przed wakacjami !!
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2569
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-06-13, 21:19   

W nowym VW do nawigacji dają kartę SD z mapami. Pięcioletnia darmowa aktualizacja. Jest jednak tak, że karta musi być w czytniku, inaczej system nie będzie działać.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
krzychu0727 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 247
Skąd: Tychy
Wysłany: 2018-06-14, 23:29   

maq napisał/a:
W nowym VW do nawigacji dają kartę SD z mapami. Pięcioletnia darmowa aktualizacja. Jest jednak tak, że karta musi być w czytniku, inaczej system nie będzie działać.


ukłon w stronę wypożyczalni..właśnie ujeżdzam nową gwiazdę i stwierdziłem, że chyba nie trzeba domawiać specjalnie nawigacji do tego segmentu aut.. Wyszła cebula :-P nawigacja jest, niestety karty brak :-/ ot cała filozofia zaoszczędzenia 20 kilku £
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 58000km Rok prod.: 2015
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2569
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-06-14, 23:41   

Pewnie nie ma, żeby nie zginęła przypadkiem. A korzystam z Amaroka firmowego. Nie z wypożyczalni.
Nawigacja w VW ma już informację o korkach. Pojeździłem po Warszawie i jest nieźle. Jutro jednak wracam do Fiacika. W porównaniu z pikapem jest mega wygodny ;)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 95059km Rok prod.: 2014
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 176
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-06-15, 17:32   

jagruszka napisał/a:
Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP


Dzięki!!
W CTP12 - aktualizacja północnej części przeszła bez problemów, niestety przy drugim etapie pomimo postępowania według powyższej instrukcji wyskakuje błąd po włożeniu pendrive - "Error on reflashing, error code: 0x 31A1, Please touch screen" :(
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 113000km Rok prod.: 2012
 
GrandeBanditos 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Cze 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-06-17, 05:45   

Witam, ja zainstalowałem najnowsze mapy 2019 do freemonta i niestety stało sie to że Polska i inne kraje - mam drogi krajowe / autostrady BRAK ULIC I NAZW MNIEJSZYCH MIEJSCOWOŚCI... czy gdzieś jest błąd??? a może ja coś źle zrobiłem (było jak w instrukcji)
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 190500km Rok prod.: 2014
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-18, 00:32   

Zigor napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP


Dzięki!!
W CTP12 - aktualizacja północnej części przeszła bez problemów, niestety przy drugim etapie pomimo postępowania według powyższej instrukcji wyskakuje błąd po włożeniu pendrive - "Error on reflashing, error code: 0x 31A1, Please touch screen" :(


Też mi taki komunikat wyskoczył, ale pomogło zgaszenie silnika odczekanie kilka sekund i drugie podejście już bez problemów
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-06-18, 00:34   

GrandeBanditos napisał/a:
Witam, ja zainstalowałem najnowsze mapy 2019 do freemonta i niestety stało sie to że Polska i inne kraje - mam drogi krajowe / autostrady BRAK ULIC I NAZW MNIEJSZYCH MIEJSCOWOŚCI... czy gdzieś jest błąd??? a może ja coś źle zrobiłem (było jak w instrukcji)


Coś chyba poszło nie tak spróbowałbym na Twoim miejscu jeszcze raz aktualizować...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Lukas212 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 03 Lip 2018
Posty: 1
Skąd: Nysa
Wysłany: 2018-07-03, 17:46   

Witam serdecznie,
Zwracam się z problemem, posiadam fabrycznie model radia CTP14, wersja systemu 4.25.
Chciałem zaktualizować nawigację, stosując się do poradnika użytkownika jagruszka z chomikuj.
Po pobraniu downgradu CTP13 i próbie instalacji nic się nie dzieje, nadal zostaje CTP14.
Jest jakiś majster który miał podobny problem?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 65000km Rok prod.: 2014
 
krzysc2@wp.pl 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 20 Kwi 2015
Posty: 25
Wysłany: 2018-07-04, 16:37   

Tak tez mam ten sam problem. Czytalem troche wpisow na amerykanskich forach dodga i chryslera i wiem ze udala sie proba wgrania map bez cofania wersji do ctp13 z poziomu ctp14 ale wczesniej mapy musialy zostac odblokowane. Nie sprawdzalem tego jeszczd j siebie ale moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-07-06, 22:18   

No to czekamy na wieści
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Juras2324 
ROZKRĘCA SIĘ
Juras2324


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 12
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2018-07-07, 08:16   

Mam CTP2012 i wpisując VIN na stronę:
http://www.driveuconnect.com/support/dodge/
pokazuje mi, że mam pobrać 2 aktualizacje:

pierwsza do v14 i druga do v16 - no a czytałem wcześniej w tym wątku, że to niebezpieczne do tego systemu - to jak ? można to wgrać czy nie można? Czy to możliwe by producent nie widział że mam system CTP2012 ? Swoją drogą w aucie z 2015 system z 2012 ??

  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 89000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 562
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-07-09, 10:43   

Juras2324 napisał/a:
Mam CTP2012 i wpisując VIN na stronę:
http://www.driveuconnect.com/support/dodge/
pokazuje mi, że mam pobrać 2 aktualizacje:

pierwsza do v14 i druga do v16 - no a czytałem wcześniej w tym wątku, że to niebezpieczne do tego systemu - to jak ? można to wgrać czy nie można? Czy to możliwe by producent nie widział że mam system CTP2012 ? Swoją drogą w aucie z 2015 system z 2012 ??

[url=http://s2.ifotos.pl/...eqp.jpg]Obrazek[/url]


Coś mi nie pasuje bo piszesz że masz CTP2012 a rocznik produkcji podajesz 2015 ???
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Juras2324 
ROZKRĘCA SIĘ
Juras2324


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 12
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2018-07-09, 15:32   

No może mam składaka - nie wiem bo dopiero co kupiłem to auto.... w dowodzie rejestracyjnym data produkcji luty 2015.

  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 89000km Rok prod.: 2015
 
JohnyB 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 4
Wysłany: 2018-07-10, 08:06   

Tak i jest. Do twojego radio est włożony stary modul navigacji i jestem pewien ze ne połączyli taki maly kabel ot GPS antenu i dlatego nie odbiera satelity.


Juras2324 napisał/a:
No może mam składaka - nie wiem bo dopiero co kupiłem to auto.... w dowodzie rejestracyjnym data produkcji luty 2015.
[url=http://s2.ifotos.pl/...pnx.jpg]Obrazek[/url]
[url=http://s10.ifotos.pl...pnn.jpg]Obrazek[/url]
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Juras2324 
ROZKRĘCA SIĘ
Juras2324


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Lip 2018
Posty: 12
Skąd: Bochnia
Wysłany: 2018-07-10, 19:59   

JohnyB napisał/a:
...i jestem pewien ze nie połączyli taki maly kabel ot GPS anteny i dlatego nie odbiera satelity.


Ale masz na myśli kabelek bezpośrednio za radiem czy ten w podsufitce przy antenie ?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 89000km Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group