Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Journey USA - jak aktywować DRL czyli światla dzienne
Autor Wiadomość
pjanoch 
CZŁOWIEK FORUM



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2013
Posty: 240
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-31, 10:15   

Ja tam też nie mam szczególnie daleko. Jak "mój" Bołtowicz (Warszawa Ursynów) nie będzie umiał zrobić to jestem gotów umówić się w Radomiu.
_________________
Pozdrawiam
pjanoch
_________________________
FF 3,6V6 280KM Straż Pożarna:-)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 42000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2015-10-31, 15:17   

sprawdziłem, jako dzienne świecą się po prostu światła mijania, nie drogowe
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2015-10-31, 16:50   

To może Ci pi prostu przestawili, że na auto świecą normalnie mijania. Tak robiono np w Mercedesie w modelach, które nie miały jeszcze DRL ... :roll:
Czujnik steruje wtedy jedynie podświetleniem zegarów, przycisków i UC, a światła mijania świecą się non-stop.
Dogrywali opcję DRL do VINu i flashowali na nowo ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2015-10-31, 17:04   

Niestety nie wiem co doladnie zrobili, w każdym badz razie jestem zadowolony z rezultatu: Wszystko działa automatycznie, w dzień swieca sie tylko przednie swiatla mijania, podświetlenie zegarów i navi tez działa automatycznie
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
xMaraSSx 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 13 Lip 2014
Posty: 263
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2015-10-31, 17:45   

Opcja dobra dla osób lubiących częste wymiany żarówek.
_________________
-= Freemont 3.6 AWD Lounge =-
-= Thema 3.6 AWD Executive =-
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 156000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2015-10-31, 23:07   

Opcja optymalna dla mnie, jak wolisz sie bawić w inna dlubanine to nikt Ci nie broni.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
phrenic 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 448
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2015-11-02, 19:00   

tucz a te Twoje światła mijania świecą ze zwykłą mocą, czy słabiej??
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 64000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2015-11-03, 07:20   

Ciężko powiedziec, ale tak mi sie wydaje
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
phrenic 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 448
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2015-11-03, 08:08   

A możesz doprecyzować jak Ci się wydaje. ? :mrgreen:

Od razu przypomniał mi się Koń Polski:
- Marian, ty mnie jeszcze kochasz czy nie?
- No...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 64000km Rok prod.: 2013
 
tucz 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Wrz 2015
Posty: 315
Skąd: Józefosław
Wysłany: 2015-11-03, 08:52   

wydaje mi sie, ze swieca z taka sama moca :D
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20260km Rok prod.: 2014
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2015-11-03, 11:53   

Pewnie jest tak jak pisałem na poprzedniej stronie, powinniście mnie słuchać, jako usera z największą ilością postów ;-) :mrgreen:
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
Jimmy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 24 Sie 2014
Posty: 30
Wysłany: 2015-11-15, 22:23   Aktywacja DRL przez reflash BCM - no success

Btw: powtarzam swoj post z innego zakamarka forum

Bylem w serwisie, ktory ma dostep do DealerConnect.
Zgodnie z tym co napisano wczesniej, w opcjach zaznaczono LMK, i reflash BCM, bez rezultatu. I tak 3 razy, dla pewnosci. Osoba , ktora robila ma doswiadczenie, bo robila podobne triki w Alfach.
Sprobowalismy tez zmienic na Kanade. Rezultat - swiecila sie kontrolka airbagow. Czyli w Kanadzie moze instaluja jeszcze jakis airbag (na kolana kierowcy?)
Czyli bez zmian. Moze ta opcja dziala tylko przy automatach, bo na forum Dodge bylo, ze zapalaja sie tylko gdy jest wlaczone Drive
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 110000km Rok prod.: 2011
 
subuk 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Wrz 2012
Posty: 2851
Skąd: B-B
Wysłany: 2015-11-16, 00:01   

Zdalny rozruch musi mieć automat, ale DRLe ... Umm kto wie :roll:
Musiałby ktoś z automatem rownież sprawdzić.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 100000km Rok prod.: 2013
 
bg.gorniak 
ZNAWCA


FF/DJ: -----
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 09 Lut 2014
Posty: 849
Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-11-16, 21:46   

W Nissanie Altimie (wersja kanadyjska) światła do jazdy dziennej zapalały się dopiero po odpuszczenia hamulca ręcznego,już bez opcji drive
_________________
bg.gorniak
  Silnik: ZASTANAWIAM SIĘ Skrzynia biegów: ZASTANAWIAM SIĘ
 
phrenic 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 448
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2016-02-06, 11:51   

