Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Bluetooth
Autor Wiadomość
kampop7 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 31 Mar 2018
Posty: 13
Wysłany: 2018-06-05, 16:15   

Dzwonlem do ASO - ostatnia aktualizację uconnect mają z 2014 roku, a telefon model 2017 więc może jak to Pan powiedział być problem z łącznością - zrywaniem połączeń. FF już nie produkują i ASO nic nie wie o jakieś kolejnej aktualizacji by dopasować zestaw do nowych androidów i wersji bluetooth.

Także auto z zestawem głosnomowiącym - który nie współpracuje dobrze z nowszym telefonem. Może ktoś z was zna firmy na pomorzu co potrafia wydusić coś z Uconnecta - zaktualizować.
_________________
kampop7
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 54400km Rok prod.: 2014
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 37 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1922
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-06-06, 00:02   

Oczywiście że są aktualizacje - na stronie ucoonect-a podajesz typ VIN auta i możesz ściągnąć najnowszą wersję:

https://www.driveuconnect...are-update.html

Po moim VIN, u mnie wyskakuje jakaś aktualizacja z początku 2017r:

Update Available
Your 2013 equipped with the system qualifies for the following software updates:

Update 1:
UCONNECT_8.4_RADIO_16.21.D7_MY13_JC_JF_LD_LX

Service Bulletin ID: 08-004-17

Release Date: 2017-01-11

Ta strona jest specyficzna - nie używaj Mozilli, lecz IE.
To że ASO w Polsce nie chce już wspierać Freemonta, to nie znaczy że producent systemu z USA nas olewa. Mają zanotowany KAŻDY vin, niezależnie od tego, czy to Freemont czy Journey, czy Durango, czy Jeep.

Z tego co pamiętam, już raz aktualizowałem z z 2-3 lata temu bezpośrednio od nich, i wszystko przebiegło ok. Są tam kompletne instrukcje, jak to zrobić bezpiecznie.
_________________
pozdr.
Tomek
  
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
kampop7 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 31 Mar 2018
Posty: 13
Wysłany: 2018-06-06, 19:35   

Sprawa trochę sie rozkręciła, tak jak pisze kolega weszedłem na stronę uconnct lecz z uwagi że odpaliłem, że opcja sprawdzenia kompatybilności po wybraniu " freemont" wyrzuca u mnie błąd niezależnie od wybranej przeglądarki. Postanowiłem zadzwonić na pomoc Fiata 0800..... wczoraj ok godz. 18.00
Po przekazaniu informacji o problemie Pani stwierdza, że mojego modelu telefonu nie ma na liście urządzeń kompatybilnych i zarejestrowała zgłoszenie.

Ku mojemu zdziwieniu z rana dnia następnego dzwoni ASO (dostali info o zgłoszeniu) - z propozycją wizyty by podłączyć auto do neta by włosi pogrzebali w uconnekct w celu usunięcia problemu.
Po około 3 godzinach, kolejny telefon - na wyświetlaczu Bielsko-Biała. FCA Poland. I pytania czy serwis już dzwonil, czy jestem umówiony na wizyte, pogadanka o problemie...

Narazie jestem w szoku - jestem od miesiąca właścicielem auta już bez gwarancji a tu taka mobilizacja - jeszcze jak próba naprawy dojdzie do skutku to będę w pełni zadowolony.

Dla mnie działający zestaw głośnomówiący to podstawa dla mojego bezpieczeństwa - zresztą bym nie bał pod uwagę FF gdyby takiego urządzenia nie było wbudowanego - przenośne urządzenia mi nie odpowiadają.

Dziś zestaw działał na 3 polączeniach wych. i jednym przychodzącym po czym kiedy tylko pomyślałem, że chyba już jest ok zerwało połączenie z telefonem :P

Czekany do 13.06 na wizytę w ASO
_________________
kampop7
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 54400km Rok prod.: 2014
 
arturg 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Gru 2017
Posty: 42
Skąd: myślenice
Wysłany: 2018-06-08, 12:35   

Wczoraj byłem w Interauto - miła obsługa nawet chceli mi upgradowac HFM ale nie mieli kabla
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2012
 
arturg 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Gru 2017
Posty: 42
Skąd: myślenice
Wysłany: 2018-06-08, 16:25   

czy ktoś ma do dyspozycji kabel do aktualizacji HFM - ponoc taki jest potrzebny
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group