Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mireks
2016-01-13, 14:40
Pomocy...Problem z przeprogramowaniem radia i navi na Europe
Autor Wiadomość
Jakub85 
OBSERWATOR


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 4
  Wysłany: 2016-01-11, 17:07   Pomocy...Problem z przeprogramowaniem radia i navi na Europe

Witam, od kilku miesięcy jestem posiadaczem DJ RT 2013 sprowadzonego z Kanady. Mam duży problem...radio jest na falach amerykańskich, navi również tamte rejony. A wiadomo, chciałbym aby wszystko działało na naszym podwórku... Czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii...czy jest wogóle możliwa zmiana tego...? Dzwoniłem w kilka miejsc i nic...nikt się nie chce za to zabrać, inne samochody tak,ale nie dodge... Proszę o ewentualną radę gdzie mógłbym zapukać w tej sprawie...z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Jakub85 
OBSERWATOR


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 4
  Wysłany: 2016-01-12, 14:26   Prosze o Pomoc w zmianie radia i navi(ameryka na europa)w DJ

Witam,jestem nowy na forum i nawet za bardzo nie wiem gdzie umieścić moje pytanie...umieściłem je w technice, ale nikt nie odpowiada...dlatego pozwoliłem sobie zrobić to jeszcze raz,ale w innym dziale. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem DJ RT 2013 sprowadzonego z Kanady. Mam duży problem...radio jest na falach amerykańskich, navi również tamte rejony. A wiadomo, chciałbym aby wszystko działało na naszym podwórku... Czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii...czy jest w ogóle możliwa zmiana tego...? Dzwoniłem w kilka miejsc i nic...nikt się nie chce za to zabrać, inne samochody tak,ale nie dodge... Proszę o ewentualną radę gdzie mógłbym zapukać w tej sprawie...z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
rafalmaurycy 
PRAWIE U SIEBIE
happy fiat user


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 110
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-01-12, 14:47   

A gdzie rezydujesz?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 16000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2016-01-12, 15:47   

A do ASO dzwoniłeś ? ;-)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Jakub85 
OBSERWATOR


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-01-12, 16:28   

Dzwonilismy ze znajomym do kilku osób zajmujących się takimi rzeczami, krakow i slask glownie... jestem z czestochowy, tutaj w aso maja problem z komputerem do freemonta i nie podejmuja sie takich rzeczy... Jedna osoba przez telefon powiedziala ze cale oprogramowanie trzeba zmienic ale akurat do tego modelu nie robi...no i szukam teraz jakiegos rozwiazania na forum... nie wiem juz co mam zrobic...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1953
Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-01-12, 19:03   Re: Prosze o Pomoc w zmianie radia i navi(ameryka na europa)

Jakub85 napisał/a:
Witam,jestem nowy na forum i nawet za bardzo nie wiem gdzie umieścić moje pytanie...umieściłem je w technice, ale nikt nie odpowiada...dlatego pozwoliłem sobie zrobić to jeszcze raz,ale w innym dziale. Od kilku miesięcy jestem posiadaczem DJ RT 2013 sprowadzonego z Kanady. Mam duży problem...radio jest na falach amerykańskich, navi również tamte rejony. A wiadomo, chciałbym aby wszystko działało na naszym podwórku... Czy ktoś mi może pomóc w tej kwestii...czy jest w ogóle możliwa zmiana tego...? Dzwoniłem w kilka miejsc i nic...nikt się nie chce za to zabrać, inne samochody tak,ale nie dodge... Proszę o ewentualną radę gdzie mógłbym zapukać w tej sprawie...z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam


Spróbuj zastukać do Verbe-a - on ma doświadczenie z autami ze stanów i także posiada Journey-a :mrgreen:
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 26 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2879
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-12, 19:45   Re: Prosze o Pomoc w zmianie radia i navi(ameryka na europa)

U nas na Forum nikt takiego zabiegu nie wykonywał.
Zajrzyj do tego wątku i zadzwoń do serwisu (Warszawa). Może uzyskasz pomoc.
http://www.freemont.pl/viewtopic.php?t=1034

Z tego co pamiętam, to serwis zastanawiał się nad modyfikacją oprogramowania w Jeepach, a one mają też Uconnecta więc może podejmą się modyfikacji w DJ.
Najprościej chyba byłoby zmienić radio poprzez zakupienie pudełka z elektroniką z Freemonta. Koszt nowego radia jest zabójczy dla kieszeni (pewnie ok. 3 tyś.) lecz czasem na allegro można znaleźć sprawne radio za kilkaset złotych. Wymiana polega na wyjęciu radia i włożeniu nowego, co zajmuje 10 minut. Potrzebne też będzie wpisanie Twojego VIN do nowego radia. Załatwisz to wszystko w wyżej wspomnianym serwisie.

Zadzwoń też do ASO Fiata i zapytaj o cenę samego radia. Może akurat cena Cię usatysfakcjonuje.
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 98000km Rok prod.: 2012
 
Jakub85 
OBSERWATOR


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 11 Sty 2016
Posty: 4
Wysłany: 2016-01-12, 20:55   

Ok, dziekuje za rade :-> zapytam w obu miejscach przez Was poleconych, pozdrawiam
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
rafalmaurycy 
PRAWIE U SIEBIE
happy fiat user


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 110
Skąd: warszawa
Wysłany: 2016-01-12, 21:51   

Mapy - możemy wgrać EU.
Soft - zależy co masz teraz.

Więcej info dostaniesz w email-u

Pozdrawiam serdecznie!
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 16000km Rok prod.: 2013
 
verbea 
ZNAWCA
Dodge Durango 5,7 HEMI


FF/DJ: -----
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lis 2014
Posty: 449
Skąd: Płock
Wysłany: 2016-01-12, 22:19   

Pierwsza rada to odpuść sobie serwisy Fiata (bez obrazy) i jedź do serwisu chrysler, jeep dodge. nawet części są sporo tańsze. Jeśli chodzi o radio to odpisałem Ci już na PW.
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 175000km Rok prod.: 2009
 
macias 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 26
  Wysłany: 2018-01-22, 20:46   europa

czy jest możliwość co bym dostał info dotyczące zmiany oprogramowania na Europę.
mam nie daleko od siebie firmę która zajmuje się takimi tematami ale koszt kosmos. dla kilku ikon po polsku i polskich częstotliwości
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
TomekD 
PRAWIE U SIEBIE



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 115
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-02-06, 08:15   

Ja tylko tych znam ale ceny też maja powalające (brak konkurencji): http://www.uczymyautapolskiego.pl/index.php
_________________
Yankes czyli Dodge Journey
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
macias 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 22 Sty 2018
Posty: 26
Wysłany: 2018-02-06, 15:42   

dokładnie do nich dzwoniłem 2tyś zmiana na pl plus mapa
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
TomekD 
PRAWIE U SIEBIE



FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 115
Skąd: Wawa
Wysłany: 2018-02-07, 14:44   

Nieźle się cenią - to nie opłata za roboczo-godzinę tylko za soft'a.. Takie życie. Nigdzie więcej nie znalazłem..
_________________
Yankes czyli Dodge Journey
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group