Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
NAVI 8.4 update
Autor Wiadomość
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2469
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-06-13, 21:19   

W nowym VW do nawigacji dają kartę SD z mapami. Pięcioletnia darmowa aktualizacja. Jest jednak tak, że karta musi być w czytniku, inaczej system nie będzie działać.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90909km Rok prod.: 2014
 
krzychu0727 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Paź 2015
Posty: 231
Skąd: Tychy
Wysłany: 2018-06-14, 23:29   

maq napisał/a:
W nowym VW do nawigacji dają kartę SD z mapami. Pięcioletnia darmowa aktualizacja. Jest jednak tak, że karta musi być w czytniku, inaczej system nie będzie działać.


ukłon w stronę wypożyczalni..właśnie ujeżdzam nową gwiazdę i stwierdziłem, że chyba nie trzeba domawiać specjalnie nawigacji do tego segmentu aut.. Wyszła cebula :-P nawigacja jest, niestety karty brak :-/ ot cała filozofia zaoszczędzenia 20 kilku £
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 58000km Rok prod.: 2015
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2469
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-06-14, 23:41   

Pewnie nie ma, żeby nie zginęła przypadkiem. A korzystam z Amaroka firmowego. Nie z wypożyczalni.
Nawigacja w VW ma już informację o korkach. Pojeździłem po Warszawie i jest nieźle. Jutro jednak wracam do Fiacika. W porównaniu z pikapem jest mega wygodny ;)
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90909km Rok prod.: 2014
 
Zigor 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Sie 2015
Posty: 172
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-06-15, 17:32   

jagruszka napisał/a:
Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP


Dzięki!!
W CTP12 - aktualizacja północnej części przeszła bez problemów, niestety przy drugim etapie pomimo postępowania według powyższej instrukcji wyskakuje błąd po włożeniu pendrive - "Error on reflashing, error code: 0x 31A1, Please touch screen" :(
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 105000km Rok prod.: 2012
 
GrandeBanditos 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Cze 2018
Posty: 1
Wysłany: 2018-06-17, 05:45   

Witam, ja zainstalowałem najnowsze mapy 2019 do freemonta i niestety stało sie to że Polska i inne kraje - mam drogi krajowe / autostrady BRAK ULIC I NAZW MNIEJSZYCH MIEJSCOWOŚCI... czy gdzieś jest błąd??? a może ja coś źle zrobiłem (było jak w instrukcji)
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 190500km Rok prod.: 2014
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 551
Skąd: Kalisz
Wysłany: Wczoraj 0:32   

Zigor napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Są już dostępne nowe mapy do FF 2019.10 Europa Full
http://chomikuj.pl/jagrus...NTU+2019.10.rar
Mapy sprawdzone zainstalowane i wszystko jest ok.


Dla przypomnienia chcąc mieć całą Europę mapy instalujemy 2-etaopwo. Przy pierszej instalacji map zawartość pendriva zostawiamy bez zmian, a jak mamy już zainstalowaną północ Europy to wtedy na naszym pendrivie robimy modyfikacje: usuwany z pendriva plik gmapprom.img i zmieniamy nazwę pliku D6210060A.img na gmapsupp.img i instalujemy tak samo jek za pierszym razem. Oczywiście aby insalacja przebiegła pomyślnie musimy dowgradować system Uconnect do werscji CTP13...
Piszę to wszystko bo jest sporo nowych użytkowników na forum i się pojawiają problemy...
W szczegółach opisałem cały proces u instrukcji:
http://chomikuj.pl/jagrus...zacji+map+i+CTP


Dzięki!!
W CTP12 - aktualizacja północnej części przeszła bez problemów, niestety przy drugim etapie pomimo postępowania według powyższej instrukcji wyskakuje błąd po włożeniu pendrive - "Error on reflashing, error code: 0x 31A1, Please touch screen" :(


Też mi taki komunikat wyskoczył, ale pomogło zgaszenie silnika odczekanie kilka sekund i drugie podejście już bez problemów
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101500km Rok prod.: 2013
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 551
Skąd: Kalisz
Wysłany: Wczoraj 0:34   

GrandeBanditos napisał/a:
Witam, ja zainstalowałem najnowsze mapy 2019 do freemonta i niestety stało sie to że Polska i inne kraje - mam drogi krajowe / autostrady BRAK ULIC I NAZW MNIEJSZYCH MIEJSCOWOŚCI... czy gdzieś jest błąd??? a może ja coś źle zrobiłem (było jak w instrukcji)


Coś chyba poszło nie tak spróbowałbym na Twoim miejscu jeszcze raz aktualizować...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 101500km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group