Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzisiejszy Chip-tuning FF
Autor Wiadomość
madek1 
ROZKRĘCA SIĘ


Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 12
Wysłany: 2017-12-04, 19:56   

Witam.
Zamierzam wstawić do swojego Freemonta(2.0 jtd, 170 KM, automat, AWD) chip CR10MAP z dziesięcioma ustawieniami (mapa 1 najmocniejsza sport, mapa 10 najsłabsza, 4-6 mapy standard) z firmy ProRacing z Legnicy.
http://allegro.pl/peugeot...6734842298.html
Przyrost mocy 15-35KM i ok 30NM

Czy Ktoś może ma doświadczenia z tego typu Chipami? Czy faktycznie będzie wzrost mocy, momentu, mniejsze spalanie paliwa i lepsza praca silnika i skrzyni bez ujemnego wpływu na silnik, turbinę, automatyczna skrzynię biegów itp., itd.?

Kolega "jagruszka" jest, z tego co czytam, zadowolony z chipa z Legnicy.
Czy Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia, wiedzę?

Pozdrawiam - Tomek.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 535
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2017-12-04, 22:59   

Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 96000km Rok prod.: 2013
 
Krystian11 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-01-06, 12:43   

Panowie, pytanie
Dopiero szukam swojego wymarzonego Freemonta; znalazłem jednego ze stuningowanym silnikiem.

Samochód bardzo ładnie utrzymany, z zewnątrz i wewnątrz wyglada jak nowy. W ogłoszeniu: 170 KM, po tuningu 204. W dowodzie - 140. Facet twierdzi, ze silniki 140 konne to te same, co 170 konne, tylko ograniczone komputerem.

Moje pierwsze pytanie: Czy to wogole możliwe?
Czy to bezpiecznie dla silnika?
Czy nie powinno sie tego zgłosić?

Z Góry dzięki za odpowiedź
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 192000km Rok prod.: 2012
 
michu300 
PRAWIE U SIEBIE



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 133
Wysłany: 2018-01-08, 09:56   

Te 204KM to jednak trochę przesadzone. W sensie, że moim zdaniem za dużo. Aczkolwiek możliwe.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 43000km Rok prod.: 2014
 
Piotrwu 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 15
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-01-08, 15:50   

pewnie osiągi i pracę poprawia, trwałości elementów silnika z pewnością nie
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2014
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 1964
Skąd: Józefosław

Wysłany: 2018-01-08, 17:03   

Dzisiaj gadałem z kolegą. D5 w Volvo się rozleciało po 270 k km. Jednak noe ma wiecznych silników. Ten miał być niezniszczalny. Używana jednostka z pełnym osprzętem, to około 10 tys zł. Może wymagasz dodatkowych 3. i trzeba ką jeszcze wyjąć ze starego auta i wsadzić do swojego.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 84848km Rok prod.: 2014
 
preis 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 21 Lip 2016
Posty: 17
Wysłany: 2018-02-13, 14:53   

jagruszka napisał/a:
Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów


Możesz podać, który to był chip z ebaya?
Linki już nie działają.

Dzięki!
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
markrzy 
OBSERWATOR


Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 10
Wysłany: 2018-02-14, 10:14   

Witam. Jak właśnie odpiąłem chipa od swojego Freemonta i testuję jazdę bez niego. Za jakiś czas napiszę o swoich spostrzeżeniach.
Miałem założony sterownik DDP sv seria. Na wydruku z hamowni z Opola moc po chipowaniu - 195KM
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 66000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 535
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-02-14, 23:48   

preis napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów


Możesz podać, który to był chip z ebaya?
Linki już nie działają.

Dzięki!


Proszę:
http://www.ebay.pl/itm/CE...5wAAOSweW5U2jJH
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 96000km Rok prod.: 2013
 
Sylwester 76 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 151
Wysłany: 2018-02-15, 08:53   

Witam,

A nie lepiej zrobić Chipa indywidualnie pod auto/możliwości silnika?
Na hamowni sprawdzić, skorygować mapy, etc.

Miałem takiego w S-maxie i nie narzekałem. Auto miało fantastycznego kopa w odpowiednim zakresie obrotów. Chip był zrobiony przy około 90 tys , a ja sprzedawalem go jak miał koło 300tys.

Do mojej Fryty Niemcy wsadzili takie coś:


Elektryk mi to odłączył szukając przyczyn wzbudzania się auta ( o tym w innym wątku ).
Jak na razie jeżdżę więc bez.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group