Portal
PORTALFORUMCHATSZUKAJPOMOCUŻYTKOWNICYGRUPYSTATYSTYKIALBUMDOWNLOAD
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM Strona Główna FIAT FREEMONT OPINIE FORUM
FIAT FREEMONT OPINIE FORUM

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
SRT Performance Screen - ukryta opcja
Autor Wiadomość
md 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 10
Wysłany: 2016-12-09, 15:08   

Aktywowałem to u siebie.
Pokazuje dane ze wszystkich czujników, są wszystkie temperatury, ciśnienia, przeciążenia, itp, ale.... Ale nie ma jednej rzeczy - brak wskazania biegu. A mam przecież automat i temperatura jest na minusie.

o jakiej niebieskiej wtyczce mówili przedmówcy do ELM-a czy coś w aucie.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 28000km Rok prod.: 2013
 
Lensen 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 28 Lis 2016
Posty: 6
Wysłany: 2016-12-18, 18:14   

Aktywowałem i ja u siebie :)
Fajny bajer .... ale w sumie tylko bajer ... :)
Jeśli ktoś chętny z okolic Bochni czy Limanowej to z chęcią pomogę :)
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 86000km Rok prod.: 2012
 
ssoczek 
OBSERWATOR


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 12 Maj 2017
Posty: 1
Wysłany: 2017-05-12, 20:35   

Witam. Ktoś z Warszawy może pomóc wgrać..?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 96000km Rok prod.: 2013
 
endrju 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 18 Maj 2017
Posty: 46
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-07-22, 00:56   

podpinam sie, Warszawa prosi o pomoc :)
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Rok prod.: 2012
 
tomek80 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 02 Sie 2017
Posty: 11
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2017-08-18, 20:04   

Może ktoś z okolic Zielonej Góry lub Poznania, Wrocławia byłby w stanie mi pomóc tą funkcję aktywować ?
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 97000km Rok prod.: 2014
 
figarek 
ROZKRĘCA SIĘ
Miłośnik Fiatów


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 05 Kwi 2016
Posty: 38
Skąd: Wierzbno
Wysłany: 2017-08-18, 20:58   Ja mogę pomóc w temacie

endrju napisał/a:
podpinam sie, Warszawa prosi o pomoc :)


Bywam w wawie w dni robocze - choć nie wszystkie...
Mam co trzeba aby to włączyć i służę pomocą w miarę dostępnego czasu.
Między 7 a 17 najczęściej jestem w okolicy centrum handlowego przy al. Krakowskiej tuż przed zjazdem na obwodnicę S2/S8. Poza tym rano przecinam wawę od wschodu a po południu na wschód ;-)

Piszcie na priv - się dogadamy...
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: MANUAL Przebieg: 650km Rok prod.: 2015
 
xtrzy 
ROZKRĘCA SIĘ


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 17 Gru 2015
Posty: 24
Wysłany: 2017-08-19, 12:33   

tomek80 napisał/a:
Może ktoś z okolic Zielonej Góry lub Poznania, Wrocławia byłby w stanie mi pomóc tą funkcję aktywować ?

Wroclaw nie ma problemu, najlepiej w weekend.
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT
 
Maciej12 
ROZKRĘCA SIĘ
CZARNY CODE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 04 Sty 2015
Posty: 13
Wysłany: 2017-11-12, 14:03   SRT

Cześć zapaleńcy FF , proszę podpowiedż czy jest ktoś z okolic Bydgoszczy/Torunia dysponuje czasem i chęciom w instalacji SRT a,może aktualizacji map ? do mojego ff 2multijet automat . Dziękuję
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 20000km Rok prod.: 2014
 
nodde 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 365
Skąd: Kraków

Wysłany: 2017-11-14, 18:13   

A tym programem da się włączyć navi, jak się jej fabrycznie nie ma ? ;-) :-P :-)

A poważnie, widzę że w opcjach programu jest coś do HFM. Da się coś tam z tym zrobić?
są jakieś opcje do zmiany? albo reset chociaż ? ;-)

Może ktoś z Was sprawdzał?
_________________
pozdrawiam
nodde
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2013
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 32 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1713
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-14, 22:20   

Sprawdzimy.
Zadzwonię jutro, jak pisałem.
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 130000km Rok prod.: 2013
 
xMaraSSx 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 13 Lip 2014
Posty: 260
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-11-15, 13:10   Re: SRT

Maciej12 napisał/a:
czy jest ktoś z okolic Bydgoszczy/Torunia dysponuje czasem i chęciom w instalacji SRT a,może aktualizacji map ? do mojego ff 2multijet automat . Dziękuję


Z mapami mogę pomóc, jakby co pisz PW.
_________________
-= Freemont 3.6 AWD Lounge =-
-= Thema 3.6 AWD Executive =-
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 120000km Rok prod.: 2013
 
nodde 
ZNAWCA



FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Paź 2013
Posty: 365
Skąd: Kraków

Wysłany: 2017-11-16, 17:52   

Mam i ja ;-)
Dzięki uprzejmości kolegi Tomka, który podjechał, podłączył i zrobił. A ja to w sumie tylko drzwiami trzaskałem ;-)

Dziękuję Tomku :!:

U mnie też nie pokazuje na którym biegu jadę.

PS. navi nie dało się jednak, szkoda... :-( :-( :mrgreen: :mrgreen:

EDIT:
Zauważyłem, że jest różnica w temp oleju - miedzy SRT a evic - 5 stopni więcej pokazuje SRT,
inne są takie same lub bardzo zbliżone...
_________________
pozdrawiam
nodde
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 56000km Rok prod.: 2013
 
pająk 
PRAWIE U SIEBIE


FF/DJ: FREEMONT
Dołączył: 14 Wrz 2015
Posty: 112
Skąd: Tychy
Wysłany: 2017-11-21, 13:19   

Ktoś ze śląska miałby czas i ochotę odpalić u mnie tą aplikację?
  Silnik: 2.0 MJ 170 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 61000km Rok prod.: 2014
 
tomek 
LIGA SUBUKA


FF/DJ: FREEMONT
Pomógł: 32 razy
Dołączył: 03 Paź 2012
Posty: 1713
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-11-21, 16:46   

nodde napisał/a:
Mam i ja ;-)
Dzięki uprzejmości kolegi Tomka, który podjechał, podłączył i zrobił. A ja to w sumie tylko drzwiami trzaskałem ;-)

Dziękuję Tomku :!:

U mnie też nie pokazuje na którym biegu jadę.

PS. navi nie dało się jednak, szkoda... :-( :-( :mrgreen: :mrgreen:

EDIT:
Zauważyłem, że jest różnica w temp oleju - miedzy SRT a evic - 5 stopni więcej pokazuje SRT,
inne są takie same lub bardzo zbliżone...


Zgadza się - to są dwa różne czujniki. Czasami temperatury są prawie takie same.
_________________
pozdr.
Tomek
  Silnik: 3.6 280 KM Skrzynia biegów: AUTOMAT Przebieg: 130000km Rok prod.: 2013
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group