Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak map w navi- nagle!
Autor Wiadomość
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 39 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1952
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-02-21, 11:17   

No, mi się jeszcze nie zdarzyło przy tym grzebać aż tak, ale obstawiam iż będzie to któraś z pamięci po lewej lub prawej (firmy Micron).

Może Subuk coś podpowie?
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 140000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2017-02-26, 18:06   

Jaki zbieg okoliczności, bo właśnie w tym grzebię :mrgreen:

Gdyby dało się zamówić cały moduł Garmina o numerze 105-01954-01, to byłoby po problemie i najmniej grzebania - po prostu by się podmieniło i po sprawie.

Niestety z tego, co szukałem przez chwilę nie da się dojść do źródła.

Winna najprawdopodobniej jest kość pamięci firmy Micron.
W mojej drugiej nawigacji jest SanDisk i nie ma tam żadnych kłopotów.

Żeby samochód jeździł, można wyjąc ten moduł i wsadzić puszkę z powrotem do samochodu - działa wszystko, oprócz nawigacji oczywiście (sprawdzone empirycznie :-D )

Ja będę się próbował wpiąć się w tą kość, aby zrobić jej obraz na wypadek ewentualnej wymiany. Tzn elektronik będzie próbował, któremu podeślę wskazówki znalezione w necie, bo sam nie mam ani sprzętu, ani wiedzy, ani ręki to grzebania w takich popierdółkach 8-)

Dam znać jak coś będę wiedział więcej.

  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2853
Skąd: B-B
Wysłany: 2017-02-26, 18:11   

Acha ... i jeszcze jedno. Moduły CTP12 i CTP13 są identyczne, jeśli chodzi o wielkość itd ...
Zatem posiadający CTP12 mogliby sobie zmodernizować system, gdyby tylko takie moduły Garmina dało się kupić gdziekolwiek ... :roll:

  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
NotosC 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 24 Wrz 2014
Posty: 18
Wysłany: 2017-02-27, 14:36   

https://buy.garmin.com/en-US/US/p/51048

A gdyby coś takiego? Na oko pasuje rozmiarem, software OEM dostępne, jak wynika z opisu nadaje sie do zestawów samochodowych, wsparcie jest...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 123000km Rok prod.: 2015
 
md 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 10
Wysłany: 2017-05-05, 08:02   

Witam postanowiłem zabrać się za to bo brak navi i telefonu to jakis problem w obecnych czasach.

Ja mam pamięć sandiska, ale na wstępie obstawiam Pamięć toshiby to ta mała płytka z napisem E13 wersja softu bodajże. Z tego co wyczytałem pamięci bardzo wadliwe, w pen-ach padają na potęgę.

Podejrzewam że SANDISK to pamięć operacyjna navi a mapy i reszta są tam. Testuje mój pomysł a jak nie to za sandiska będzie trzeba się zabrać :-)

  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 28000km Rok prod.: 2013
 
Lensen 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 6
Wysłany: 2017-05-05, 10:06   

To jak tylko uda Ci się "dojść" do czegoś to podziel się wieściami :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 86000km Rok prod.: 2012
 
Wawa 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 30 Gru 2013
Posty: 310
Skąd: ŁorsoŁ
Wysłany: 2017-05-05, 16:45   

:shock: :-D

Daj znać koniecznie, bardzo proszę, jak już będziesz wiedział jak się zabrać za naprawę! :lol:
3mamy mocno kciuki.
:-o
_________________
FF "Czarny Książę"
Aprilia Tuono V4
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 88000km
 
wtoro 
ROZKRĘCIŁ SIĘ



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 01 Wrz 2017
Posty: 51
Skąd: okolice Poznania

Wysłany: 2018-01-19, 08:40   

Miałem taki sam błąd jak u kolegi Wiśnia z pierwszej strony tego tematu. Z tą różnicą, że zamiast błędu o braku dostępności mapy z drugiego zdjęcia, miałem informację, że szczegółowe mapy są potrzebne do nawigacji (czy coś w tym stylu). Od września się za to zabierałem i w końcu wczoraj zaktualizowałem mapę do najnowszej wersji. Zadziałało. Teraz muszę potestować, czy błąd wróci czy nie.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 215000km Rok prod.: 2014
 
Firstone 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 26 Gru 2015
Posty: 38
Skąd: Płock
Wysłany: 2018-02-23, 23:41   

U mnie problem wystąpil po odlaczeniu kumulatora.
Instalacja nowych map rowiązala problem. Przynajmniej na razie.
O dziwo wgraly się w niecalą godzinę :D
Pozdrawiam
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 83000km Rok prod.: 2012
 
krzysior86 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 19 Sty 2018
Posty: 26
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2018-03-24, 18:44   

Rozwiązał ktoś ten problem z nawigacja tzn z brakiem jej ???
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 168550km Rok prod.: 2013
 
rosak 
OBSERWATOR


Dołączył: 30 Paź 2017
Posty: 2
Wysłany: 2018-07-16, 23:14   

Witam szanowych forumowiczów.
Z podobnym problemem w samochodzi kolegi męczę się już dłuższy czas, dealer proponuje jedyne rozwiązanie- wymiana za £2600 (to ok 13000zł). Navi to MY2013.
Problemem nie jest brak map, a całej navi, po wciśnięciu "Nav", jest tylko czarny ekran.
https://www.youtube.com/watch?v=A9GKJWa-XZo
Próba wgrania map kończy się albo błędem 0x31A2 albo rozjaśnieniem ekranu do białego i resetem urządzenia.
Pytanie głównie do kolegów @subuk @tomek @md bo widzę, że w temacie.
Od początku obstawiałem RAM albo flash, ale raczej flash, pytanie teraz tylko który, na płycie od Garmina mam SanDisk'a zaś na głównej płycie moduł z kością Toshiba.
Subuk na pierwszej stronie pisze, że ten moduł z Toshiba "Ta kostka nie jest od Garmina tylko od układu UC i nie widać na niej nic poza bazą utworów Gracenote", czy to jest pewne?
Czy ktoś próbował wymiany tego SanDiska na płycie od Garmina? Czy jak wstawię nową czystą, będzie możliwe normalne wgranie softu map z USB (podejrzewam, że z uszkodzonej niewiele odzyskam)?
Inne pytanie- czy ktoś znalazł źródło gdzie można kupić cały moduł?

Z góry dzięki za pomoc.

Z jakiegoś powodu nie mogę wstawić załączników, chciałem pokazać, że na płycie Garmina jest SanDisk SDIN4C2-16G-U.
_________________
Instrument cluster repairs
  
  Silnik: BRAK Skrzynia biegów: BRAK
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group