Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzisiejszy Chip-tuning FF
Autor Wiadomość
madek1 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 14
Wysłany: 2017-12-04, 19:56   

Witam.
Zamierzam wstawić do swojego Freemonta(2.0 jtd, 170 KM, automat, AWD) chip CR10MAP z dziesięcioma ustawieniami (mapa 1 najmocniejsza sport, mapa 10 najsłabsza, 4-6 mapy standard) z firmy ProRacing z Legnicy.
http://allegro.pl/peugeot...6734842298.html
Przyrost mocy 15-35KM i ok 30NM

Czy Ktoś może ma doświadczenia z tego typu Chipami? Czy faktycznie będzie wzrost mocy, momentu, mniejsze spalanie paliwa i lepsza praca silnika i skrzyni bez ujemnego wpływu na silnik, turbinę, automatyczna skrzynię biegów itp., itd.?

Kolega "jagruszka" jest, z tego co czytam, zadowolony z chipa z Legnicy.
Czy Ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia, wiedzę?

Pozdrawiam - Tomek.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 190000km Rok prod.: 2014
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 556
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2017-12-04, 22:59   

Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Krystian11 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 06 Sty 2018
Posty: 58
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-01-06, 12:43   

Panowie, pytanie
Dopiero szukam swojego wymarzonego Freemonta; znalazłem jednego ze stuningowanym silnikiem.

Samochód bardzo ładnie utrzymany, z zewnątrz i wewnątrz wyglada jak nowy. W ogłoszeniu: 170 KM, po tuningu 204. W dowodzie - 140. Facet twierdzi, ze silniki 140 konne to te same, co 170 konne, tylko ograniczone komputerem.

Moje pierwsze pytanie: Czy to wogole możliwe?
Czy to bezpiecznie dla silnika?
Czy nie powinno sie tego zgłosić?

Z Góry dzięki za odpowiedź
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 192000km Rok prod.: 2012
 
michu300 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 150
Wysłany: 2018-01-08, 09:56   

Te 204KM to jednak trochę przesadzone. W sensie, że moim zdaniem za dużo. Aczkolwiek możliwe.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 43000km Rok prod.: 2014
 
Piotrwu 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 18
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-01-08, 15:50   

pewnie osiągi i pracę poprawia, trwałości elementów silnika z pewnością nie
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2014
 
maq 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 08 Paź 2015
Posty: 2513
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2018-01-08, 17:03   

Dzisiaj gadałem z kolegą. D5 w Volvo się rozleciało po 270 k km. Jednak noe ma wiecznych silników. Ten miał być niezniszczalny. Używana jednostka z pełnym osprzętem, to około 10 tys zł. Może wymagasz dodatkowych 3. i trzeba ką jeszcze wyjąć ze starego auta i wsadzić do swojego.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 90909km Rok prod.: 2014
 
preis 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 21 Lip 2016
Posty: 19
Wysłany: 2018-02-13, 14:53   

jagruszka napisał/a:
Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów


Możesz podać, który to był chip z ebaya?
Linki już nie działają.

Dzięki!
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
markrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 42
Wysłany: 2018-02-14, 10:14   

Witam. Jak właśnie odpiąłem chipa od swojego Freemonta i testuję jazdę bez niego. Za jakiś czas napiszę o swoich spostrzeżeniach.
Miałem założony sterownik DDP sv seria. Na wydruku z hamowni z Opola moc po chipowaniu - 195KM
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 73000km Rok prod.: 2015
 
jagruszka 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 556
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2018-02-14, 23:48   

preis napisał/a:
jagruszka napisał/a:
Potwierdzam, chip nie daje może jakiegoś wielkiego kopa ale znacząco poprawia pracę silnika a zwłaszcza automatycznej skrzyni biegów


Możesz podać, który to był chip z ebaya?
Linki już nie działają.

Dzięki!


Proszę:
http://www.ebay.pl/itm/CE...5wAAOSweW5U2jJH
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 108000km Rok prod.: 2013
 
Sylwester 76 
CZŁOWIEK FORUM


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Sty 2017
Posty: 204
Wysłany: 2018-02-15, 08:53   

Witam,

A nie lepiej zrobić Chipa indywidualnie pod auto/możliwości silnika?
Na hamowni sprawdzić, skorygować mapy, etc.