Będąc w serwisie Fiata w Ostrowie Wielkopolskim zapytałem o możliwość odblokowania funkcji świateł dziennych i okazało się, że to znany im temat, facet nie był zaskoczony pytaniem, od razu wiedział, że działają długie ze zmniejszoną mocą. Mówił, że robili to już we Freemoncie, Cherokee, jedyny problem, że nie we wszystkich autach taka operacja jest możliwa. Jestem umówiony na 16.02 i wtedy się okaże...
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 64000km Rok prod.: 2013
 
Jimmy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 24 Sie 2014
Posty: 30
Wysłany: 2016-02-06, 23:27   

No to czekam na info. Do Ostrowa daleko nie mam. No i ile za te uprzejmosc zawolaja 😃
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 110000km Rok prod.: 2011
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-16, 08:42   

phrenic napisał/a:
Będąc w serwisie Fiata w Ostrowie Wielkopolskim zapytałem o możliwość odblokowania funkcji świateł dziennych i okazało się, że to znany im temat, facet nie był zaskoczony pytaniem, od razu wiedział, że działają długie ze zmniejszoną mocą. Mówił, że robili to już we Freemoncie, Cherokee, jedyny problem, że nie we wszystkich autach taka operacja jest możliwa. Jestem umówiony na 16.02 i wtedy się okaże...

I jak poszło?
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
phrenic 
ZNAWCA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 04 Cze 2014
Posty: 448
Skąd: Kalisz
Wysłany: 2016-05-16, 17:43   

Niestety nie poszło. Powiedzili, że jest to możliwe w autach zza wielkiej wody. W wersjach europejskich należałoby dołożyć jakiś dodatkowy moduł który uruchamiałby długie z mniejszą mocą. Więc wystarczą mi automatycznie zapalające się światła mijania
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 64000km Rok prod.: 2013
 
mireks 
ADMIN



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 21 Kwi 2012
Posty: 2889
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-05-16, 18:13   

Dzięki za wiadomość.
_________________
˙˙ǝɔuoɹpǝıq ʍ ʎɹnʇɐıʍɐlʞ ǝıɔɾndnʞ ǝıu
  Silnik: 2.0 MJ 140 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 100000km Rok prod.: 2012
 
fflash 
ROZKRĘCIŁ SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 78
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-01-11, 16:59   

phrenic napisał/a:
Niestety nie poszło. Powiedzili, że jest to możliwe w autach zza wielkiej wody. W wersjach europejskich należałoby dołożyć jakiś dodatkowy moduł który uruchamiałby długie z mniejszą mocą. Więc wystarczą mi automatycznie zapalające się światła mijania


Trochę odgrzeję temat.

Czy ktoś z obecnych użytkowników FF, posiada automatycznie zapalające się światła mijania zaraz po stracie samochodu lub na biegu D i R. Jeśli tak to proszę o kontakt do wykonawcy.

Wkurza mnie posiadanie trybu auto na przełączniku, a i tak za dnia trzeba ręcznie odpalić światła., dziś załapałem się na 100 zł i 2 pkt :( Wiec wolałbym dołożyć i częściej wymieniać żarówki niż płacić mandaty.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2015
 
freealbercik 
ROZKRĘCA SIĘ
NEVER NEUTRAL


FF/DJ: JOURNEY
Dołączył: 27 Lis 2017
Posty: 22
Wysłany: 2018-01-12, 22:47   

fflash napisał/a:
phrenic napisał/a:
Niestety nie poszło. Powiedzili, że jest to możliwe w autach zza wielkiej wody. W wersjach europejskich należałoby dołożyć jakiś dodatkowy moduł który uruchamiałby długie z mniejszą mocą. Więc wystarczą mi automatycznie zapalające się światła mijania


Trochę odgrzeję temat.

Czy ktoś z obecnych użytkowników FF, posiada automatycznie zapalające się światła mijania zaraz po stracie samochodu lub na biegu D i R. Jeśli tak to proszę o kontakt do wykonawcy.

Wkurza mnie posiadanie trybu auto na przełączniku, a i tak za dnia trzeba ręcznie odpalić światła., dziś załapałem się na 100 zł i 2 pkt :( Wiec wolałbym dołożyć i częściej wymieniać żarówki niż płacić mandaty.


Załóż na czujnik oświetlenia kawałek czarnej taśmy albo stretcha. Jedyny minus to fakt, że musisz ręcznie sterować poziomem jasności monitora.
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2015
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group