Miałem takiego w S-maxie i nie narzekałem. Auto miało fantastycznego kopa w odpowiednim zakresie obrotów. Chip był zrobiony przy około 90 tys , a ja sprzedawalem go jak miał koło 300tys.

Do mojej Fryty Niemcy wsadzili takie coś:


Elektryk mi to odłączył szukając przyczyn wzbudzania się auta ( o tym w innym wątku ).
Jak na razie jeżdżę więc bez.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Rok prod.: 2012
 
Plonek48 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 23 Lut 2018
Posty: 41
Skąd: Mikołów
Wysłany: 2018-03-23, 22:53   

a ja mam pytanie co z tą hamownią też bede sie decydował na chiptuning w Cinsoft ale tam nie sprawdzi mi na hamowni no chyba że na moja odpowiedzialność. Jak sadzicie ile bez hamowni mi z tego wyjdzie i czy bedzie to dobrze zestrojone. W tym Cinsoft wspomniał że bez hamowni wyjdzie coś koło 190 paru km ale nie wiem jak z niutkami.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 223000km Rok prod.: 2012
 
wma 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 08 Mar 2018
Posty: 58
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-05, 00:24   

Zastanawiam się nad chip tuningiem. Nie dlatego, że mam żyłkę rajdowca, bo to co jest mi wystarcza. Powodem jest automatyczna skrzynia biegów. To jest mój pierwszy automat w dieslu wcześniej jeździłem trochę benzyniakami (ale tam to było OK). Tutaj to jakaś masakra jest, wystarczy nadepnąć trochę na gaz a obroty wchodzą na czerwone pole (nie potrafię wytrzymać dźwięku piłującego silnika).
1. Czy tak jest w każdym samochodzie, czy tylko we freemoncie to jest źle ustawione.
2. Czy chip tuning to poprawia? Faktycznie przełącza biegi szybciej? Przy jakich obrotach przerzuca biegi.
3. Co myślicie o power boxie 2 kanałowym. Kosztuje prawie tyle ile normalny chip. Ale jednak zawsze można go odłączyć, nie ma stałej ingerencji w samochód.
Warto?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2013
 
Marco_Fre 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 25 Paź 2016
Posty: 200
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-05, 09:33   

Podłączam się do pytań kolegi wma - mam dokładnie takie same odczucia i pomysł instalacji boxa.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 216000km Rok prod.: 2013
 
markrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 42
Wysłany: 2018-04-05, 16:00   

Ja mam dwukanałowca. Właśnie odłączyłem , aby zobaczyć jak się jezdzi bez niego. Testy trwają. Za tydzień jestem umówiony w serwisie Fiata i będę robić aktualizację skrzyni. Zobaczymy co to da. Niestety automat to nie jest mocna strona tego autka.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 73000km Rok prod.: 2015
 
Michał wawa 
PRAWIE U SIEBIE



FF/DJ: JOURNEY
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Paź 2017
Posty: 114
Wysłany: 2018-04-05, 20:49   

wma napisał/a:
Zastanawiam się nad chip tuningiem. Nie dlatego, że mam żyłkę rajdowca, bo to co jest mi wystarcza. Powodem jest automatyczna skrzynia biegów. To jest mój pierwszy automat w dieslu wcześniej jeździłem trochę benzyniakami (ale tam to było OK). Tutaj to jakaś masakra jest, wystarczy nadepnąć trochę na gaz a obroty wchodzą na czerwone pole (nie potrafię wytrzymać dźwięku piłującego silnika).
1. Czy tak jest w każdym samochodzie, czy tylko we freemoncie to jest źle ustawione.
2. Czy chip tuning to poprawia? Faktycznie przełącza biegi szybciej? Przy jakich obrotach przerzuca biegi.
3. Co myślicie o power boxie 2 kanałowym. Kosztuje prawie tyle ile normalny chip. Ale jednak zawsze można go odłączyć, nie ma stałej ingerencji w samochód.
Warto?

Tak samo jest z chip tuningiem... Zawsze możesz powrócić do pierwotnych ustawień.Chyba lepiej chipowac w profesjonalnej firmie którą się na tym zna i wie co można podciągnąć niż podłączyć jakiś niesprawdzony uniwersalny emulator jakim jest chipbox który ma za zadanie oszukiwać komputer w samochodzie. Nie mamy nad tym żadnej kontroli.
  Silnik: 2.4 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group